Nie nutne. Je to tragédiou pre tých ktorí ho mali radi. Ak kopal jamy druhým, tak sa nemôže čudovať, že je v nenávisti verejnosti.
Paška mi rozhodne chýbať nebude. Nikto z tých ktorí pomáhali rozkrádať túto republiku. Nech to akokoľvek budú hrať na city. Je to pravda, a to, že niekto z nich zomrie znamená, že to urobil úmyselne a nikdy svoje činy nenapraví.
Podľa mňa každá smrť človeka MÔŽE byť tragédiou v závislosti od toho, ako sa na tú smrť a toho človeka pozeráme.
Napríklad: zomrie mladý človek - tragédia, že nestihol dosiahnuť v živote veci, čo chcel/mohol
zomrie starý človek - tragédia, že nás opustil niekto, s kým sme boli tak dlho
zomrie opustený človek - tragédia, že ani v tomto momente pri sebe nikoho nemal a možno umrel nešťastný
zomrie dobrý človek - tragédia, že ešte nemohol urobiť viac dobra
zomrie zlý človek - tragédia, že nestihol napraviť svoje konanie/"odpykať si ho"...
A rovnako sa na to dá pozerať aj tak, že každá smrť je niečím "pekná".
smrť je smutná udalosť okolo každej bytosti ale čím bližšie máš k nejakej bytosti/či už zvieraťu alebo človeku tým viac ťa to mrzí a boli (pretože ho/ju navždy strácaš).. čím si ďalej bytosti tým menej .. ale to nemení nič na tom že všeobecne je smrť považovaná za smutnú vec .. aspon z môjho pohladu
Nie. Pre ťažko chorých, zúfalých či ľudí s psychickými problémami je neraz v podstate spásou. V prípade rôznych beští, psychopatov a jednoducho "zlých ľudí" môžeme smrť chápať ako z ľudského hľadiska ako tragédiu, ale z hľadiska spoločnosti určite nie. Ak je toto to načo narážaš. No a samozrejme, v prípade prirodzenej smrti, smrti na starobu, keď je daný človek na smrť pripravený je smrť prirodzená a nemáme ju prečo chápať ako tragédiu. Iba ak z pohľadu detí, príbuzných a známych, ktorí sa s tým nevysporiadali, ale je to prirodzené.
@vsakpredsajaa a čo potom len rodiny, ktorých príbuzní umreli, pretože im v našom zaostalom zdravotníctve nesprávne diagnostifikovali zdravotný problém, poslali ich domov chorých alebo im ešte podmienky v nemocnici ublížili a dôsledkom toho umreli? Čo zažívali tí, keď msueli čítať o predraženom CT-čku a o mafiánskych praktikách v zdravotníctve, ktoré boli kryté z najvyšších miest? Každému čo si zaslúži, nech je k Paškovi Boh spravodlivý.
To sa dá chápať z viacerích uhlov pohľadu (ako ste viacerí už napísali predomnou):
- z pohľadu toho človeka to je samozrejme tragédia, lebo život je to jediné čo máme a väčšina z nás po sebe nezanechá žiadnu trvalú stopu a mi jediný sme vedeli aká nádherná nekonečná a komplikovaná bytosť sme boli, ale môže to byť aj spása ak ten človek trpel na zemi
- z pohľadu rodiny a blízkych to samozrejme je tragédia, lebo to spôsobí bolesť
- z pohľadu toho ak ten človek konal zlo a ak by konal neskôr tak to pre druhých nemusela byť až taká tragédia
- z pohľadu kolobehu života to nie tragédia, lebo sa to stáva neustále a je to potrebné pre posun sveta vpred
- a ešte to nie je tragédia lebo to že vieme že zomrieme nás núti nezaháľať
takže aby som odpovedala na tvoju otázku: áno smrť človeka je vždy tragédiou, ale nie pri každom človeku rovnako veľkou (ale my z úcty ku zomrelím ľudom a zvieratám a životu, samozrejme, nebudeme porovnávať čia smrť je väčšia tragédia)
nie, v tom pripade ak clovek zomrie vo vysokom veku, spokojny so zivotom a zmiereny s Bohom, s ludmi a so sebou, kazdy raz musi zomriet, takze ak niekto prezije pekny a naplneny zivot a nastane pre neho spravny cas odist, tak smutne to byt moze ale nie je to tragedia
Spomenul som si na Brave New World, ako sa tam smrť brala ako niečo, z čoho sa ľudia tešili...
