Neviem či aj tu sa nachádzajú takí tí posadnutí katolíci, čo iné nevidia, len čo vravia zbohatlíci z Vatikánu. Ale viete mi niekto vysvetliť... ako normálne mysliaci človek môže veriť tomu, že nejaký blázon chodil po vode, menil vodu na chľast(bibliu som
Tak viera v nadprirodzené bytosti je v našej DNA, každý človek má k tomu sklon, povedzme niekto je ateista, ale verí napríklad Dänikenovi, nejakým šialený konšpiračným teóriám, alebo že ho uniesli mimozemšťania, atď, ja by som všetko toto zaradil pod náboženstvo, ale súhlasím, že človek by sa mal riadiť viacej rozumom a byť kritický voči informáciám, inak čo sa týka Adama a Evy, už ani Pápež neuznáva kreacionizmus a skôr sa prikláňa k evolúcii, teda konkretnejšie k inteligentnému dizajnu....
K Bilblii treba skôr pristupovať, ako k židovskému bájosloviu (aj keď úplný základ Biblie treba hľadať skôr u Sumerov. Egypťanov, Rimanov, nakoľko ide z väčšej časti o plagiáty, povedzme že Ježiš žil, čo uznávajú aj odborníci, ale všetko nadprirodzené okolo toho je vymyslené.
@puco90 ánko @igorv presne tak, tí potkani ježiša zabili a potom to hodili na piláta(rimanov). Teraz čakajú na nového spasiteľa lol, len aby ich ahmadinedžád nespasil
Človek nikdy nespozná Absolútnu pravdu.Nikto ani ateista,ani veriaci nedokáže čo je po smrti,čo bolo pred našim životom a či existuje či neexistuje niečo ako boh.
Každý má šancu 1 ku 2.Čiže je 50% šanca,že boh existuje alebo nie.Že po smrti niečo je či tam nie je nič.
Nikto nedokáže na 100% čo tam je,takže sa každý napol mýli a napol má pravdu.
A je zbytočné vsadiť všetko len na to.
@puco90 Nic z toho som nepovedal, vsetko co si povedal je pravda. Ale ako "vzislo" od Zidov som asi nepochopil. Ak si to nasledne vysvetlil v @22 , tak je vsetko jasne.
vieš čo tak ti poviem ... rozum je medzi ľudmi veľmi vzácna vec ešte aj dnes
zhodou okolností som sa dnes pri sprchovaní zamýšlal nad vierou, pretože dole pod oknami máme kostol a kostolníci robia nejakú opekačku aj s hudbou (pastoračné centrum tam je) a som tak uvažoval že, do riti veď to sú dospelí ľudia, aj kňazi, atď, proste vyše 40 rokov majú tí ľudia a oni veria v imaginárnu bytosť ktorá ich počuje a modlia sa k nej ja som sa proste nahlas na tom zasmial ako je možné že dospelí rozumný človek by mal v niečo také veriť, nosiť smiešne dobové kostýmy a organizovať seansy v kostole kde sa spoločne spievajú chválospevy a odriekavajú modlitby a to všetko reálne a vážne ! jednoducho som si povedal že tu niečo nie je s kostolným poriadkom (nemohol som si to odpustiť to človeka prinúti uvažovať nad tým aká je inteligencia vzácna ... a čo sa v skutočnosti okolo nás nachádza ...
ja proti veriacim nemám nič, tolerujem ich ale osobne nerozumiem ich zmýšlaniu, je mi tak cudzie a príde mi hrozne smiešne aby dospelí ľudia verili takýmto veciam
Prišiel raz neveriaci muž za filozofom a vraví mu " Hej mudrc, vieš ja som moderný muž, ktorý verí iba veciam, ktoré sú založené na nejakej skúsenosti, na empírii. Som ateista a som na to hrdý. Mudrc sa zamyslí a spýta sa ho: Čítal si Korán? Nie nečítal. Čítal si Talmut? Pokračoval mudrc. "Nie ani ten som nečítal. odpovedal mladý muž. A čítal si Bibliu? Nie nečítal!! Tak to nie si ateista, to si ignorant.
