- ako sa štrnásťročné deti z Jaketerinburgu pokúšajú prísť o panenstvo a mlátia všetko a každého a dalšie rozmarné príbehy z prostredia moderného Ruska
dorota maslowska-Sneh a krv
-Hlavný hrdina Silný a jeho potulky svetom naivných sliepok,drog,diskoték bez hudby
ja teraz pomaly lúskam Kladivo na čarodejnice, ale je veľa kníh, ktoré som prečítala. Naposledy životopis Nostradama, Akličove Tri zlomené pečate boli tiež fajn a ešte kooopec ďalších diel.
nooo..jednoznacne vsetky knihy od Stephana Kinga...ale najviac - Geraldova hra, potom citam uz asi polroka Elizabeth Kostovová- Historička , Hrušovský-muž s protézou.. AAa...Už spomínané Memento-od Radek-a John-a, aaa...ešte od neviem koho Anjel(i) narkomanov...a samozrejem HP 1-7
Aperilove dievca je skvela kniha, alebo jeho mama ma nema rada, maly princ, e-mailom do siedmeho neba, prve lasky, prve bozky, prva laska, nebud labut!, ten chalan je moj, blaznivych 17, nemozem bez teba zit, v dobrom aj v zlom navzdy,...pretoze ta lubim, laska ma dusu, zbohom neznamena navzdy, kym nas smrt nerozdeli, chut malinoveho bozku, pusinky, lena laska a tet marina toto su moje naj
teda nie, že by to bola posledná kniha, čo by ma bola zaujala, ale spomenula som si práve na túto... tak preto som ju napísala... inak super kniha je aj jurij poľakov - kozľa v mlieku
king/carrie, coelho/alchymista irving/pravidla mustarne radek john/memento, payne/mladi v hajzlu, vacek/zit hoci aj na kolenach, knihy od matkina, zdenek jirotka/saturnin, jerome klapka/traja muzi v clne, exupery/maly princ, co uz spominala aj petika Anjel narkomanov/viliam nagy, pocul som spievat anjela/villiam blake.... a moja srdcovka tomas tomasovych/ako daleko je do sanghaja
Jedna dosť stará kniha od Diany Beate Hellman Dve ženy. Fakt krásna a výborne napísaná kniha podľa spisovateľkinho skutočného zážitku. Mladá baletka Eva Martinová zistí, že má rakovinu. Zrúti sa jej svet a v nemocnici spozná Klaudiu, ktorá je jej totálny opak: drzá a bezprostredná. Ptm ale medzi nimi vznikne obrovské a veľmi silné priateľstvo. Eva sa nakoniec vylieči.
je to groteska o tom, ako sa rozprávaš-literát staví s priateľmi, že "vyrobí" z pologramotného chlapka geniálneho avantgardného spisovateľa - bez toho, aby vôbec niečo napísal naozaj vtipná kniha
čo mi pamäť slúži biedne, myslím, že bolo zaujímavé čítať Tichý výkrik, už neviem od koho, Carrie a Zločin a trest sa tu spomínajú, a pridávam sa, no napríklad aj Desať malých černoškov a Vražda Rogera Ackroyda ma zasiahli do srdca ...a edícia Mladé svište
Odkaz dračích jazdcov (Eragon, Eldest, Brisingr - niekomu známe ako Empire), Temné hmoty (Zlatý kompas, Magický nôž a Jantárový ďalekohľad), Harry Potter...Také fantasy ja rád
V tejto chvíli je to Brida od Paula Coelha. A dozrieva čas na veľký nákup z Amazonu. Ibaže teraz aj tak prevládajú učebnice. Skrátka pri tých mojich krásnych známkach nemôžem na výlety mimo realitu ani pomyslieť... veru, takto to dopadne, ked počas celého roka namiesto učenia človek číta knihy, ktoré ho zaujali .
