Podla mna nie je dobre sa drzat sna. Clovek ma vela nasrtah v zivote ktore musi prekonat. Ale napr. ja drzal som sa mojho sna a chcel som sa prepracovat az k nemu. Prisli zdravotne problemy. ktore mi zarucili to, ze som si ich splnit nemohol. pekne ma to prefackalo takze sa nedrzim ziadnych snou a sen je zbitocny. A clovek ma talent len v tedy ked sa niecomu dlho venuje ale snu urcite nie
Podla mna su sny dolezite ak si spravne snivas a drzis sa ich su to tvoje ciele a ak ziadne nemas ides len tam kam ta odnesie vietor co je dost suchoparne , podla mna je ok mat zdrave sny a zopar tych nesplnitelnych ktorym sa uplne neoddame
ja vravim tak, sen je virtualny svet hier. Postavis mas a robis si co chces a splni sa ti vsetko. A realita je nieco ine. Ale sny mam aj aj sa priznam. Ale svkor ich nevsimam a tvrdim len jedno UCENIE + SKUSENOST = TALENT 100%
Moj sen bol stat sa archytektom. isiel som na zdravotne vysetrenie do BB kde my zistili, ze mam zrakovu vadu - zrakove postinutie povedane. Moj sen sa stratil. zakazali mi to vies? Povedali mi to, ze mozem si ist za tym. Ale mohol by som prist o zrak. Popalil som sa na vlastnych chybach ale nie mojim zavinenim a preto nechem uz snivat. Ale nikomu to neberem
Myslim si, ze len talent nestaci, ale velmi k splneniu sna dopomoze. Ja svoj obrovsky sen mam a zevraj k nemu mam aj dostatocny talent. Len musim na sebe este veeela veeela makat, ale verim, ze raz sa mi to podari .
Ksiksa, myslis o svojom? Verim, ze kazdy ma na nieco talent . Vyskusala som hrozne vela veci, dokial ma dostalo ku gitare. Uz od toho neodidem.
No a k hlavnej otazke. Myslim, ze ked clovek nema na danu cinnost talent, musel by mat velmi pevnu volu a naozaj na sebe pracovat, aby dosiahol co chce. Pretoze sa musi aj pozerat na ostatnych, ako im nieco super ide a on to dokaze az za dlhsi cas. Ale urcite sa to da . Nic nieje nemozne.
talent a predpoklady nie su vsetko ale mozu ti pomoct najdolezitejsie ale je spracovat na sebe co najviac,stykat sa so spravnymi ludmi a nechvalit dna pred vecerom
Nebud pesimista. Vo vacsine pripadov to tak je, staci sa pozriet napr. na dnesnu hudobnu scenu, ale aj tak existuje par svetlych bodov. A ja verim, ze aspon trosililililinku spravodlivosti v tomto skazenom svete ostalo.
Ja si myslim,ze ked niekto ma na nieco talent,tak to to na co ma ten talent aj byvi robit.Neviem presne definovat ci talent je nieco dane ( od boha,zdedene po predkoch),alebo sa clovek k talentu musi dopracovat.Ale iste vsak je ,ze kazdy talent,aby sa stal este vacsim treba zdokonalovat.
Talent netreba podcenovat. Kazdy z nas ma talent na volaco ine. Kazdy ho ma, no niektory ho este neobjavili, a mozno ho vobec neobjavia.
Talent spoznas sama, lenze je dvolezita aj snaha. Aby si nieco s toho talentu mala musis sa snazit. Bez snahy ten talent budes mat, ale nevyuzijes ho naplno.
Je dolezite tieto dve veci kombinovat. Dalej stastie nepovazujem az tak dolezite, ked mas v niecom talent, a snahu to rozvijat, ten ci onen clovek si ta vsimne (ak sa budes snazit) a tvoj talent zuzitkuje. Samozrejme potrebujes stuipku stastia, ale nie je to az take podstatne.
A dalej vplyv a peniaze. Su dolezite ale ako kedy. Skusim priklad.