@kikki v prvom rade rozlisuj krestanov na tych ktori vidia v biblii len symboliku a tych ktori jej veria doslovne a ti ktori veria biblii len symbolicky maju vpici nejake fakty, im staci ze im prinasa radost a pokoj duse a za tento kratky cas cca 80 rokov, priznajme si vsetci, cloveku ani viac ako radost a pokoj netreba
Chodím do kostola, som pokrstený, no úplne tomu neverím, ale srandu si z toho teda robiť nebudem, ani urážať nie. Ľudia, keď vás niečo nezaujímajú, tak to neriešte a starajte sa o seba. Keď si myslíte, že je to bullahit, tak si to myslíte, ale každý človek má právo si vytvoriť svoj názor, ktorý nemusí byť ovplyvnený tým,čo ostatní vravia, pretože takýchto ovečiek je veľa. Proste live and let live, už som to asi stokrát opakoval, ale je to tak. Proste kašli na to a rozoberajte radšej niečo iné.. Čo týmto dokážete? Nič. Normálni ľudia, ktorí rozmýšľajú sa na to jednoducho nedajú.. Neriešte to, sú dôležitejšie problémy, ktoré je potrebné riešiť a nikto sa o ne nezaujíma, pretože sú potlačené takýmito sprostosťami, nad ktorými sa ľudia len rozčuľujú a vychádza z nich nenávisť, ktorá sa ďalej šíri.. Trošku som sa rozpísal, pretože ma to pobúrilo, ako v @0 slečná útočí, čo nemusí, dá sa aj slušne v každom prípade môj názor je taký neutrálny, nemám nejaký extra vzťah k Bohu, no nebudem ho urážať, pretože viem, že to nie je dobré a rešpektujem ostatných kresťanov my opinion
Je to výmysel ako všetko ohľadom vierovyznaní ale tak čo každý si verí v čo chce nieje tu čo riešiť čo sme islamisti ktorí nám tu chcú nanútiť to ich :ehm:
vsetky nabozenstva su proste vymysel no a ludia su hlupe bytosti veria vselicomu tak to je aj bude sak si pozrite napriklad aj mudry schybi miliony ludi ani nevie na ktorom kontinente sa nachadza ich stat tak sa necudujme ze veria vo vymyslenych bradatych panov co nam sefuju z oblacikov
@matrock kámo, keby si mal čítať všetky sväté knihy a všelijaké náboženské bájky, nestačilo by ti ani 9 životov. Treba si uvedomiť, že všetky náboženstvá a sekty sú len o tom istom, nemá význam sa týmto zaoberať, lebo sú to nezmysly.
@puco90 Bol to len vtip. Každopádne nesúhlasím, s tým, že všetko sú to nezmysly. Je ľahšie povedať, nečítal som, ale viem čo sa tam píše a sú to nezmysly. Ľahšie ako poznávať, je postaviť múr. Svet je mnohoraký, my sme mnohorakí...
Čím viac starnem tým viac si uvedomujem, že v mojom prípade sa slovom "nezmysly" len nedokážem pozrieť na veci inak ako zo svojho pohľadu. A že to slovo vo svojom slovníku nosím často... Aj nezmysel niekomu zmysel dáva. Bolo by ale šialené, keby každý z nás ten zmysel našiel v rovnakej veci... Bájky aj tie náboženské možno majú väčšiu hodnotu ako bájky, ktoré bežne sledujeme v telke, na mobile, na internete, v bulvári....
@puco90
Na to aby si mohol byt realnym narodom musis mat realnych predkov a nie vymysleneho Davida , Salamuna o ktorych je jedinym akoze dokazom stary zakon a nie akykolvek hist. pramen , arch. nalez , egyptska zmienka.
Nuz historia sa falsuje lahko , asi preto ich to tak bavi.
Myslim ze viera je skor o vyznavani nejakych hodnot nie o doslovnej viere Biblii (ktora je vlastne len dobovou zbierkou pribehov, asi tak ako stare grecke baje).
@kikki najextrémnejšia kombinácia je Cigán Jehovista už som takého dal dole... A čo hovoríš zase na Arogantných ateistovpovažujúcich sa za humanistov noi keď s nimi nesúhlasíš humánni začnú byť arogantný lebo nechceš byť solidárny s hocijakou opicou či ľudským, hovnom. Ktorí tiež veria židovským autorom a podobným hovadinám v telke či roky uznávaným odborníkom o ktorých som v živote nepočul...