najviac sa mi páčila Rimanka od Alberta Moraviu, Živý bič- Milo Urban, Múr- Sartre, a aj Kto chytá v žite od Salingera, Na západe nič nové od Remarquea boli fajn
Teraz som docitala Hlavu XXII a je to uplne uzasna kniha, dalej 1 kniha co sa tusim volala Hubene nohy a vsechno ostatni...tiez dobra, aj na zamyslenie. Potom klasicky HP 1-7 a Zlaty Kompas, Magicky Noz a Jantarovy dalekohlad...vyborne, dost ma to zaujalo. A potom mam rada Tam Tamy a Kto chyta v zite
takzvany et all: ja zase neviem, čo všetci vidia na P. Coelhovi...samozrejme, je to dobrý autor, píše aktuálne problematiky, ktoré sú v podstate večnými, a to dobrým štýlom...ale mám dojem, že tých autorov je viac, daktorí sú zapadnutí prachom, ale sú nedocenení...preto to "ospevovanie" beriem s rezervou
ááá, lolita, áno, to si chcem určite prečítať, zatiaľ mám film, ktorý som nevidela ešte, lebo mám blbé titulky, ale presne takéto nie bežné témy ma zaujímajú, hlavne z psychologického hľadiska
aj ja si chcem pozrieť film , tiež ma lákajú také psychologické veci, a knihy v ktorých je nejaká múdrosť alebo čo, nemyslím také moralizovanie ale no neviem to vysvetliť, človek bud lepšie začne chapať svet alebo zistí že mu nerozumie
Od Paula Coelha som cital akurat 11 minut a bol to totalny shit, nahovno napisana kniha, ziadna vypovedna hodnota alebo posolstvo, resp. absolutne to autorovi neverim a je to plytke, naviac "remeselne" pisane ako nejakym stredoskolakom na sloh, zle napisane vety vsetko OMG.! Cely cas to posobilo akoze to ma byt jednoduche a fatalne, ale bolo to smiesne akurat... fuj
Chcel som si precitat Veronika sa rozhodla zomriet kvoli rovnomennemu albumu od Saturnus, ale uz som to prehodnotil...
fragile: to som nečítala, požičala som si len Alchymistu kvôli tomu, že veľa ľudí už o ňom hovorí, ako aj o tom taretovi pračetovi, to tiež chcem prečítať, no a tvoje narážky na jho štýl sú také spolovice aj pravdou, naozaj píše takým jednoduchým štýlom, jednoduché vety, myšlienka v tejknihe bola, neviem, ako je to v tamtej, no a ver že práve kvôli tej jednoduchosti má ten autor taký úspech, v podstate nič nového neprináša, iba rekapituluje, čo je už dávno známe, no ale kto si prečíta zložitejšie knihy, keď sa mu naskytne vcelku uznávaná filozofia na pár stránkach s jednou postavou, je to únosnejšie v tomto svete...v tomto svete proste buď fičí takýto štýl, alebo keď niečo veľké, tak len s tým, čo ešte nebolo doteraz
aj tak, ak psycho, tak Dostojevskij- Zločin a trest, no ja chcem aj iných, viem, že sú aj iní, no fakt bolo to skvelé prežiť tie chvíle s Roďom užívala som si to fajne, to o tých ženských ako písal nerátam, to som prechádzala radšej s no comment
Ani ja som ešte nevidela film a štve ma to... Kubrick je dokonalý absolútne, slintám pri každom jeho filme
A čo sa týka Coelha, súhlasím so všetkými Anticoelhovcami... Dnes je moderné písať o kvázi hlbokých veciach, pretože to zaujme aj davy, ktoré si myslia, hurá hurá, toto má fakt skvelú myšlienku. Bude sa to dobre vynímať v mojej knižnici... A pritom sú oveľa zmysluplnejšie knihy, ktorých posolstvo je skryté...
zločin a trest: brutal, zlé sny sa mi potom snívali, vážne ma to zasiahlo...
