tak urobila som to 2* a nebolo to nejak extremne tazke (a boli to dlhsie vztahy),ale tento terajsi,to uz je o inom.to by bolo sakra tazke. dufam,ze k tomu nedojde
samotny akt "opustenia" "kopaciek" "rozidenia sa" je uplne to najmenej, i ked vidim ze mnohym ludom to robi problem....coz je smutny lebo tym padom sa neda inak zachovat ako chumaj voci tomu druhemu cloveku.
mne to pride ako jedina moznost ako si "ne-downgrade-ovat" sucasnu "najlepsiu verziu seba" a chovat sa k druhej osobe s respektom a byt uprimny a taktiez, si velmi vazim seba a nechcem sa sama dojebavat tak ked citim ze there is no way, lámem to... aj v prípade že "nechcem" ... len v daka tymto dvom spomenutym zasadam a prrioritam dajme tomu, to urobím a potom som retrospektivne sebe velmi vdacna za to
(ofc precitit smutok treba, ale tu sa bavime o samotnom akte rozidenia sa nie celej situacii)
neviem ci sa na toto da len tak odpovedat. ak je rozchod dlhodobejsi proces a dajme tomu niekolko mesiacov az rok je vztah zly tak je rozchod svojim sposobom aj ulava. ak skonci vztah zo dna na den kvoli nevere napriklad tak je to jedna z najtazsich veci. tazko povedat...
teda, momentálne by to bolo extrémne ťažké, pretože to ani nechcem.
v minulosti som to urobila a bolo to síce jednoduché urobiť, ale spamätávala som sa určite dlhšie ako dotyčný.
Samotny "akt rozchodu" je pre mna najtazsi.... aj ked tomu predchadzal dlhodobejsi upadok vztahu... Prist a povedat si to uprimne do oci, ze je koniec a realne si to pripustit, ze nase zivoty sa rozchadzaju je velmi tazke
Sama som preto rozchod nikdy neinicovala, aj ked som v hlbke dusi citila, ze je potrebny..
Uz nasledne par dni po rozchode sa to zlepsuje, kedze to bola aj ulava...
Spravila som to raz a ľahké to asi nebolo, kedze od okamihu rozhodnutia "toto musim skoncit" po realne ukoncenie preslo niekolko mesiacov.
Ale potom to bolo akoby som sa zbavila gule pri nohe a bolo mi uz asi po tyzdni dost skvelo. Niektore veci chybali, ale celkovo som zrazu bola šťastnejšia a vyrovnanejsia. Bol to highlight roku.
Najtazsie pre mna je, ked tusim/vidim, ze to nie je ono a neviem, ci sa s tym nieco da este urobit, pripadne sa snazim a ono to nejde, takze neviem, ci je na com pracovat alebo radsej vcas odist z neperspektivneho vztahu. Tazke je to obdobie vahania a neistoty, ale ked sa mi v hlave nahromadi dostatok racionalnych argumentov proti, tak sa rozhodnem a potom uz to tazke nie je, aj ked som sa vzdy citila previnilo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
mne to pride ako jedina moznost ako si "ne-downgrade-ovat" sucasnu "najlepsiu verziu seba" a chovat sa k druhej osobe s respektom a byt uprimny a taktiez, si velmi vazim seba a nechcem sa sama dojebavat tak ked citim ze there is no way, lámem to... aj v prípade že "nechcem" ... len v daka tymto dvom spomenutym zasadam a prrioritam dajme tomu, to urobím a potom som retrospektivne sebe velmi vdacna za to
(ofc precitit smutok treba, ale tu sa bavime o samotnom akte rozidenia sa nie celej situacii)
v minulosti som to urobila a bolo to síce jednoduché urobiť, ale spamätávala som sa určite dlhšie ako dotyčný.
Sama som preto rozchod nikdy neinicovala, aj ked som v hlbke dusi citila, ze je potrebny..
Uz nasledne par dni po rozchode sa to zlepsuje, kedze to bola aj ulava...
Ale potom to bolo akoby som sa zbavila gule pri nohe a bolo mi uz asi po tyzdni dost skvelo. Niektore veci chybali, ale celkovo som zrazu bola šťastnejšia a vyrovnanejsia. Bol to highlight roku.