Depka nie je choroba, depresia ako chorobný stav znamená absolútny kolabs psychiky, človek často spí , ked nespí, tak leží, alebo čumí do blba, nechce sa mu nič robiť a keby sa aj odhodlal, nie je schopný sa na to čo robí sústrediť , má v piči všetko od kamošov cez povinnosti až po rodinu.
Takže pokial na tom nie ste takto, tak netrpíte depresiou.
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h depresia je duševná porucha, často klasifikovaná aj ako duševná choroba a má mnoho príznakov a takisto aj mnoho štádií a druhov, čiže tvoje definícia je na hovno ...tvoja definícia sedí skôr na apatiu
depresie, úzkosť, poruchy osobnosti- hlavne schyzoidná ryha, anorexia a s tým spojené ďalšie(ja stále neverím, že som to sem napísala), poruchy správania, sociálna fóbia.. nechce sa mi ísť po prepúšťaciu správu, tam toho mám ďaleko viac (ach)
@chidori s týmto sa dá súhlasiť, i keď slová depresia a depka sú to isté, len my im prisudzujeme iný význam
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h keby si to napísal zrozumiteľne, nemuselo dojsť k nedorozumeniu, ak už prezentuješ svoj názor, rpezentuj ho korektne, inak nám naozaj neostane nič iné ako oznaťič ťa pejoratívnymi výrazmi
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h hey cowboy spomaľ ouk? skús si prečítať moju prvú reakciu na teba, pochopiť ju a uvedomiť si, že mám pravdu, ak nie, tým pádom ťa zanechávam v nevedomosti a ignorujem ťa
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h aha net je naša nová učebnica everyone can google things ....oukej, ty poznáš niekoho, ja nielen poznám ale žijem to, nerada sa hádam s niekým kto to nezažil
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h aľe sa skus konečne trochu aj ty nad sebou zamyslieť, teba keď človek v niečom opravi, tak sa už hneď uraziš a začneš utočiť a budeš sa tvariť, že len ty jediny tu maš pravdu a všetci sme hlupi debili a nehovor, že nie
@zemjak ked ma niekto opraví chybne a ešte označí môj pravdivý koment za hovno.... tak nič iné odomna čakať nemôže
viem si priznať aj omyl neboj sa...
napr. v tom fore o vesmire som svoje chyby nepopieral.... tie čo tam naozaj boli, ale hlavne ma štvalo, že sa to zvrhlo na niečo uplne ine než malo lebo tam tie chyby sice boli, ale neboli dôležité
ja mám vlastnú duševnú chorobu, ktorá sa prejavuje akousi poruchou prijimania potravy, občasnými úzkostnými stavmi, miernou sociofóbiou, výkyvmi nálad (prilišné extrémy , vlastným svetom, paranoidnými stavmi a tak .. ale naozaj, jedine v detstve som trpela fóbiami, taká tá pravá bola fóbia z ohňa, kvôi ktorej som musela chodiť na terapie a hypnózy a nakoniec pomohlo
odkedy som mamou bol prinútený ísť k cvokárke mal som diagnostikovanú bipolárnu poruchu s hypomániou a depresívno-neviemakú poruchu... ale ja si z toho nič nerobím. z doktorky si robím piču, aspoň sa ulejem zo školy.. a lieky nikdy nepomôžu.. keď si smutný tak si smutný z nejakého dôvodu proste.. žiaden liek ti nepomôže... ja žerem plnú piču liekov každé ráno takže by som mal asi vyskakovať od radosti celý čas... ale svet je nakokot, nič nie je aké by malo byť, nikto nemá nikdy nikoho poriadne rád, nič neni správne.. tak asi ťažko môžem vyskakovať od radosti.. lieky kokot pomôžu
kktina zadna choroba ani neexistuje , teda ok su ludia co su mimo (skoro kazdy , asi aj ja) ale neda sa urcit co im vlastne je a lieky ktore im predpisuju im bud pomozu ako placebo alebo ich znicia este viac alebo proste nepomozu............teda ta anorexia no to je jasne to sa urcit da lebo tak vidia ze je ten clovek vychrdnuty ale ine choroby su proste neurcitelne , mi vysvetlite ako mozu urcit chorobu pomocou nejakeho 5 otazkoveho dotaznika ? ale skoda reci najlepsie bude pozret tento dokument.
