Žobrák ktorý má pri sebe napríklad 100 Sk je s tým spokojný a nepotrebuje viac je bohatší ako niektorý miliardár, ktorý nie je spokojný s tým čo má a chce viac. Proste mu to nestačí.
Žobrák ktorý má stovečku, možno je s ňou spokojní, aspoň ma začo piť ale aj tak je chudobný nič to ne veci nemení. Nemôžeš povedať že žobrák je bohatý.
Všetko materiálne bohatstvo je pominuteľné. Veľkosť majetku v skutočnosti vôbec nie je postatná, pretože v rozhodujúcich okamihoch to nebude mať žiadny vplyv.
Peniaze, ktoré mám ma robia slobodným. Peniaze, ktoré chcem mať, ma robia otrokom.
Teda človek, ktorý má miliardu a drie ako kôň, aby mal aj druhú a nemá čas na svoju rodinu, lásku, priateľov a zábavu je obyčajný chudák, ktorému uteká život medzi prstami.
nesuhlasim. Mozno s casti. Poznam jeden pribeh, ze zena dala do zvonceka halier. a zacali sa vseci smiat. Ona dala posledne co mala a ti bohaty dali malo, lebo maju viac. Lenze chudobny v zmysle ekonomiky je ten kto nema many. A nemusi mat ani byvanie. Racsej by som bol bohatym. Ale vedel by som sa uskromnit a keby mam tak miliardy tak pomozem chudobnym. A to je uz ohladuplnost a chut pomoct.
A ju tu ďalšia nezymselná predstava fanatikov. Veď peniaze robia ľudí šťastnými. Neuverím že niektorý miliardár je smutný že má len tri miliardy a on chce štyri. Všetci fanatici hovoria že nieje dobre mať veľa peňazí ale všetko čo máme máme rozdať chudobným, hovoria že nám bude lepšie na duši keď budeme vedieť že sme pomohli chudobným. Hovoria že veľa peniaze nie sú dobré.
Mám úplne opačný názor, milionári ktorý majú peniaze sa snažia mať stále viac a viac, ale viete ako sú radi keď nazbierajú nové peniaze. Viete ako si ich užívajú keď vedia že budú mať ďalšie.
Nechcem byť chudobný, nechcem stále myslieť do ktorej banky mám dať svoje ťažko vydreté peniaze a počítať kde mi dajú najväčší úrok. Nechcem stále myslieť na málo peňazí. Chcem byť bohatý a myslieť na veľa peňazí.
Bobi - prajem ti, aby si bol bohatý. Aby si mal na kvalitneé jedlo pre teba a tvoju rodinu, aby si mal zbeezpečené kvalitné ubytovanie, bezpečné a kvalitné auto, aby si bol pohyblivý a aby si mal na kvalitnú lekársku starostlivosť, ale vždy je hranica, ktorá mi musí povedať dosť, veľa som pracoval, som zabezpečený ale teraz si najdem čas na dovolenku, pôjdem tam so svojou rodinou, budem sa baviť so svojími detmi.
Ja idem 15.4 do Egypta, lebo ho chcem vidieť, bude ma to stáť 40 000 a prídem o ďalších 50 000, ktoré za tie 2 týždne nezarobím. Ale povedal som si, že mi to za to stojí. To čo prežijem mi už nik nezoberie.
Teda vždy je to hierarchii hodnôt. Ak chceš mať jachtu za 20 miliónov a si ochotný pre to všetkého sa vzdať, tak si chudák.
Ak si mních, ktorý sa len modlí a jedlo si ide vyžobrať, tak si chudák tiež. Z MOJHO POHĽADU HODNOT.
Samozrejme, ze peniaze nie su vsetko, ale byt zebrak a tvrdit, ze som s tym spokojny, preto som bohaty, je sprostost, taky clovek zvycajne nedokaze spravit pre spolocnost ani makke f a vlastne v istom zmysle je to egoista, ktory caka, ze to druhy bude robit zanho..
bobi: peniaze nerobia ani zdaleka ludi stastnymi, nepoznam sice miliardarov, ale 4roch milionarov ano..dvaja nemaju na nic ine ako zarabanie a pracu cas, treti snupe koks a ma problemy so srdcom a stvrty je vo vezeni
ja keby som mohol zit s tym s tym ze dokazem zabezpecit svojich rodicov do konca zivota. zabezepecit seba a svoju rodinu s tym, ze by sme nemuseli pracovat, ale robit iba to co nas bavi. behat si po dovolenkach a jazdit v drahych autach - bol by som nenormalne stastny a vsetci ostatni ktori tu pisu nieco ine, klamu sami seba. neverim, ze je tu z vas co i len jeden, co by doma nechcel mat plnu skrynu penazi
Peniaze? Zaleži na tom ako sa k nim človek dostane. KeĎ si človek poctivou a tvrdou pracou zarobi peniažky tak sa o ne ťažko deli s cudzimi. Veľa ľudí si za svoju finančnu krizu môže samo. A aj keď si každy zasluži druhu šancu... Pokiaľ ma človek zdrave ruky, nohy... tak prečo pomahať darmožračom?