@mm47 tých vymyslených postáv je viac, napríklad Abrahám, Mojžiš (nie sú nijako doložení, udalosti, do ktorých boli vložení sa ani nestali a archeológia ukazuje inú históriu, než aká je písaná v Biblii, ani Exodus sa nestal a tie boje, ktoré sú písané v Biblii sú rozprávočky, ani Jericho nezničili trúbami, navyše značná časť Starého zákona sú plagiáty z Mezopozámie)....lenže to neznamená, že neexistovali Židia, Židia ako etnikum boli a sú doložení, tvoja logika je asi taká, že takisto ako neexistoval praotec Čech, tak neexistovali Česi.
Čo sa týka Židov, tak sú zaznamenaní, aj letopiscami, neviem, prečo toto spochybňovať a navyše prežili dodnes (samozrejme je to už viac-menej etnický mix).
Ty nemôžeš porovnávať vyspelé etnické skupiny s barbarmi a kočovníkmi, kde sa na relatívne malom území trtkali hlava-nehlava rôzne kmene.
Poznáš nejaké vyznamné slovanské a germánske postavy z obdobia sťahovania národov ? Nie ? potom neexistovali ani Slovania a Germáni....
Lenže ide o to, že ty nemôžeš zavrhnúť celú Bibliu, samozrejme, že židovské významné postavy existovali, napríklad Kaifáš
@puco90
Až na to , že o nejakom českom ľude , národe. je asi miliarda dobových prameňov a zmienok od Nemcov napr. kedže s nimi susedia , tak ako sa spomína slovenský národ , alebo teda slovenský nejaký ľud u maďarov , ale židov nikto nikde nespomína ani ako spojencov , ani ako nepriateľov , nič.
Ich história je komplet vymyslená a najväčšia kokotina je to , že sám ježiš bol žid.
@puco90 Mimochodom Slovanov spomínajú už gréci ešte pred našim letopočtom.
Ale to , že naša história je tiež komplet zmanipulovaná , opačne ako židovská ti v správach na markíze nepovedia.
@puco90
videl si mu obrezaného vtáka? keď tvrdíš , že určite mal taký pôvod?
Mimochodom z toho čo tvrdíš vychádza , že či existovali alebo nie , či vtedy , alebo vtedy tak na tom území boli palestínčania skôr a majú právo tam dnes byť , narozdiel os izraelcov , tak dúfam , že nesi natoľko ovca aby si podporoval ,akýmkoľvek spôsobom ich aktivitu v tom regióne a vôbec ich samotné nachádzanie sa tam.
@mm47 no takýmto spôsobom môžeme spochybňovať čokoĺvek, pri histórii nemôžeme nič s určitosťou povedať, ale môžeme vychádzať z určitých faktov a dedukovať.
Ja si myslím, že je úplne jedno kto bol kedy skôr, toto je úplne nepodstatné, takýmto spôsobom sa môžeme hádať donekonečna a takýmto zmýšľaním sa nedopracujeme nikam...jasné, že Izrael vznikol porušením všetkého možného ľudského a jednou krivdou nemôžeme ospravedlňovať druhú a v princípe je to to isté, akoby Británia vydala pogrom na Škótov a o niekoľko rokov, keby bol pogrom zrušený, by niekto "potomkov Keltov" nasťahoval na Slovensko, lebo ich predkovia tu boli pred nami.
@puco90 To je práve ten problém , nemyslím si , že Kelti tu boli skôr ako my.
To tvrdí západná historiografia , a pri všetkej úcte , úroveň západnej propagandy , v úplne všetkých oblastiach života je už na takom leveli že to takmer vylučuje pravdivosť histórie tak ako sa učí.
@puco90 aké vykopávky?
A vieš o čom bola archeológia a história v 18. 19. a aj začiatkom 20. storočia?
USA , Nemecko , Británia robili 99% všetkých tých vykopávok a výskumov.
Takže ja ti môžem vysvetliť, prečo normálne mysliaci dospelý človek dokáže veriť v Boha.
Ako príklad použijem seba: som 17 ročné dievča. Bola som pokrstená, mala som prvé sväté prijímanie, dovtedy som chodila do kostola kedy sa mi náhodou chcelo, alebo keď ma rodičia vyhnali, aby som sa im aspoň na hodinu vytratila z očí. Po prijímaní som do kostola nechodila vôbec, možno na sviatky a keď som sa nudila.
Potom som mala ísť na birmovku a tak som chodila na náuky. Chodila som pravidelne do kostola a môj život sa zlepšil. Vedela som, že niekto nado mnou stále je, že nedovolí, aby sa mi stalo niečo zlé, odpustí mi moje hriechy a bude so mnou, aj keď ja od neho odídem.
