Kto je väčší umelec? Ten, kto chytí pero a píše a rýmy mu na papiery vznikajú samé alebo ten, kto cielene vyberá slová tak, aby vytvoril čo najdokonalejšie dielo?
myslím, že sa to nedá zhodnotiť... to je presne prípad Ovídia (poeta natus) a Vergília (poeta doctus)....obaja mali skvelé diela a myslím, že vôbec nezáležalo na tom, ako z nich vychádzali...
kde vy zijete prosim vas... ziadne dielo sa nepresadi v prvotnej forme vsetko treba zlepsovat zdokonalovat ak niekto dokaze z fleku napisat (alebo zahrat ci nakreslit ked berieme umenie ako celok) nieco co je hned v prvotnej podobe hotove a dokonale je to genius ale taki sa uz dnes nerodia
Dolezite je, ci vysledok na konci podlieha autorovym estetickym kriteriam a ma hlbku, aku od toho ocakava - co z neho vylezie ovplyvnuje on sam, nevidim, ako by mohol by niekto "vacsi" umelec... a este ze nesuhlasim ani s 9-ou, aj ked zalezi na tom, kedy clovek nazve nieco dokoncenym Ale v surovej forme napisane veci nemusia byt nedokonale, mozno menej sterilne Kerouac napisal "Na ceste" za tri tyzdne a pochybujem, ze by to vela krat prepisoval
mne su blizsie sponntane napisane alebo spracovane diela...pretoze sa mi tie pocity zdaju presvedcivejsie....ci dokazete svoje sponntanne pocity nejak sracuvavat alebo hned v tom okamihu sekundy zhodnocovat?nie neda sa to....clovek sa uvedomi az po par chvil casu ked pocity a emocie niesu take silne a clovek zacne nad tym viac uvazovat....no zase co je kreativnejsie?...spontanne pocity a emocie ci zamyslenost pri uvazovani a rozoberania kazdeho kuska.....myslim ze sa to neda porovnavat vsetko je krasne co sa tyka umenia....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A je to jedno ide o to... akodobre to bud:
-Poskladas slova
- zaimprovizujes
priznam sa ze mne osobne sa lubia oba styly ci uz konstruovany alebo pocitovy
a skor ten prvy, nemam rad take prvoplanove cielene dielo...najlepsie veci vznikaju spontanne...
Inak napr ja píšem z brucha... niekomu sa to páči, niekomu nie, ja sama neviem, čo mám na to povedať
Hmm... ja som ešte nenapísala nič, čo ma napadlo. Ja píšem iba veci, ktoré mi napadli.
Kdo ta napadol?
To myslienky a napady su take agresivne?