Už dlhšie nad tým premýšľam, no akosi nemôžem prísť na to kedy...ako jasné, že sú tie chvilky, ale zaujímalo by ma kedy sa tak cítite vy...je nejaká hranica kedy sa človek prestáva cítiť slobodným ? Alebo ako nájsť tú svoju slobodu ?
Keď kreslím..dokážem sa do toho tak pohrúžiť, že nevnímam svet okolo a niekedy prejdú aj 2-3 hodiny a mne sa to zdá ako 5 minút.. alebo pri knihe..ale to ma musí fakt upútať a takých je málo..zatiaľ som čítala asi iba 3 také, ktoré ma fakt upútali tak, že som úplne zabudla na okolitý svet na nič iné som neprišla..
je to ťažke opísateľné, ale najslobodnejší pocit je, keď stojím na ceste, nikto tade nechodí, len autá, nikto ma nepočuje, ja si môžem zavýjať, čo chcem, kričať, čo chcem, netrápiť sa s časom, nikam sa nehnať, nič ma netlačí a je mi absolútne dobre a slobodno.
mnoho ľudí si myslí že byť slobodným znamená byť šťastným
v podstate som slobodný, momentálne môžem robiť kopu rôznych veci lenže nič z toho mi momentálne neprinesie viac """užitku"" než veci, na ktoré som zavislý: telka, pc, knihy - dúfam že to čoskoro prejde, ale momentálne je to tak
V dnesnom vyspelom svete sa necitim byt slobodny...aj ked nam vsade tlacia do hlavy ze mame slobodu a demokraciu nie je to tak a citim sa byt horsie zviazany ako za cias faraonov...slobodu prezivam teraz - som v afrike a nemusi ma trapit ci mam pracu, co ide v tv, ci neporusujem nejaky zakon a podobne...vstanem a jedinym cielom dna je zabezpecit si jedlo a spoznavat krasy cudzej krajiny...toto je skutocna sloboda...
skôr by som pouvažovala nad tým kedy sa necítim byť slobodná..asi keď ma čakajú nejaké skúšky, seminárky alebo kopu domácich prác, lebo ak neumyjem tie riady tak mi to ostane pokiaľ sa nezašpiní úplne všetok riad keďže mi nik doma nepomôže s tým
ale keď mám taký úplný pocit slobody tak asi keď som niekde v prírode, keď športujem, niekedy keď cestujem a počúvam hudbu a pozerám sa z okna, pri milovaní a pod.
tak skoro stále, lebo si robím čo chcem, ale najviac sa teším a cítim slobodná, keď utečiem na nejaký koncert, hlavne do Čiech a vtedy som tam sama a nikto ma neobmedzuje, ani rodičia, ani nikto, stretnem milých ľudí, s ktorými pokecám Milujem Čechov, sú strááášne milí :3 A hlavne nikdy nemám nabitý kredit, takže ani roaming a jaaaa som slobodnááááá a šťastnááá
stal som sa slobodným pred rokom a a pol už natrvale, tým, že som sa dokázal odpútať od tohto neskutočne skazeného sveta, od falošných "priateľov" z ktorých vyžarovala negatívna energia, od mamonu, pitia, bitiek, prežierania a sexu.......
tieto dočasne svetské radosti pre mňa neznamenajú nič, zraňovali akurátne dušu človeka, jeho identitu poslania, ktorú dostal od Boha....
@imoceans no ved som napisala, ze ked nebudem zavisla od nicoho. tj. nahrabat si tolko, aby som od pravidelneho prijmu zavisla nebola co je dost nerealne, ale par ludom sa podarilo
vlastne neviem. možno ma také pocity ešte len čakajú. také, kedy budem robiť a rozhodovať sa na základe toho, čo chcem ja a nie toho, čo odo mňa očakávajú druhí. kedy pôjdem tam, kam chcem, kedy chcem, bez ohľadu na to, aké je to drahé/nebezpečné/komplikované/atď.
nie, že by som bola teraz nejak extra utláčaná a robila veci, ktoré nechcem ja len, že hentak si asi predstavujem tú "naozajstnú" slobodu. bohvie.
bude to zniet hrozne, sladko, pateticky a neviem ako este, ale bohuzial je to tak. ja som najslobodnejsie chvile zazivala posledne mesiace, ked sme sa casto len tak s byvalym prechadzali za ruky pri zapade slnka/v noci po ulickach stareho mesta, robili vselijake kravinky ako napr. zasadne behali dookola kazdej fontanky, vosli do kazdej neznamej ulicky... a ten pocit ze mozem spravit cokolvek, ze mozem "lietat", ze neriesim co bude vecer/zajtra/za rok, byt len tu a teraz, zit, lubit, nebat sa - to bol pre mna pocit absolutnej slobody.
@holandskasalama chapem, ale akosi si uz nedokazem uzivat jeden den volna do mesiaca, ked zvysne dni od rana do vecera pracujem, lebo aj ten jeden den myslim len to, ako vsetko zaplatim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
az nebudem od nicoho/nikoho zavisla, potom sa mozem
je to ťažke opísateľné, ale najslobodnejší pocit je, keď stojím na ceste, nikto tade nechodí, len autá, nikto ma nepočuje, ja si môžem zavýjať, čo chcem, kričať, čo chcem, netrápiť sa s časom, nikam sa nehnať, nič ma netlačí a je mi absolútne dobre a slobodno.
v podstate som slobodný, momentálne môžem robiť kopu rôznych veci lenže nič z toho mi momentálne neprinesie viac """užitku"" než veci, na ktoré som zavislý: telka, pc, knihy - dúfam že to čoskoro prejde, ale momentálne je to tak
ked som stála nad takou velkou pripasťou v Česku.
keď som si o tretej rano povedala,že idem na oslavu ku kamaratovi, ktora už končila.
keď som sa rozbehla po poli len tak. niekam.
keď som ležala v trave s byvalym a kukali sme na hviezdičky.
to su take top slobodne momenty, ked som citila, že nie som nikde viazaná, robim si to,čo chcem a je mi skvelo.
kym jednoducho clovek pre ne neotrokari, citi sa slobodne
tieto dočasne svetské radosti pre mňa neznamenajú nič, zraňovali akurátne dušu človeka, jeho identitu poslania, ktorú dostal od Boha....
filip
neupravený svah pod chopkom, všade hmla, hore ide úplne prázdny vlek, kosodrevina, strmý svah, silný vietor, žiadni ľudia...
ale v podstate sa citim vzdy slobodny,ved si vzdy mozem robit co chcem...
nie, že by som bola teraz nejak extra utláčaná a robila veci, ktoré nechcem ja len, že hentak si asi predstavujem tú "naozajstnú" slobodu. bohvie.
V aute s touto pesničkou.
hlupa som, to viem aj sama
caro samostatnosti
@patuskoo umri