Vlastnis firmu, stale sa rozrasta, a potrebujes spolahliveho cloveka, ktory bude firmu viest, alebo viest len urcity usek, aby ta tym zbavil trocha povinosti. Cize potrebujes spolahliveho cloveka, s vedomostami a skusenostami (SNAHA) a s prirodzenou autoritou pre riadenie ludi (TALENT).
Ak si mudra, pochopis, ze na takuto poziciu by nebolo vhodne dat svojho brata, otca, ci inu rodinu ktora by sa danej pozicii nerozumela. Bolo by to sice pekne, ze si pomohla rodine, ale urcite by si nenechala niekoho neznaleho aby ty dovrtal alebo pokazil chod firmy. Preto ak si rozumna, vybralal by si si cloveka zo snahou a talentom.
Vtedy sa prejavi to, ze znamost napriklad pre tu rodinu bola na nic, lebo nemali talent ci snahu.
A este na tu snahu. Skusim taky priklad s mojho zivota. Dakedy som hraval znamu PC hru COUNTER STRIKE. Nebol som na nu talentovany, no nebol som ani uplne nemehlo. Avsak snazil som sa nieco dosiahnut, cize som mal snahu. Hrava som to v hernach, v klanoch, snazil som sa dostavat do tych najlepsich timov. trenoval som to doma, pozeral som si ako hraju svetovi profici. Zacal som chodit na turnaje, na lanparty a na rozne GAMERSKE podujatia.
Prisiel clovek, co sa tomu nevenoval ani z daleko tolko co ja, a aj tak som mal problem, byt lepsi ako on. Mal prirodzeny talent. Potom sa do toho obul, a zo mna zostala cista nula. Tj som bol oproti nemu nic. Hoc som mohol robit hocico, mohol som venovat kolko casu som chcel, aj tak sa mi nepodarilo byt lepsi ako on.
Vysledok bol taky, ze napokon som sa na to vykaslal kedze som zistil ze to nema zmysel a on ? Dodnes hrava, chodi po celom svete na turnaje, boli uz vo francuzsku, las vegas, v taliansku , nemecku a roznych inych krajinach. Ma svojich sponzorov, a pomaly ale isto na tej hre zaraba.
A ja aj keby som ako chcel, sa mu nevyrovnam, lebo snaha mi bola nanic, kedze som nemal talent.
A vsak on keby ku talentu nepridal snahu, tiez by mu bol talent hovno platny.
It : chapem ..ale tam si pisal "ak by si bola rozumna" hoc kto v dnesnom svete tym padom nieje rozumny nenecha si rozvrtat firmu ale prijme "znamost" samozrejme nikto taky kto s tym nema aspon male skusenosti by sa nehlasil ale je vseobecne znamen ze ludia s protekciami mozu mat ovela mensi talent a dokonca aj snahu a dostanu sa tam vdaka znamosti.. a potom nech sa nikto necuduje ze clovek ktory mal sen byt kolotocarom je ekonom .. tak to aj vyzera ..
Majlos vola sa Cheeso, chees, hra v tom fu.necroraisers alebo tak nejak, dalej tam patri aj euro , alebo ojro. Tiez za ten isty tym. Chees sa vola vlastnym menom oliver sokol, a euro sa vola andrej novosad. Dalej mozno este Obal martin tusim, nick haluzar, h4, alebo tak, ten hra myslim za defeaterov, ale ten uz nema taky uspech ako cty dvaja predtym, kde jednoznacne najviac vedie chees. Inac som osobne poznal aj PLUS- , dakedy naj hrac slovenska, a urobil s tym velky biznis ( v cesku sa stal profi gamerom, spoznor amd, 80 000ceskych plat, byt, sluzobne auto, x megova linka, a brutal komp) no skoncil, to boli byvali necroraiseri. No plus bol s tt, moj menovec s priezviskom Ale poznal som aj tasso, kanibal atd.
