Ak je niekto zdatný v exaktných vedách a má potenciál to niekam vo vedeckej sfére dotiahnuť a byť prínosom pre rozvoj ľudského druhu. Je podľa vás jeho povinnosťou venovať sa vedeckej výskumnej činnosti?
No ak nato má potenciál, ale nechce to robiť, baví ho niečo iné, tak nie je povinný sa tomu venovať, lebo ak pre danú vec nie je "zapálený", tak to zrejme bude flákať a nedosiahne ten úplný vrchol, teda významný objav alebo niečo podobné. Ale to som ešte nevidel, aby mal niekto na niečo talent, ale nemal to rád a nevenoval sa tomu.
@riddler@Vsakpredsaja Však samozrejme. Tu ide len o čiste teoretickú rovinu. Ľudia ktorí sa venujú výskumu sa už narodili s tou "vášnivou zvedavosťou." A predpokladá sa že budú bádať. To bez pochýb.
Len ma napadlo ako to vníma spoločnosť. Aj keď Birdz je veľmi úzka skupina, ale predsa len.
rovnako by si sa mohla spýtať či by niekto kto má talent na písanie kníh nemal napísať knihu, ktorá nakoniec niečo dá ľudom, ale ten človek nechce z nejakého dôvodu písať/zdieľať svoje knihy s ostatnými ľudmi
nie je to jeho povinnosť, lebo pravdupovediac skoro každý z nás sa z nejakého dôvodu venuje niečomu inému ako tomu v čom by mohol priniesť ľudstvu posun vpred
podľa mňa je škoda, keď niekto premrhá svoje nadanie a potenciál.. ale je to osobným rozhodnutím daného človeka a nikoho nemožno nútiť robiť to, čo nechce. akurát taký človek nemôže očakávať žiadnu ľútosť, keď po rokoch svoje rozhodnutie oľutuje.
Asi takto...nech máš na niečo akýkoľvek talent, keď ťa to nebude baviť, nikdy v tom nebudeš extra dobrý. Videla som aj ľudí so skvelou hlavou, čo sa na škole mega trápili, lebo ich nebavila...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Nie každý chce civilizácii pomôcť. Keď nechce nemusí a nebude
Len ma napadlo ako to vníma spoločnosť. Aj keď Birdz je veľmi úzka skupina, ale predsa len.
nie je to jeho povinnosť, lebo pravdupovediac skoro každý z nás sa z nejakého dôvodu venuje niečomu inému ako tomu v čom by mohol priniesť ľudstvu posun vpred