kktina zadna choroba ani neexistuje , teda ok su ludia co su mimo (skoro kazdy , asi aj ja) ale neda sa urcit co im vlastne je a lieky ktore im predpisuju im bud pomozu ako placebo alebo ich znicia este viac alebo proste nepomozu............teda ta anorexia no to je jasne to sa urcit da lebo tak vidia ze je ten clovek vychrdnuty ale ine choroby su proste neurcitelne , mi vysvetlite ako mozu urcit chorobu pomocou nejakeho 5 otazkoveho dotaznika ? ale skoda reci najlepsie bude pozret tento dokument.
@luc.ka no, lenivosť je väčšia ako strach a na ôsme poschodie pešo nepôjdem ... ale hej, a pomerne často už od detstva, buď je to obyčajný výťah a spadne alebo behá hore dole ako splašený a zastavuje na poschodiach, ktoré by ani existovať nemali, alebo je to nejaká plošina, o ktorej som si v sne istá, že je to výťah a počas jazdy sa rozpadne, alebo výťah niekoho privrie alebo som tam s niekym a zasekne sa a spadne prežijem a ten človek potom nemá končatiny... a neviem čím to je
mmmm o človeku bez končatín sa mi ešte nesnívalo ale padám pravidelne a najlepšie je, že ja v tom sne vždy viem, že keď do toho výťahu nastúpim, tak sa s ním niečo stane, plne si uvedomujem, že tam vlastne vojsť nemusím, a aj tak vždy vojdem potom jéééj, padáme, za chvíľu sa zobudím
aspoň že ja bývam na prízemí, takže žiaden pošahaný výťah nemusím riešiť len... škola má 22 poschodí
zlatino, úskosť je stav rovnako ako strach, hnev etc. .... a pod tým, úskostná porucha, to je duševná "choroba"... niečo čo trvá dlhodobo a má to svoje následky...
len si tu skrabkajte svoje pubertalne ega nahananim co najviac imaginarnych psychickych chorob.. potom s jednou skoncite a budete konecne spokojni aki ste zaujimavi?
je ich viacej fóbie, v minulosti dosť často také depky...no a schizofrenik stelesnený som.....ako vlastne tak by niekto definoval, keby som mu povedala čo mám v hlave
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
šprechenzí mongol či ako?
ks
Takže pokial na tom nie ste takto, tak netrpíte depresiou.
fakt sa ti toto sníva? som myslela, že len ja mám také debilné sny a fóbia je to až vtedy, keď do toho výťahu nevkročíš
S chorobou ideš ku psychiatrovi, s dočasným stavom ku psychologovi, alebo ťa prejde sám od seba.
hej a preto to nie je choroba. lebo ju lieči (alebo sa o to aspoň snaží) kvalifikovaný lekár.
za ten čas som bol užívatelom luc.ka označený za
debila
jeba
prijebaný zhluk písmen
mal som sa predávakovať liekmi na spanie
začínam byť ''deprimovaný'' čím som si zaslúžil takú pozornosť práve od nej ???
píše sa anorexia a nie anoreksia, len tak mimochodom, kočka
nejaka depka pubertiaka kôli láske nie je choroba
nejaka depka kôli znamke nie je choroba
depka neprijali ma na školu NIE JE CHOROBA
a toto sú depky 99 percent ludí, ktorí si myslia, že trpia depresiou
to, čo depresia je , má hore menované priznaky , ktoré sa postupne stupnujú
a zmeň si meno aj 150x, aj tak budeš stále rovnako deformovaný
a neboj nič, už ťa nebudem traumatizovať, ešte to naruší tvoj duševný rozvoj, aj keď na to je už asi neskoro.