Začala som chodiť do kresťanského spevokolu, na stretká, do eRka, na kresťanské akcie, kde som spoznala toľko super ľudí, že teraz tvoria polovicu mojich priateľov na Facebooku.
Keď som začala veriť v Boha, môj život sa zlepšil. Ja to vnímam tak, že sa mi teraz viac darí a že sa všetko vyrieši, že každá kríza prejde a vyjde dúha. Možno sú to ružové okuliare, ale aj keby ten ,,bradatý chlap" neexistoval, myslím, že zlepšil život toľkým ľuďom, že sa to ani nedá spočítať.
Tvorenie ženy z rebra príde hlúposť len ateistom. Tvorca programov ich mení,ako chce. Ten,kto tvorí tôzne hry,by ste sa divili,aké postupy používa Logika ateistov sa nezaprie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
K Bilblii treba skôr pristupovať, ako k židovskému bájosloviu (aj keď úplný základ Biblie treba hľadať skôr u Sumerov. Egypťanov, Rimanov, nakoľko ide z väčšej časti o plagiáty, povedzme že Ježiš žil, čo uznávajú aj odborníci, ale všetko nadprirodzené okolo toho je vymyslené.
Keď sa chceš pobaviť:
A ani nikto po vode nechodil, to mas odkial?
v simpsonovcoch to bolo čiže to musí byť pravda
Každý má šancu 1 ku 2.Čiže je 50% šanca,že boh existuje alebo nie.Že po smrti niečo je či tam nie je nič.
Nikto nedokáže na 100% čo tam je,takže sa každý napol mýli a napol má pravdu.
A je zbytočné vsadiť všetko len na to.
zhodou okolností som sa dnes pri sprchovaní zamýšlal nad vierou, pretože dole pod oknami máme kostol a kostolníci robia nejakú opekačku aj s hudbou (pastoračné centrum tam je) a som tak uvažoval že, do riti veď to sú dospelí ľudia, aj kňazi, atď, proste vyše 40 rokov majú tí ľudia a oni veria v imaginárnu bytosť ktorá ich počuje a modlia sa k nej ja som sa proste nahlas na tom zasmial ako je možné že dospelí rozumný človek by mal v niečo také veriť, nosiť smiešne dobové kostýmy a organizovať seansy v kostole kde sa spoločne spievajú chválospevy a odriekavajú modlitby a to všetko reálne a vážne ! jednoducho som si povedal že tu niečo nie je s kostolným poriadkom (nemohol som si to odpustiť to človeka prinúti uvažovať nad tým aká je inteligencia vzácna ... a čo sa v skutočnosti okolo nás nachádza ...
ja proti veriacim nemám nič, tolerujem ich ale osobne nerozumiem ich zmýšlaniu, je mi tak cudzie a príde mi hrozne smiešne aby dospelí ľudia verili takýmto veciam
@0 určite horúci kandidát na víťaza...
Zozačiatku som to ešte evidoval ale tak v polke som sa úplne stratil v tej spŕške blbostí
.........................................................................................
Je to výmysel ako všetko ohľadom vierovyznaní ale tak čo každý si verí v čo chce nieje tu čo riešiť čo sme islamisti ktorí nám tu chcú nanútiť to ich :ehm:
Alebo chceš povedať, že vtedy židia neexistovali ? Na základe čoho si k tomu dospel ?
Čím viac starnem tým viac si uvedomujem, že v mojom prípade sa slovom "nezmysly" len nedokážem pozrieť na veci inak ako zo svojho pohľadu. A že to slovo vo svojom slovníku nosím často... Aj nezmysel niekomu zmysel dáva. Bolo by ale šialené, keby každý z nás ten zmysel našiel v rovnakej veci... Bájky aj tie náboženské možno majú väčšiu hodnotu ako bájky, ktoré bežne sledujeme v telke, na mobile, na internete, v bulvári....
Na to aby si mohol byt realnym narodom musis mat realnych predkov a nie vymysleneho Davida , Salamuna o ktorych je jedinym akoze dokazom stary zakon a nie akykolvek hist. pramen , arch. nalez , egyptska zmienka.
Nuz historia sa falsuje lahko , asi preto ich to tak bavi.
Čo sa týka Židov, tak sú zaznamenaní, aj letopiscami, neviem, prečo toto spochybňovať a navyše prežili dodnes (samozrejme je to už viac-menej etnický mix).