Ksiksa, nic proti ale myslim ze tu hovorime o niecom, co sa da povazovat za uspech ktory dosiahnes s talentom, a myslim ze povolanie ekonoma medzi to nepatri, mal som skorej na mysli riaditelov a tak. samozrejme, ze ked mam v rodine vhodneho cloveka ktory ma s tym skusenosti, tak ho tam dosadim , ak vsak nie, zdravi rozum mi to nedovoli.
IT: H4ka je moj byvali spoluzak z Gympla (marian obal) a tiez sa rozvaza po akciach a teraz sa pripravuje na kvalifikaciu do USA... Inak doma ma sponzorskych picovin do PC jak v AGEME a dostava tiez prachy...
Tak ale zas typek je bledy jak stena, ked bol v posilovni tak aj zenske cvicili s vyssimi vahammi nez on... Proste fyzicky vprdeli...
Ksiksa- ja osobne si myslim, ze je dolezite mat sny. Mam pocit, ze tento svet sa stava nekompromisne pragmatickym. Neviem, akej oblasti sa tvoja otazka tyka, ale ja si myslim, ze si treba ist za svojimi snami. Ale zasa nie bezmyslienkovito. Treba sa snazit si realne zhodnotit, ci to ma alebo nema zmysel, kazdopadne, stale tvoj sen moze byt tvojim konickom. Napr. chces byt spevacka (na co by si sa mi vyzorovo hodila ), ale nevies, ci by to vyslo. Mozes si vytvorit poistku- vystudovat nieco ine, ale spevu sa neprestat venovat a mozno si jedneho dna uvedomis, ze si tam, kde si chcela byt. Priatel mojej mamy je vynikajuci hudobnik, minimalne europska spicka (jazz), ten mi takisto potvrdil, ze je to skratka tak- v hudobnom priemysle je drina 90% uspechu. Tych desat percent dosiahne omnoho menej ludi. To je talent, mozno prave to bozske, ktore sa stava nadcasovym a takym, ktore uchvacuje ludi este dlho potom. Drinou mozes v hudbe dosiahnut dokonalej techniky. Takze, to je moj nazor. 90%-mozes dosiahnut drinou. Je ale na tebe, ci ti zalezi na tych 10%. To je moj nazor. Cele som to ale postavila na tom, ze kvazi tuzis po nejakom umeleckom uplatneni aleob niecom podobnom, neviem teda, co je v skutocnosti tvojim snom. Preto to nemusi sediet, neviem.
It: v podstate aj na to musis mat nejaky talent inak by si bol dost neuspesny ...ale to uz je diskutabilne ok mozno to bol trocha blbi priklad ale pochopil si o co mi sl snad..
Majlos a keby sa ti to nahodou nepodarilo .. ho odtrhnut (co sa dufam nestane) vzdy si mozes povedat ze bolo ajtak kysle ..a aj tak si honechcel (ovocie)
Majlos: Mozes ale svojimi kritickymi poznamkami si ma doslova zasypal v inej diskusii takze myslim ze na taku milu osobu (akoze mna) sa uz minuli, urob radost
fuuha .. no tak vela stastia len aby si nezistil ze na to uz nemas sil ..nechcem z teba robit starca ale ..
To majlos. Haluzar je podla mna cisty kokot S prepacenim ci bez. Poznal som ho ked chodil na zakladnu. Chhodil do triedy vedla. Potom jednu dobu sme hravali cs, haluzara sme mali na posmech seci , bol to maximalny loooser. V tej dobe som prekvital. On je jeden s tych co talent nemaju. On tomu len venuje od rana do vecera. Dakedy chodil von, aj pit aj secko, teraz je to uboziak co cele dny hrava ? Vies kde ma pocitac doma ? Na chodbe, lebo ani jeho bracho nemohol kludne spavat co on sa hraval do noci.