Bohatstvo zdaleka nie je determinovane majetkom, alebo blahobytom. Bohatstvo cloveka spociva v pokore k zivotu a k ostatnym ludom. Nic nema vacsi vyznam ako to co spravime pre druhych. Peniaze su druhorade, aj ked v momentalnej situacii nasej spolocnosti potrebne k zivotu.
Zaujimave kolko vela ludi pri slove "bohatstvo" zacalo hned do suvisu s nim davat "peniaze". Myslim si, ze o tom to zdaleka nie je, teraz obrazne - clovek ktori zije v jednoduchej chatrci, ma zenu 5 deti a vyzije len tak tak, moze byt ovela "bohatsi" ako niekto kto ma sto miliard a 5 jacht. Je to totiz o vnutornom bohatstve cloveka...
netvrdil by som, ze chudobny clovek je stastny, ako to niektory tvrdia. Ako moze byt stastny niekto, kto nema z coho vyzit, stale sa trapi nad tym ako uzivi svoju rodinu, drie od rana do vecera za minimalnu mzdu...??? Netvrdim, ze clovek musi byt bohaty, aby mohol byt stastny, ale je potrebne mat tak akurat penazi, aby mohol z toho pohodlne vyzit a este mu ostanu nejake peniaze na svoj volny cas, atd. Teraz je proste taka doba, zijeme v spolocnosti, kde sa bez penazi zije tazko, su nevyhnutne k zivotu.
Prisiel som na to, ze Parker je schizofrenik a mysli si, ze on a nebo su dve rozdielne osoby
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Peniaze, ktoré mám ma robia slobodným. Peniaze, ktoré chcem mať, ma robia otrokom.
Teda človek, ktorý má miliardu a drie ako kôň, aby mal aj druhú a nemá čas na svoju rodinu, lásku, priateľov a zábavu je obyčajný chudák, ktorému uteká život medzi prstami.
Mám úplne opačný názor, milionári ktorý majú peniaze sa snažia mať stále viac a viac, ale viete ako sú radi keď nazbierajú nové peniaze. Viete ako si ich užívajú keď vedia že budú mať ďalšie.
Nechcem byť chudobný, nechcem stále myslieť do ktorej banky mám dať svoje ťažko vydreté peniaze a počítať kde mi dajú najväčší úrok. Nechcem stále myslieť na málo peňazí. Chcem byť bohatý a myslieť na veľa peňazí.
Ja idem 15.4 do Egypta, lebo ho chcem vidieť, bude ma to stáť 40 000 a prídem o ďalších 50 000, ktoré za tie 2 týždne nezarobím. Ale povedal som si, že mi to za to stojí. To čo prežijem mi už nik nezoberie.
Teda vždy je to hierarchii hodnôt. Ak chceš mať jachtu za 20 miliónov a si ochotný pre to všetkého sa vzdať, tak si chudák.
Ak si mních, ktorý sa len modlí a jedlo si ide vyžobrať, tak si chudák tiež. Z MOJHO POHĽADU HODNOT.
Samozrejme, ze peniaze nie su vsetko, ale byt zebrak a tvrdit, ze som s tym spokojny, preto som bohaty, je sprostost, taky clovek zvycajne nedokaze spravit pre spolocnost ani makke f a vlastne v istom zmysle je to egoista, ktory caka, ze to druhy bude robit zanho..
Zaujimave kolko vela ludi pri slove "bohatstvo" zacalo hned do suvisu s nim davat "peniaze". Myslim si, ze o tom to zdaleka nie je, teraz obrazne - clovek ktori zije v jednoduchej chatrci, ma zenu 5 deti a vyzije len tak tak, moze byt ovela "bohatsi" ako niekto kto ma sto miliard a 5 jacht. Je to totiz o vnutornom bohatstve cloveka...
Ked je niekomu fajn a nikomu neublizuje tak rozhodne nie je egoista
Prisiel som na to, ze Parker je schizofrenik a mysli si, ze on a nebo su dve rozdielne osoby