niejaké koncerty ale samozrejme by ma zaujímal celý vývoj sveta, tiež vidieť svetové vojny a podobne všeto ma zaujíma! z minulosti! ale saamozrejme budúcnosť ma tiež zajíma!
@drejka a čo bolo v 68? ja len viem, že aj taký Bryan Adams má song Summer of 69, takže len preto sa pýtam a aj v mnohých iných songoch sa spomína rok 69... a prečo by som to mal vedieť? čo bolo, to ma nezaujíma
@drejka prízemné je skôr to, ak sa niekto stále hrabe v minulosti a žije v nej, čo bolo to bolo, dôležitejšie je to, čo je teraz a čo bude, ak niečo bude...
@loveistheanswer ľahšiu otázku mi nedáš? Myslím, že je dosť irelevantné snažiť sa odpovedať na túto otázku, pretože človek je obmedzený vnímať všetko len prostredníctvom svojich zmyslov a skúseností, a toto je taká vec, ktorá presahuje aj našu predstavivosť... Ale je možné, že neexistoval, ak platí teória Big Bangu.
@sanduleak no hej pravdu sa asi nikdy nedozvieme ale tak myslieť si môžeme všeličo
@drejka mojko, aj v mnohých iných rokoch aj sto rokov či 500 alebo aj 1000 či 2000 aj hocikoľko predtým sa stalo mnoho dôležitých vecí, ktoré ovplyvnili súčasnosť a pamätáš si ich všetky alebo vieš ich? určite nie... keby si mal teraz dajme tomu každý pamätať kedy vznikla telka, žiarovka a pod. veci, tak akože ďakujem pekne...
@cocca-colla Človek sa musí obávať len toho či bude zdravý alebo chorý.Ak bude zdravý,nemá sa čoho obávať.Ak bude chorý,mal by sa báť len toho či sa vylieči alebo nie.Ak sa vylieči,nemá sa prečo obávať.Ak sa nevylieči,mal by sa len obávať o to,či zomrie alebo nie.Ak nezomrie,obavy sú zbytočné.Ak zomrie,mal by sa obávať len preto,či pôjde do neba alebo do pekla.Ak pôjde do neba,obavy sú zbytočné.No a ak pôjde do pekla,bude mať zábavu v podobe navštevovania svojich príbuzných,takže zase nemusí mať obavy.
@61@hangtime11 - predovšetkým "chcel"... a rýpnuť? nie, len ma mierne udivuje tvoj postoj k hist. medzníkom a skutočnosť, že sa tváriš, že nevieš, čo sa stalo v ´68
@salora - minulosť je proste minulosť, už nič nezmeníme, môžme sa z nej len učiť, načo polemizovať o tom ako sa mohlo vtedy kopec vecí spraviť inak, a nie skutočne neviem čo bolo v ´68 a keďže to neviem nieje to pre mňa zrejme nejak dôležité
@70@hangtime11 - nevidíš?? tak potom nič.... ja len že téma je "hist. udalosť, na ktorú by sme boli zvedaví"... a vďaka môjmu omylu s nickom si priznal, že nevieš, čo dôležité sa stalo v roku 1968... a stala sa významná hist. udalosť - už chápeš tú súvislosť?
@72@hangtime11 - prosím ťa, čítaj pozornejšie... predovšetkým som v tej dobe žil ale nie je tu reč o dobe, ktorú by sme chceli zažiť/prežiť ale o dobe, na ktorú by sme boli zvedaví... a áno, rád by som sa pozrel dnešnými očami napr. aj do tej doby, aby som videl, ako v celom meste ľudia rozsvecovali večer sviečky za oknami, boli solidárny, ako boli naši v noci prehadzovať dopr. značky, ako písali letáky a lepili ich v noci po Žiline a pod.
@salora každopádne zaujímavú debatu si tu rozviedol, ale keď mám reagovať na tú tvoju hlášku, ja budúcnosť nevidím žiadnu takže je mi to vlastne ukradnuté, aj minulosť aj budúcnosť...
@75@loveistheanswer - že nevidíš budúcnosť, je smutné... možno to časom ešte príde, ak budeš mať náhodou rodinu, povolanie, ktoré ťa bude napĺňať a fajn ľudí okolo seba... v každom prípade je to vec tvojho názoru a (momentálneho) postoja, aj keď v takom veku by som čakal už niečo iné...
@salora rozoberá sa tu oficiálne história, ale čo sa nás týka, tak rozoberáme to, resp. snažím sa ti povedať to, že vek sa spája iba s fyzičnom ako to ty nazývaš, takže tým pádom, keď nehovoríš o fyzične, nespájaj môj vek vôbec s ničím chápeme sa?
a ja viem? Kadečo... ale išla by som sa pozrieť, ako sa stavali pyramídy, ako vyzerali ostatné divy sveta, ako vyzeral život v praveku, čo sa naozaj stalo v Roswelle a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
95 komentov
a do roku 2008
@sanduleak aha, tak potom rozumiem a myslíš, že ten vesmír niekedy neexistoval?
@drejka mojko, aj v mnohých iných rokoch aj sto rokov či 500 alebo aj 1000 či 2000 aj hocikoľko predtým sa stalo mnoho dôležitých vecí, ktoré ovplyvnili súčasnosť a pamätáš si ich všetky alebo vieš ich? určite nie... keby si mal teraz dajme tomu každý pamätať kedy vznikla telka, žiarovka a pod. veci, tak akože ďakujem pekne...
@krampus ale ta naj...
no a z minulosti by som sa chcela presunúť do päťdesiatych rokov minulého storočia. alebo až do čias stvorenia sveta, byť nejaký australopytekus..
alebo ked už tak do minulosti, preniesla by som sa tam, kde som pokašlala rôzne veci a zmenila by som si ich..
...ale ne vazne... niekde do cias CSSR by som sa chcela pozriet