Vzivote nemal zadnu pipku. Potom sa z naho stal clan leader dfs, a stal sa z neho maximalny kokot. Ludia co pri nom staly, a pomohly mu na jeho poziciu, mu uz nestaly ani za pozdrav. Niekto ho neposluchol, tak ho vyhodil. Svojim jebnutym spravanim pripravil svoj klan o super hracov. Ktore presli do fu, a stali sa lepsimi. Da sa povedat ze fu.necroraisers, su ovela dalej nez dfs (teda defeaters) v ktorom haluzar posoby. Len aby som pripomenul, ja som bol pri zrodeny dfs, bolo to ked som bol asi 8 ak na zakladnej skole, on vsak vtedy ani envedel co je to pc. V dfs som dlho hraval. On sa tam privtierkol iba skoro ako posledny. tj nema ziadne zasluhy.
Takze to je ten tip jak by som skoncit nechcel
Narozdiel od toho ten chees, co som ty spominal, haluzara by dal aj s lavou rukou. Hrava malo kedy, nema na to cas, chodieva po disko, chalastat , pipky nahanat a tak. Netrenuje, a aj tak mu haluzar nesiaha ani po peti. To je ten talent.
It: tak to mas potom dost stare info o haluzarovi: nehrava jak ty hovoris kazdy den, hrava akurat povinne treningy, komp uz nema na chodbe. Inak on teraz chlasta viac jak ja a to je co povedat kedze mam dedinsky trening Ale nechcem na neho nic hovorit, ja sa mu do CS neserem, chvilu som to tiez hraval ale nebavilo ma to... Ale jak hovoris ze nechcel by som skoncit jak on, kedze vyzera jak trieska. Ale DFS maju viac uspechov ako nr. a pri vsetkych bol H4 takze nebude taky looser ako hovoris...
hmmmm nevem o com je momentalne rec lebo som si necital setky prispevky tak reagujem k teme: talent je 95% uspechu ale na druhej strane ked nemas talent a si sikovny tak sa naucis vsetkemu....cize ak nejsi talentovany nevadi stale sa mozes snazit a mas rovnake sance na uspech ako keby si talent mal
ak nieco chces robit a nemas na to dostatocny talen ale mas chut urobit preto vsetko a moznost urcitych vstupov na vyrovnanie skore neni podtsatne kolko mas talentu.
ak mas talent a dana vec ta nebavi - nerob to nikdy v tom nebudes lepsi ak to sam nebudes chciet - ak clovek daco robi z nechutou je to viac ako onicom
Majlos Fu ma len preto menej uspechov, lebo defeaterom ich robili chees a podobny dlhy ale fakt dlhy cas, takze dfs ma dlhsiu dobu posobnosti.
Hned jak od nich odisli a presli do FU hned vyhrali ceskoslovensku ligi, a hned nato ceskoslovensku nominaciu na wcg a isli do hanoveru. Haluzar kukal jak kokot. S tym kompom neviem. A alkohol je asi jeho jedine riesenie. Videl som ho pred nedavnom a vyzeral strasne.
Nic to nemeni na tom ze je podla mna kokot, ktoremu stupla do hlavi slava, poznal som ho pred tym a potom.
Co sa tyka zasluh, o nich by som nehovoril. Dokonca MAL za svoje jebnute spravcnaie ban a nemohol hravat jednu dobu turnaje, clanwary mohol iba kukat.
Toto nikto iny nemal iba on.
Tu sa jedna o to ze on dfs nevybudoval. On sa len privtierkol do kombinacie ktora uz mala sponzora, stranku, a mnoho uspechov, lan party a turnajov za sebou. Cize on len prevzal dielo a drzal a drzi volant rovno, cestu uz vybralo stare osadenstvo.
Z haluzarom ci proti nemu som hraval nemalo rokov.
Ked sa spoji talent so zaujmom, nie je co riesit. Keby som mal talent na kreslenie a velmi by ma to bavilo, urcite sa by som sa presadil. Zalezi aj od povahy, ako sa vie clovek prezentovat (v danej oblasti) s tym co vie, a bavi ho to. Potom je ten talent zaruceny uspech.
Človek ktorý privela sníva často zostáva zasnený a sny zostávajú len snami.Talent je skvelá vec, ale ak ho nevyužiješ je ti na nič.Tvrdá práca má väčšiu váhu.
