keby som sa ja začala učiť francúzsky tak by to nebolo ťažké lebo viem po taliansky...a veľmi veľmi sa podobajú.....ale pre toho kto vie anglinu by mohol byť ťažký....zaváži aj talent na učenie jazykov...teda slovíčok
franina a anglina sa teda dost podobaju..slovna zasoba je velmi podobna aspon zaklad slova..mne to, ze viem anglictinu neskutocne pomaha pri francuzskych textoch.
je velmi velmi tazky..mam ho uz tri roky a musim povedat ze keby nejdem do francuzska tak by som sa to nikdy nenaucila..a to ho stale moc neviem urcite to trva dlhsie ako nejaka spanielstina
Mala (vybrala som si tak) som sa učiť francúzštinu namiesto prihlúpleho ruského jazyka.... Škola mi to tak pri*ebane zariadila, ... Učiť sa jazyk na silu s pocitom, že ti odopreli ten tvoj najobľúbenejší!
myslím si, že to nie je ťažké...len určite sa nenaučíš poriadne predložky a podobné veci lebo to ti jednoducho ani nevysvetlia, sami francúzi to používajú zle
francúzština nie je ťažká. záleží len od toho, ako veľmi sa ju chceš učiť a ako veľmi chceš pochopiť princíp, na akom funguje. a akého učiteľa vychytáš.
môže sa stať, že pri veľmi zlom učiteľovi ti tak jednoduché veci, ako je napr. zámenná príslovka "en" alebo deliteľný člen prídu extrémne zložité a odradí ťa to od všetkého ostatného a celý jazyk ti potom príde zložitý.
Gramatika je v pohode, ak je dobre vysvetlená, nemala by robiť problém. Potom sa už len naučiť určitý princíp vyslovovania a viazania slov, keďže francúzsky jazyk je spevavý a slová sa takmer stále naväzujú. Ale všetko sa dá.
@weird Španielčina je síce ľahšia ako francúzština, ale práveže tieto dva jazyky spolu s portugalčinou a taliančinou majú jednotný základ, takže je to super sa učiť naraz, rozdiel tam je len minimálny. Iba rozdielnejšia výslovnosť
@mizoyka to je to ze spanielska vyslovnost je uplna primitivnost...a vo francuzstine je to ta najtazsia cast..pre mna je posluch strasne tazky lebo sa to zlieva vsetko do jedneho..ale texty su v pohode
@iwuskabb práveže slovnú zásobu majú veľmi spoloćnú, keď vieš anglický tak to ide hladko celkom, veľa slov sa dá dedukovať..., ale gramatika je zas na vyššej úrovni, čo sa týka franiny a, samozrejme, prízvuk je tvrdý oriešok
Podľa toho, na akej úrovni ho mieniš ovládať. Myslím si, že základy sú štandardne obtiažne v rámci európskych jazykov. Dá sa pohodlne naučiť na bežnej konverzačnej úrovni behom pár mesiacov a potom len priebežne dopĺňať terminológiu.
@3 angličtina vo vysokom percente vychádza z francúzštiny, čo sa týka slovnej zásoby, takže minimálne toto pomôže, ak máš základy v eng.
nie je to jednoduchý jazyk, ale myslím si, že tak ako skoro všetko, pri správnom prístupe a dobrých možnostiach a efektívnom využití správnych prostriedkov to môže ísť relatívne dosť rýchlo.
(škoda, že ja z nej za 4 roky neviem ani ň)
Podľa profesora/ky, a podľa toho koľko času si ochotná tomu obetovať. Podľa mňa nie je ťažký, keď sa nato ide poporiadku od základov a človek to nefláka, určite to stojí za námahu zúžitkuje sa to A dá sa v pohode dorozumieť v Taliansku či Španielku
A btw, mohla som si vybrať na strednej medzi francúzštinou a nemčinou a jednodnačne som bola za francúzštinu, kebyže sa dalo brala by som aj aj, ale nebola možnosť A ruština je tiež super
Angličtina vychádza z francúzštiny, ktorá vychádza z latinčiny. Preto tá podobnosť slovnej zásoby. Aj keby to bol najnáročnejší jazyk na svete, oplatí sa ho študovať, lebo Francúzi sú hrdý, kultúrny národ. Má to svoje výhody - nebudeš medzi ignorovanými, ktorí sa neúspešne pokúšajú s Francúzmi komunikovať po anglicky či nemecky, budeš môcť čítať významných autorov v ich materinskom jazyku, získaš nových priateľov a nové rozhľady, ktoré sú v prípade Francúzska veľmi perspektívne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
je velmi velmi tazky..mam ho uz tri roky a musim povedat ze keby nejdem do francuzska tak by som sa to nikdy nenaucila..a to ho stale moc neviem urcite to trva dlhsie ako nejaka spanielstina
môže sa stať, že pri veľmi zlom učiteľovi ti tak jednoduché veci, ako je napr. zámenná príslovka "en" alebo deliteľný člen prídu extrémne zložité a odradí ťa to od všetkého ostatného a celý jazyk ti potom príde zložitý.
pri dobrom učiteľovi sa nič také nestane.
@weird Španielčina je síce ľahšia ako francúzština, ale práveže tieto dva jazyky spolu s portugalčinou a taliančinou majú jednotný základ, takže je to super sa učiť naraz, rozdiel tam je len minimálny. Iba rozdielnejšia výslovnosť
(teda v prípade, že si hladná nevarím večeru, ako dnes. To som takmer vykríkla Voilá l' omelette (a je mi jedno, že to asi nie je správne )
nie je to jednoduchý jazyk, ale myslím si, že tak ako skoro všetko, pri správnom prístupe a dobrých možnostiach a efektívnom využití správnych prostriedkov to môže ísť relatívne dosť rýchlo.
(škoda, že ja z nej za 4 roky neviem ani ň)
A btw, mohla som si vybrať na strednej medzi francúzštinou a nemčinou a jednodnačne som bola za francúzštinu, kebyže sa dalo brala by som aj aj, ale nebola možnosť A ruština je tiež super