Vlastne, až také šokujúce mi to neprišlo, predsa len, smrť je prirodzená... každý zomrie, v tom je spravodlivá, kedy a za akých okolností často spravodlivé nie je.
Nie, smrť nie je tragédia, tragédia je vidieť umierajúceho človeka trpieť, tragédiou sú spomienky pozostalých po chvíľach, ktoré sa nevrátia späť.
@ady8854 tešili? Iirc, tak ju skôr len brali ako súčasť života a nevnímali ju ani pozitívne ani negatívne, pretože boli voči nej od detstva desenzitivizovaní. (Teraz rozmýšľam, či bola tá desenzitivizácia vôbec nutná, keď boli všetci celý život na drogách )
Ako opatrovateľka starych ľudí viem, že pre niektorých je to vážne vykúpenie od bolesti, samoty, zúfalstva... ale to neznamená, že to nie je tragédia pre najbližších
@ps102 nie nie je, je to súčasť života. Jednoducho sa stým treba zmieriť nič iné neostáva okrem toho, v skutočnosti ľudia ani nezomieraju iba ich prestaneme stretávať. Ale ich duše sú stále pri nás. Umiera iba telesná schránka všetko ostatné ostáva zachované.
------------------------------------------------------------------------------------------ - ----- -
Moto: Pokiaľ chceš niečo dosiahnuť musíš tvrdo pracovať. Som profesionál na grafické práce napr. www.ocity.net a fitnes stravu. Pokiaľ potrebuje niekto pomôcť napíšte.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Paška mi rozhodne chýbať nebude. Nikto z tých ktorí pomáhali rozkrádať túto republiku. Nech to akokoľvek budú hrať na city. Je to pravda, a to, že niekto z nich zomrie znamená, že to urobil úmyselne a nikdy svoje činy nenapraví.
Napríklad: zomrie mladý človek - tragédia, že nestihol dosiahnuť v živote veci, čo chcel/mohol
zomrie starý človek - tragédia, že nás opustil niekto, s kým sme boli tak dlho
zomrie opustený človek - tragédia, že ani v tomto momente pri sebe nikoho nemal a možno umrel nešťastný
zomrie dobrý človek - tragédia, že ešte nemohol urobiť viac dobra
zomrie zlý človek - tragédia, že nestihol napraviť svoje konanie/"odpykať si ho"...
A rovnako sa na to dá pozerať aj tak, že každá smrť je niečím "pekná".
Ktovie, ako by to vyzeralo, ak by v roku 1953 poznali tlačidlo Smutné
- z pohľadu toho človeka to je samozrejme tragédia, lebo život je to jediné čo máme a väčšina z nás po sebe nezanechá žiadnu trvalú stopu a mi jediný sme vedeli aká nádherná nekonečná a komplikovaná bytosť sme boli, ale môže to byť aj spása ak ten človek trpel na zemi
- z pohľadu rodiny a blízkych to samozrejme je tragédia, lebo to spôsobí bolesť
- z pohľadu toho ak ten človek konal zlo a ak by konal neskôr tak to pre druhých nemusela byť až taká tragédia
- z pohľadu kolobehu života to nie tragédia, lebo sa to stáva neustále a je to potrebné pre posun sveta vpred
- a ešte to nie je tragédia lebo to že vieme že zomrieme nás núti nezaháľať
takže aby som odpovedala na tvoju otázku: áno smrť človeka je vždy tragédiou, ale nie pri každom človeku rovnako veľkou (ale my z úcty ku zomrelím ľudom a zvieratám a životu, samozrejme, nebudeme porovnávať čia smrť je väčšia tragédia)
Vlastne, až také šokujúce mi to neprišlo, predsa len, smrť je prirodzená... každý zomrie, v tom je spravodlivá, kedy a za akých okolností často spravodlivé nie je.
Nie, smrť nie je tragédia, tragédia je vidieť umierajúceho človeka trpieť, tragédiou sú spomienky pozostalých po chvíľach, ktoré sa nevrátia späť.
------------------------------------------------------------------------------------------ - ----- -
Moto: Pokiaľ chceš niečo dosiahnuť musíš tvrdo pracovať. Som profesionál na grafické práce napr. www.ocity.net a fitnes stravu. Pokiaľ potrebuje niekto pomôcť napíšte.