Dreamgall, Hráčšky inštinkt predávajú/li v Artfore, je to pomerne nová kniha... a páči sa mi, že sú v nej popretkávané filozofické myšlienky spolu so súčasným názorom ľudí na svet... a je to aj napínavé, aj sex, proste všetko čo len chceš...
trochu to objasním, ako som to myslela: Coelho je dobrý spisovateľ, ale vadí mi ten chaos okolo neho...toto by si mali uvedomiť len tí, ktorí hlásia neznestieľne a neúnosne jednoznačné nemeniteľné názory, že Coelho je vynikajúci, excelent man, a posledné, čo by som najmenej chcela počuť, že je fenoménom, tak ako aj pri Eragonovi je to...je to ohromná brzda, a uráža to a zatieňuje desiatky oveľa lepších diel, ktoré sa nedostanú do rúk kvôli tomu ospevovanému jedinému autorovi, dačo hrozné
keď to porovnám s prívalom orignálneho diela, star wars napríklad...zatieňuje? nemá čo, lebo je to novéé (áno bol aj star trek, ale to je trošku odbočené sci-fi, zrejme to nie je "sága" ako SW), tento kult skôr podnecuje diváka, aby bádal ďalej p oscifi, lebo si uvedomuje, že ho to baví, číta ďalej iné...preto mám radšej originálne diela, neviem, či by som bola schopná označiť fenoménom niečo, čo sa ospevuje celé storočia, musel by to byť človek ako Shakespeare, čiže absolútny majster slova (pri ňom som pochopila, že sa dá ovládnuť slovo, ale pri ďalších knihách som neuspela ...takže rátam s tý, že možno tri storočia príde dakto, ale s niečím iným, čo bude ovládať, radšej nechcem vediť, čo to bude, hihi, spája sa mi to so svetom techniky
Inak na margo Dostojevského, je typickým prípadom, že nebol vždy taký skvelý, mne s apred zločinom dostala do rúk Netočka Nezvanovová, a to je pre zmenu kniha, ktorá ma akože chcela zaujať (knižka mala drzosť mi dohovárať, aby som pokračovala v čítaní, lebo niečo sa stane...), ale bola to najväčšia katastrofálna kniha všetkých mojich čias čítania , viete si predstaviť s akými pocitmi som sa púšťala do zločinu? ccc, teším sa na Idiota, nemohla som čítať teraz, ale cez leto sa k tomu vrátim
phantasia: tebe sa snívalo, ja som zase v nemenovanej sporiteľni vyhrážala kamoške, že na ňu pôjdem so sekerou, lebo som bola vtedy v napätí pre dačo, a mladý ujo na mňa pozrel...začal sa rozhovor , ospravedlňovala som sa, že som teraz iná, lebo priveľa analyzujem každého človeka, ktorého stretnem
Fragile. jedenásť minút bola fakt o ničom knižka ale neboj niektoré dalšie nie sú také zlé, ja osobne veroniku považujem za jedno z jeho najlepších.
Ja nemám nič proti coelhovi aj ked sa mi zdá že do niektorých kníh sa až príliž snaží napchať nejakú všeobecnú múdrosť až tá kniha vyznieva tak prázdno. Pri niektorých viacej alebo mnenej, celkovo to radím skor k takým oddychovým knihám, pri nom sa mi nestalo že by som napr nemohla spať udivená z toho že som prišla na to aky je zmysel života (niežeby sa mi také veci stávali často
Dostojevsky, ou jea, nejaké iné knihy som od neho ešte nečítala, len Zločin a trest, velmi sa mi páčila tá psychologizácia v čom sú rusi majstri a téma. Ale počas čítania som mala "duchovný rozkol" s hlavným hrdinom. Ja by som sa nepriznala. Pokojne by som si odišla niekde do zahraničia a uvedomujuc co som vykonala by som ako kompenzáciu pomáhala ludom alebo čosi. Moj pohlad na to sa mi uz zmenil, viem že pre ludí je dosť potrebné odpykať si svoj trest aby sa cítili znova slobodný ale aj tak
inak aj ja privela analyzujem ludí, a aj seba kebyže idem študovať psychologiu tak asi skončím na psychiatrií kedže by som zistila kolko komplexov mám prípadne si prirobila dalšie a tiež aj ludom okolo mna
phantasia do artfora sa pojdem pozrieť, ale asi až ked nebudem mať čo čítať, zatial som zásobená dobre.
dríímgoul : hej, také knihy sú najlepšie, keď nezaspím pre ne...ako napríklad úmrtie snapea...