Netreba snívať, treba konať.Lebo keď sa prebudíš zo sna budeš mať 50 rokov....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Podla mna su sny dolezite ak si spravne snivas a drzis sa ich su to tvoje ciele a ak ziadne nemas ides len tam kam ta odnesie vietor co je dost suchoparne , podla mna je ok mat zdrave sny a zopar tych nesplnitelnych ktorym sa uplne neoddame
ssen je osobna vec ktoru mu nemoze nikto vyhovorit a je len na tebe ci by prerastol do reality
ja sa nespolieham len sa pytam .. vseobecne ma to napadlo a chceela som vediet nazor inych
a zatial o nijakom newiem(talente)
No a k hlavnej otazke. Myslim, ze ked clovek nema na danu cinnost talent, musel by mat velmi pevnu volu a naozaj na sebe pracovat, aby dosiahol co chce. Pretoze sa musi aj pozerat na ostatnych, ako im nieco super ide a on to dokaze az za dlhsi cas. Ale urcite sa to da . Nic nieje nemozne.
JJ svoj no verim ze nieco sa najde
no to som chcela pocut presne ... je to tazsie ale clovek si vybera sam
DIk ja mam este cas .. raz urcite ..a sny mam ..tak uvidime ..ako co bude
dnes dosiahnes vsetko, ked mas prachy
Talent netreba podcenovat. Kazdy z nas ma talent na volaco ine. Kazdy ho ma, no niektory ho este neobjavili, a mozno ho vobec neobjavia.
Talent spoznas sama, lenze je dvolezita aj snaha. Aby si nieco s toho talentu mala musis sa snazit. Bez snahy ten talent budes mat, ale nevyuzijes ho naplno.
Je dolezite tieto dve veci kombinovat. Dalej stastie nepovazujem az tak dolezite, ked mas v niecom talent, a snahu to rozvijat, ten ci onen clovek si ta vsimne (ak sa budes snazit) a tvoj talent zuzitkuje. Samozrejme potrebujes stuipku stastia, ale nie je to az take podstatne.
A dalej vplyv a peniaze. Su dolezite ale ako kedy. Skusim priklad.
Vlastnis firmu, stale sa rozrasta, a potrebujes spolahliveho cloveka, ktory bude firmu viest, alebo viest len urcity usek, aby ta tym zbavil trocha povinosti. Cize potrebujes spolahliveho cloveka, s vedomostami a skusenostami (SNAHA) a s prirodzenou autoritou pre riadenie ludi (TALENT).
Ak si mudra, pochopis, ze na takuto poziciu by nebolo vhodne dat svojho brata, otca, ci inu rodinu ktora by sa danej pozicii nerozumela. Bolo by to sice pekne, ze si pomohla rodine, ale urcite by si nenechala niekoho neznaleho aby ty dovrtal alebo pokazil chod firmy. Preto ak si rozumna, vybralal by si si cloveka zo snahou a talentom.
Vtedy sa prejavi to, ze znamost napriklad pre tu rodinu bola na nic, lebo nemali talent ci snahu.
Dufam ze chapes co som tym chcel povedat.
Prisiel clovek, co sa tomu nevenoval ani z daleko tolko co ja, a aj tak som mal problem, byt lepsi ako on. Mal prirodzeny talent. Potom sa do toho obul, a zo mna zostala cista nula. Tj som bol oproti nemu nic. Hoc som mohol robit hocico, mohol som venovat kolko casu som chcel, aj tak sa mi nepodarilo byt lepsi ako on.
Vysledok bol taky, ze napokon som sa na to vykaslal kedze som zistil ze to nema zmysel a on ? Dodnes hrava, chodi po celom svete na turnaje, boli uz vo francuzsku, las vegas, v taliansku , nemecku a roznych inych krajinach. Ma svojich sponzorov, a pomaly ale isto na tej hre zaraba.
A ja aj keby som ako chcel, sa mu nevyrovnam, lebo snaha mi bola nanic, kedze som nemal talent.
