Ahojte nosím kontaktné šošovky už tak 2-3 roky, stále jednu značku- Clear 58, ale potrebovala by som ju vymeniť. Po vyšetrení mi ich dala v optike lekárka ako mesačné, no akurát som zistila, že sú len dvojtýždenné! Ako výborne...no comment...
@1 sú, ale keď ich nosíš len 2 týždne a nie mesiac (nevedomky) ale ja aj tak chcem mesačné, sú cenovo výhodnejšie...inak existujú aj ročné- uff...to si neviem predstaviť...
tie clear su hrozneeeee mala som ich a nikdy viac. ja nosim switch premier. balenie 3 pary (par na mesiac ale ja ich bezne nosim aj 2 mesiace ked zabudnem vymenit a nic im neni nevyschynaju) 50eur. stoja za to!
dík zatiaľ za rady opýtam sa na ne v optike...inak zaujímavé, že teraz mi dali na skúšku jedny, o pol dioptrie silnejšie ako moje pôvodné a vidím nimi slabšie...preto treba ,,osobne,, vyskúšať...
Mne šošovky v podstate zničili oči. Viac sa pri ich nosení prekrvuje rohovka, oko má menej kyslíku, a keby ste chceli ísť v budúcnosti na excimer laser, môže s tým byť problém. Ale je to individuálne, len hovorím, že nie sú také ružové ako sa zdajú.
Ešte jeden dodatok: Všimnite si, že všetci oční lekári nosia okuliare. Prečo asi?
@phantasia s tými lekármi som si to všimla je to fakt na zamyslenie...lenže ja nemôžem s okuliarmi existovať... ale čo som sa pýtala očnej, je fakt dobrá, povedala mi, že je to v poriadku a aj s tým laserom...tiež mi pozrela na rohovku a tak...
ja nosím mesačné, na ktoré som prešla z dvojtýždenných.. mam BIOFINITY A SU FAJN.. stoja asi 1400Kč takže na eura určite tých 50. a pohoda-jahoda.. hlavne nerob taku picovinu, ako @kaylee ..ak mas sosovky na mesiac, tak ich nos mesiac, uz tak je to dost zataz na oko, nieto, ešte ich nosit dlhšie..a na tento učel poradím pozriet si rozne zapaly, ktore ti mozu vyradit oci tak na pol roka z prevadzky
a @kaylee inak poradím ti, ked nemas na roztok, sksus si čočky ukladat do vody
@petika na roztok mam ale nevidim dovod naco vyhadzovat sosovky co su kazdy den v novom dezinfekcnom roztoku ked na navode mas napisane 30+20 pouziti a nic im neni. ked zacnu schnut vyhodim ich. neni problem. uz 4 roky
@kaylee pozri, mne je jedno ako veľmi si dojebavas oči.. ale snad kazdy rozumny clovek, ked cita ze je to namesiac, tak to asi nosi mesiac.. ja sa iba vzdy nad tym pozastavujem..potom chodia do ordinácie slečinky, čo su z toho strasne v soku, že maju dojebane oči, popraskané žilky a rozne srandy, ktore celkom nepekne vyzeraju..
a v prvom komente si pisala, že su na mesiac.. a tvoja značka je totéž, ako moja a fakt som sa nestretla s čočkami, kde by bolo napísané, že 30+20.. nejaká novinka na trhu? skús sa spýtať na to tvojho kontaktológa , by som bola zvedavá, čo by ti povedal
Ja som skôr nakupovala šošovky v optike, ale pred pár mesiacmi som zistila, že na internete zoženiem tie isté, a často aj lacnejšie. Nakupujem z niekoľkých eshopov, ale v poslednej dobe som si obľúbila už len jeden. Ja kupujem šošovky značky SofLens a dosť mi vyhovujú, kupujem je tu - » www.vasesosovky.sk/soflens-38.html... . Majú tam teraz veľa výhod a vyjde ma to najlacnejšie (teraz som k šošovkám dostala dokonca aj puzdro zadarmo). Sú mesačné, ale niekedy je používam aj treba o týždeň dlhšie, podľa toho ako často je nosím. Dúfam, že som ti nejako pomohla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a ja sa nevyznam
Furt žmurknem
A zo zásady čočky nenosím kedy sa len dá- doma, cez víkendy, cez prázniny. Nech si oči odpočinú.
Perfektne, mesacne, objednavam z netu.
A v tychto mozes aj spat. Kontinualne nosenie
inak pouzival som aj Ciba Vision a myslim, ze aj teraz mam jedny od nich
Ešte jeden dodatok: Všimnite si, že všetci oční lekári nosia okuliare. Prečo asi?
a @kaylee inak poradím ti, ked nemas na roztok, sksus si čočky ukladat do vody
a v prvom komente si pisala, že su na mesiac.. a tvoja značka je totéž, ako moja a fakt som sa nestretla s čočkami, kde by bolo napísané, že 30+20.. nejaká novinka na trhu? skús sa spýtať na to tvojho kontaktológa , by som bola zvedavá, čo by ti povedal