dovi dopo, a pokračuj v netagovaní mojej osoby
rozdiel medzi nami je, že zatial čo ja sa pokúšam jednať slušne a zistiť, čo máš vlastne za problém, ty len urážaš, takže neviem kto je tu deformovaný
táto anketa sa jasne pýta na duševné choroby, ak je tu daná depresia, tak sa asi bavíme o neprijatí na školu a blbých známkach.
ja viem čítať veľmi dobre, len ty máš sklony splietať do toho x iných nesúvisiacich vecí.
a ešte posledné vyjadrenie k tvojmu komentáru @26
táto anketa sa jasne pýta na duševné choroby, ak je tu daná depresia, tak sa asi NEbavíme o neprijatí na školu a blbých známkach.
ja viem čítať veľmi dobre, len ty máš sklony splietať do toho x iných nesúvisiacich vecí.
Ja som to proste napísal, lebo teoreticky tam môže zahlasovať každý, komu býva niekedy mizerne a stav sa, že to bude najviac hlasovaná možnosť.
som si to prečítala a rozumiem čo sa snažil @9 povedať.
Slová Depka a depresia majú obrovský rozdiel.
Depkou sa označuje dnes polovica stavov mládeže, ktorých serú rodičia, nevychádza im škola, alebo pod. veci.
Depresia je už duševná porucha, kedy človek dostáva úzkostné stavy, prepadá sa vo svojom svete a stráca význam svojho bytia. často vedú k samovraždám.
Myslím že v komente @9 chcelo byť povedané toto.
aby si to ľudia nemýlili, a nepokladali "smútočný" alebo "zármutkový" stav nad pokazeným a nevychádzajúcim momentom, za skutočnú depresiu.
dakujem
@bjecm2yngn8j2g8bf6yxp7mb9h keby si to napísal zrozumiteľne, nemuselo dojsť k nedorozumeniu, ak už prezentuješ svoj názor, rpezentuj ho korektne, inak nám naozaj neostane nič iné ako oznaťič ťa pejoratívnymi výrazmi
odporúčam čítať príspevky viac krat za sebou, budeš predchádzať nedorozumeniam
už len touto vetou je jasne písané, čo pod čím myslím a slovo depka v spojení mám depku povedal snad za život každý teenager.
Pocity beznádeje, pesimizmu alebo bezmocnosti
espavosť, predčasné ranné prebúdzanie sa, alebo naopak nadmerná ospalosť a spavosť aj v priebehu dňa
okles energie, únava, malátnosť (jednoduché činnosti si vyžadujú nadmernú námahu)
Obtiaže so sústredením sa, zapamätaním si rozpamätávaním sa s pamäťou vôbec (našťastie prechodné) problémy s rozhodovaním
toto som skopiroval z netu, povedz, že som nenapísal to isté len inými slovami a necham v nevedomosti ja teba
sú to príznaky depresie
@purenarcissism
Dakujem za pozornost.
Ja som to tu už raz spravil s debatou so @tunidlo
on mal vtedy pravdu, ja nie, povedal som sorry a islo sa dalej....
Ver mi, to nie je dôstojnosť , zatlkať až do posledného dichu
viem si priznať aj omyl neboj sa...
napr. v tom fore o vesmire som svoje chyby nepopieral.... tie čo tam naozaj boli, ale hlavne ma štvalo, že sa to zvrhlo na niečo uplne ine než malo lebo tam tie chyby sice boli, ale neboli dôležité
Tes yeux qui refletent dans l'eau nette de toilette a petit coin quand un merdre tu fais disparaitre sont undons et menre un defi pour moi
pjekné očko má, že?
@tommyhot aj ja
tak ňák
mmmm o človeku bez končatín sa mi ešte nesnívalo ale padám pravidelne a najlepšie je, že ja v tom sne vždy viem, že keď do toho výťahu nastúpim, tak sa s ním niečo stane, plne si uvedomujem, že tam vlastne vojsť nemusím, a aj tak vždy vojdem potom jéééj, padáme, za chvíľu sa zobudím
aspoň že ja bývam na prízemí, takže žiaden pošahaný výťah nemusím riešiť len... škola má 22 poschodí