A vsak on keby ku talentu nepridal snahu, tiez by mu bol talent hovno platny.
Ksiksa, nic proti ale myslim ze tu hovorime o niecom, co sa da povazovat za uspech ktory dosiahnes s talentom, a myslim ze povolanie ekonoma medzi to nepatri, mal som skorej na mysli riaditelov a tak. samozrejme, ze ked mam v rodine vhodneho cloveka ktory ma s tym skusenosti, tak ho tam dosadim , ak vsak nie, zdravi rozum mi to nedovoli.
Tak ale zas typek je bledy jak stena, ked bol v posilovni tak aj zenske cvicili s vyssimi vahammi nez on... Proste fyzicky vprdeli...
Ono to bola vseobecna otazka , otazka na ktoru mam svoju odpoved len som chcela vediet ci este je zopar ludi ktory idu za svojim snom a maju ho
To je ozaj tazko dosiahnutelne ovocie preto to mam v dlhodobych planoch cca 15-20 rokov
Strednodobe a kratkodobe plany su lahsie dosiahnutelne
fuuha .. no tak vela stastia len aby si nezistil ze na to uz nemas sil ..nechcem z teba robit starca ale ..
Vzivote nemal zadnu pipku. Potom sa z naho stal clan leader dfs, a stal sa z neho maximalny kokot. Ludia co pri nom staly, a pomohly mu na jeho poziciu, mu uz nestaly ani za pozdrav. Niekto ho neposluchol, tak ho vyhodil. Svojim jebnutym spravanim pripravil svoj klan o super hracov. Ktore presli do fu, a stali sa lepsimi. Da sa povedat ze fu.necroraisers, su ovela dalej nez dfs (teda defeaters) v ktorom haluzar posoby. Len aby som pripomenul, ja som bol pri zrodeny dfs, bolo to ked som bol asi 8 ak na zakladnej skole, on vsak vtedy ani envedel co je to pc. V dfs som dlho hraval. On sa tam privtierkol iba skoro ako posledny. tj nema ziadne zasluhy.
Takze to je ten tip jak by som skoncit nechcel
Narozdiel od toho ten chees, co som ty spominal, haluzara by dal aj s lavou rukou. Hrava malo kedy, nema na to cas, chodieva po disko, chalastat , pipky nahanat a tak. Netrenuje, a aj tak mu haluzar nesiaha ani po peti. To je ten talent.
ak nieco chces robit a nemas na to dostatocny talen ale mas chut urobit preto vsetko a moznost urcitych vstupov na vyrovnanie skore neni podtsatne kolko mas talentu.
ak mas talent a dana vec ta nebavi - nerob to nikdy v tom nebudes lepsi ak to sam nebudes chciet - ak clovek daco robi z nechutou je to viac ako onicom
Hned jak od nich odisli a presli do FU hned vyhrali ceskoslovensku ligi, a hned nato ceskoslovensku nominaciu na wcg a isli do hanoveru. Haluzar kukal jak kokot. S tym kompom neviem. A alkohol je asi jeho jedine riesenie. Videl som ho pred nedavnom a vyzeral strasne.
Nic to nemeni na tom ze je podla mna kokot, ktoremu stupla do hlavi slava, poznal som ho pred tym a potom.
Co sa tyka zasluh, o nich by som nehovoril. Dokonca MAL za svoje jebnute spravcnaie ban a nemohol hravat jednu dobu turnaje, clanwary mohol iba kukat.
Toto nikto iny nemal iba on.
Tu sa jedna o to ze on dfs nevybudoval. On sa len privtierkol do kombinacie ktora uz mala sponzora, stranku, a mnoho uspechov, lan party a turnajov za sebou. Cize on len prevzal dielo a drzal a drzi volant rovno, cestu uz vybralo stare osadenstvo.
Z haluzarom ci proti nemu som hraval nemalo rokov.
Netreba snívať, treba konať.Lebo keď sa prebudíš zo sna budeš mať 50 rokov....
A snívaju zväčša romantici