keby som PP nepoznala, a dali by mi to prečítať, po tom konci by som bola viac dní smutná ako som bola naozaj, jeden z najzasahujúcejších koncov, som rada inak, že som stihla prečítať posledný diel ešte pred uvedením do kín Návrat kráľa, takže som o nič neprišla...lebo sa priznám, že PP som prečítala len na základe ohlasov. Inak môj brat to už poznal dávnejšie, má ešte tú starú peknú edíciu českú spred vyše 15 rokov
číta sa to Drímrgal, teda aspon ja to tak vyslovujem
to hej, ale aj také knihy ktoré donútia človeka rozmýšlať, uvedomiť si niečo o svete, napr bitúnok č 5.
Ja som tiež mala tú výhodu že som nevedela ako sa to skončí a dočítala som to ešte predtým ako to išlo do kina, som mohla mať tak 13. A koniec bol fakt smutný . Ja som si to prečítala, už ani neviem ako som sa k tomu dostala, asi som prinútila niekoho nech mi to kúpi
Bitúnok číslo 5...dačo mi to hovorí, tak si to prečítam, keď je to taký koniec, dúfam, že to nie je hrubá kniha , ale znie dobre, a týmto už to stopnem, ešte chcem prečítať takú hrubú historickú knihu, čo som si kúpila, Idiota, KONEčNE dve známe diela od Orwella...konečne konečne, nakopem sa, ak sa tak nestane, musím, musím, Zvieracia farma, a 1984, a požičiam si dáke mini hry od shakespearea, čo prečítam za tri hodiny, minulý rok som objavila tento fakt , dosť skoro (som sa veľa času venovala Hamletovi, tak asi preto som srala na iné jeho diela), a ako posledné by som bola rada už dočítala druhú časť Katovej piesne, čo je pútavé rozprávanie od Mailera, určite je viac tých kníh dobrých z toho obdobia, a samozrejme Harry Potter, k nemu sa tak dostanem až koncom septembra, keď toto prejdem, budem spokojná, naplnená, však vieš, človek potrebuje trochu odchod z realu, kde u mňa je samá biologia, veda, a ide ma už šľak trafiť...a ešte mi v hlave ostáva ten terry pračet...keby som vedela, že to čítajú len mladí, ta nesiahnem už potom, ale minule som zistila, že z výšky to veľa ľudí čítalo, číta...a toho stopárovho sprievodcu tiež, éra lindseyoviek a detektívok už skončila nadobro, ostávaju už len spomienky na ackroyda, malých černoškov a hrdinku rowenu : , jaks som to pekne zapečatila, a ty čo chystáš čítať cez leto? popíš tiež, bo s nikým o knihách už nerozprávam, naši kolegovia nečítajú, náš vek je zameraný okem školy na brigády, práce a tak, viac pociťujem tú chudobnosť ducha:/
62. Bitúnok je velmi krátky, to máš za popoludnie, 170 strán a vysoko pútavé. Ano orwela odporúčam, aj ja od neho budem čítať dve diela ale iné čo ty - Vojnové denníky, a Paríž a Londýn či také čosi. šejspíra teraz čítať nebudem ale pojdem ho pozrieť - na hrade budú šejkspírovské slávnosti. Pračet je klasa, aj ked asi sa k nemu cez leto nedostanem, ani k detektívkam.
Takže čo bude cez leto?
