Na Slovensku badať veľkú vzburu proti cirkvi - vyvolanú najmä mediálnymi aférami ohľadom biskupa Bezáka. Rád by ma zaujímal názor mladých na tému odvolania biskupa Bezáka.
no.....zo strany nestraného pozorovateľa cirkvi ho vnímam ako Martina Luthera alebo Jána Husa 21. storočia......tí tiež poukázali na chyby v cirkvi.....toť môj názor.....a samozrejme ho hodnotím kladne.....
a hlasoval som, kto z nich v tomto spore má u mňa sympatie
Ale najkrajšie aj tak je, keď pápež na niekoho uvalí kliatbu, príp. vyhlási, že ho posadol diabol.....halooooo, toto fungalo v 15. storočí, my žijeme v 21. ....... niekto zaspal dobu určite keby mali tú možnosť, obnovia aj ikvizície, verím tomu :/
Bezáka pre jeho ľudskosť, blízkosť k mladým ľuďom,vedomosti o živote ako takom ktorý nie je čierny- biely a odvahu poukázať na chyby cirkvi, ktore sú v rozpore s tým čo Boh káže
@sompovedal tak myslim, ze mam z tejto oblasti viac poznatkov, kedze celu tu kauzu sledujem od jej zaciatku a nie som jediny, kto bezaka, napriek tomu, ze je to katolicky knaz, vnima rovnako.
@trdelniiiq takto, aby som to uviedol na správnu mieru.
Bezák sa mi páči v tom, že chce ukázať tie nechutné mašinérie, čo sa dejú s peniazmi v cirkvy. To si na ňom vážim.
Ale mne sa nepáči na katolíckej cirkvy nie len tie mašinérie, ale aj tie dogmy. A preto, aj keď uznávam Bezákove chovania LEN v tomto prípade (stále je to lepšie než to biskupstvo), nezastávam sa ho ako predstaviteľa cirkvy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ale najkrajšie aj tak je, keď pápež na niekoho uvalí kliatbu, príp. vyhlási, že ho posadol diabol.....halooooo, toto fungalo v 15. storočí, my žijeme v 21. ....... niekto zaspal dobu určite keby mali tú možnosť, obnovia aj ikvizície, verím tomu :/
A celkovo je to clovek so spravnymi nazormi, postojmi a dost osvietensky uvazujuci, vzhladom na to, ze zastava post aky zastava.
Biblie sa zastávam.
Dobrý strom nemôže rodiť zlé ovocie a zlý strom nemôže rodiť dobré ovocie.
(ev.Matúša, kap.7)
filip
.........filip
V otázke sa pýtal na biskupstvo Slovenksa (Ďakujem pekne) a Bezáka (snaží sa byť úprimný, ale tiež sa drží dogmičiek svojej cirkvy)
Bezák sa mi páči v tom, že chce ukázať tie nechutné mašinérie, čo sa dejú s peniazmi v cirkvy. To si na ňom vážim.
Ale mne sa nepáči na katolíckej cirkvy nie len tie mašinérie, ale aj tie dogmy. A preto, aj keď uznávam Bezákove chovania LEN v tomto prípade (stále je to lepšie než to biskupstvo), nezastávam sa ho ako predstaviteľa cirkvy.
tak.