Ty nemôžeš porovnávať vyspelé etnické skupiny s barbarmi a kočovníkmi, kde sa na relatívne malom území trtkali hlava-nehlava rôzne kmene.
Poznáš nejaké vyznamné slovanské a germánske postavy z obdobia sťahovania národov ? Nie ? potom neexistovali ani Slovania a Germáni....
Lenže ide o to, že ty nemôžeš zavrhnúť celú Bibliu, samozrejme, že židovské významné postavy existovali, napríklad Kaifáš
Až na to , že o nejakom českom ľude , národe. je asi miliarda dobových prameňov a zmienok od Nemcov napr. kedže s nimi susedia , tak ako sa spomína slovenský národ , alebo teda slovenský nejaký ľud u maďarov , ale židov nikto nikde nespomína ani ako spojencov , ani ako nepriateľov , nič.
Ich história je komplet vymyslená a najväčšia kokotina je to , že sám ježiš bol žid.
Ale to , že naša história je tiež komplet zmanipulovaná , opačne ako židovská ti v správach na markíze nepovedia.
Ich história z obdobia Starého zákona je vymyslená. Také rozprávočky, aké písali Židia, písali všetci.
Ježiš mal určite židovský pôvod, ak ho mala naozaj Mária, kľudne ho mohla mať s nejakým rímskym legionárom.
Gréci spomínali Venetov, ale o tom, či boli naozaj Slovania, môžeme diskutovať donekonečna, s veľkou pravdepodobnosťou boli....
videl si mu obrezaného vtáka? keď tvrdíš , že určite mal taký pôvod?
Mimochodom z toho čo tvrdíš vychádza , že či existovali alebo nie , či vtedy , alebo vtedy tak na tom území boli palestínčania skôr a majú právo tam dnes byť , narozdiel os izraelcov , tak dúfam , že nesi natoľko ovca aby si podporoval ,akýmkoľvek spôsobom ich aktivitu v tom regióne a vôbec ich samotné nachádzanie sa tam.
Ja si myslím, že je úplne jedno kto bol kedy skôr, toto je úplne nepodstatné, takýmto spôsobom sa môžeme hádať donekonečna a takýmto zmýšľaním sa nedopracujeme nikam...jasné, že Izrael vznikol porušením všetkého možného ľudského a jednou krivdou nemôžeme ospravedlňovať druhú a v princípe je to to isté, akoby Británia vydala pogrom na Škótov a o niekoľko rokov, keby bol pogrom zrušený, by niekto "potomkov Keltov" nasťahoval na Slovensko, lebo ich predkovia tu boli pred nami.
To tvrdí západná historiografia , a pri všetkej úcte , úroveň západnej propagandy , v úplne všetkých oblastiach života je už na takom leveli že to takmer vylučuje pravdivosť histórie tak ako sa učí.
A vieš o čom bola archeológia a história v 18. 19. a aj začiatkom 20. storočia?
USA , Nemecko , Británia robili 99% všetkých tých vykopávok a výskumov.
» historyweb.dennikn.sk/clanky/detail/p...
» historyweb.dennikn.sk/clanky/detail/a...
Ako príklad použijem seba: som 17 ročné dievča. Bola som pokrstená, mala som prvé sväté prijímanie, dovtedy som chodila do kostola kedy sa mi náhodou chcelo, alebo keď ma rodičia vyhnali, aby som sa im aspoň na hodinu vytratila z očí. Po prijímaní som do kostola nechodila vôbec, možno na sviatky a keď som sa nudila.
Potom som mala ísť na birmovku a tak som chodila na náuky. Chodila som pravidelne do kostola a môj život sa zlepšil. Vedela som, že niekto nado mnou stále je, že nedovolí, aby sa mi stalo niečo zlé, odpustí mi moje hriechy a bude so mnou, aj keď ja od neho odídem.
Začala som chodiť do kresťanského spevokolu, na stretká, do eRka, na kresťanské akcie, kde som spoznala toľko super ľudí, že teraz tvoria polovicu mojich priateľov na Facebooku.
Keď som začala veriť v Boha, môj život sa zlepšil. Ja to vnímam tak, že sa mi teraz viac darí a že sa všetko vyrieši, že každá kríza prejde a vyjde dúha. Možno sú to ružové okuliare, ale aj keby ten ,,bradatý chlap" neexistoval, myslím, že zlepšil život toľkým ľuďom, že sa to ani nedá spočítať.