napíšem ti knihy čo mám lebo neviem či ich prečítam všetky ale asi len niektoré. Takže okrem spomínaných orwelov na mna túžobne hladí kafka na pobreží - od Haruki Murakami, žena cestovatela časom, nejaké poviedky od čechova, miniknížka o nacistickom nemecku, nejaké fantasy - leguinová a Unlundun plus ešte nejaká knižka s dlhým názvom. Potom tu mám šest hviezdičiek, dievčatko čo sa hralo zo zápalkami a chlapec stále nezvestný. A určite si cez leto znovuprečítam cudzinca od camusa a mechanický pomaranč. Nevylučujem ani to že si kúpim nejakú novú
aaach tak vela kníh tak málo času , ak budeš chcieť si popísať o knihách hocikedy možeš napísať aj tsku
cudzinca si musím zapamätať, to som počula dobré ohlasy...kafka je big love mojej mami, ale ta neviem, či sa k nemu dostanem najbližšie roky, stručne o čom vlastne píše a akým štýlom? bo viem, že je také špecifikum v literatúre, ale nedá si všetko zapamätať, Čechova mám radaaaaa
Nj, to je fakt skvelá kniha aj ked u nás v kníhkupectve som na nu nenarazila. Kafka je niekto iný ako kniha Kafka na pobreží čo je kniha a kafka je spisovatel. A tá kniha dostala kafkovu cenu . No ale od kafku som tiež čítala knihu, zatial len jednu - proces. Ano on má taký špecifický typ písania, taký neviemtosprávnepopísať, jednoduchý ale detailný a hlboký, a zaoberá sa vačšinou osamelým individuálom vo svete byrokratickej mašinérie a sebeckých ludí. Aspon podla mna, treba si prečítať a spraviť vlastný názor
čechov je fajn, aj ked táto zbierka poviedok je strašne nudná, tá čo som čítala predtým bola o moc lepšia, ale ešte uvidím
heh, trochu matúce Tak to máš dobré, ja som si myslela že kafka je už dávno mrtvy a pritom ho tvoja mama prechováva niekde u seba, teeeda, škandál.
ááááách, akúrát si opísala moju ideálnu dovolenku, i just wish it were real
teba tiež čaká príjemné leto, s idiotom na zvieracej farme z roku 1984... možeš len dúfať že ta príde zachrániť čarovný harry potter ktorý vyrieši záhadu prečo je zem taká plochá odkedy zmizli šejkspírove verše vo vesmíre bez stopára
No momentalne som docitala odelene postele a predtym diablova zena faqt super knizky odporucam je to taqa sada taqych leskych kniziek a kazdu knizku daqto iny napisal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
Alchymista, Veronika sa rozhodla zomrieť, Matilda, Čarodejnice
- ako sa štrnásťročné deti z Jaketerinburgu pokúšajú prísť o panenstvo a mlátia všetko a každého a dalšie rozmarné príbehy z prostredia moderného Ruska
dorota maslowska-Sneh a krv
-Hlavný hrdina Silný a jeho potulky svetom naivných sliepok,drog,diskoték bez hudby
Márius Kopcsay-Zbytočný život
je to groteska o tom, ako sa rozprávaš-literát staví s priateľmi, že "vyrobí" z pologramotného chlapka geniálneho avantgardného spisovateľa - bez toho, aby vôbec niečo napísal naozaj vtipná kniha
všetky romány čo som dovtedy čítal mi odvtedy pripadá ako nič neriešiace drýsty
dočítam bibliu, mein kampf a potom pôjdem asi na niečo od Freuda
matematicky aparat fyziky
hviezdy planety magnety
exoplanety
fakta a zahady ve fyzice elementarnich castic
bezpecnost pocitacovych sieti
linux - bezpecnost
linux a hardware
no a samozrejme okultizmus
experimentalni demonologie
a vela vela dalsich knih...
Arthur Golden- Pamäti Gejše.
Hviezdna kniha 1 2 3
Artemis Fowl,
Dievčatko z krajiny drakov...atd
a HP
aa aj Wewerka sa mi pačila od B. Filana
mňa to nejako nevzalo
a k téme, zaujala ma kniha čas snov, proste tá pointa ma dorazila. a ešte bože tu anna, či jak sa to volalo.
(ale inak čítam knihy úúúplne iného žánru )
-je to o chalanovi a babe, (btw, nihilisti) ktorí začnú hrať zvláštnu hru na manipulovanie ľudí na ich strednej...
Irina Denežkinova- Daj mi
Vladimir Nabokov- Lolita (skvelé!!)
antológia naj poviedok na svete: Trochu divné kusy
A súhlasím s kladnými názormi na hlavu22
ten hráčsky inštink znie zaujímavo...
Chcel som si precitat Veronika sa rozhodla zomriet kvoli rovnomennemu albumu od Saturnus, ale uz som to prehodnotil...
A čo sa týka Coelha, súhlasím so všetkými Anticoelhovcami... Dnes je moderné písať o kvázi hlbokých veciach, pretože to zaujme aj davy, ktoré si myslia, hurá hurá, toto má fakt skvelú myšlienku. Bude sa to dobre vynímať v mojej knižnici... A pritom sú oveľa zmysluplnejšie knihy, ktorých posolstvo je skryté...
zločin a trest: brutal, zlé sny sa mi potom snívali, vážne ma to zasiahlo...
Dreamgall, Hráčšky inštinkt predávajú/li v Artfore, je to pomerne nová kniha... a páči sa mi, že sú v nej popretkávané filozofické myšlienky spolu so súčasným názorom ľudí na svet... a je to aj napínavé, aj sex, proste všetko čo len chceš...
Ja nemám nič proti coelhovi aj ked sa mi zdá že do niektorých kníh sa až príliž snaží napchať nejakú všeobecnú múdrosť až tá kniha vyznieva tak prázdno. Pri niektorých viacej alebo mnenej, celkovo to radím skor k takým oddychovým knihám, pri nom sa mi nestalo že by som napr nemohla spať udivená z toho že som prišla na to aky je zmysel života (niežeby sa mi také veci stávali často
Dostojevsky, ou jea, nejaké iné knihy som od neho ešte nečítala, len Zločin a trest, velmi sa mi páčila tá psychologizácia v čom sú rusi majstri a téma. Ale počas čítania som mala "duchovný rozkol" s hlavným hrdinom. Ja by som sa nepriznala. Pokojne by som si odišla niekde do zahraničia a uvedomujuc co som vykonala by som ako kompenzáciu pomáhala ludom alebo čosi. Moj pohlad na to sa mi uz zmenil, viem že pre ludí je dosť potrebné odpykať si svoj trest aby sa cítili znova slobodný ale aj tak
inak aj ja privela analyzujem ludí, a aj seba kebyže idem študovať psychologiu tak asi skončím na psychiatrií kedže by som zistila kolko komplexov mám prípadne si prirobila dalšie a tiež aj ludom okolo mna
phantasia do artfora sa pojdem pozrieť, ale asi až ked nebudem mať čo čítať, zatial som zásobená dobre.
keby som PP nepoznala, a dali by mi to prečítať, po tom konci by som bola viac dní smutná ako som bola naozaj, jeden z najzasahujúcejších koncov, som rada inak, že som stihla prečítať posledný diel ešte pred uvedením do kín Návrat kráľa, takže som o nič neprišla...lebo sa priznám, že PP som prečítala len na základe ohlasov. Inak môj brat to už poznal dávnejšie, má ešte tú starú peknú edíciu českú spred vyše 15 rokov
to hej, ale aj také knihy ktoré donútia človeka rozmýšlať, uvedomiť si niečo o svete, napr bitúnok č 5.
Ja som tiež mala tú výhodu že som nevedela ako sa to skončí a dočítala som to ešte predtým ako to išlo do kina, som mohla mať tak 13. A koniec bol fakt smutný . Ja som si to prečítala, už ani neviem ako som sa k tomu dostala, asi som prinútila niekoho nech mi to kúpi
62. Bitúnok je velmi krátky, to máš za popoludnie, 170 strán a vysoko pútavé. Ano orwela odporúčam, aj ja od neho budem čítať dve diela ale iné čo ty - Vojnové denníky, a Paríž a Londýn či také čosi. šejspíra teraz čítať nebudem ale pojdem ho pozrieť - na hrade budú šejkspírovské slávnosti. Pračet je klasa, aj ked asi sa k nemu cez leto nedostanem, ani k detektívkam.
Takže čo bude cez leto?
napíšem ti knihy čo mám lebo neviem či ich prečítam všetky ale asi len niektoré. Takže okrem spomínaných orwelov na mna túžobne hladí kafka na pobreží - od Haruki Murakami, žena cestovatela časom, nejaké poviedky od čechova, miniknížka o nacistickom nemecku, nejaké fantasy - leguinová a Unlundun plus ešte nejaká knižka s dlhým názvom. Potom tu mám šest hviezdičiek, dievčatko čo sa hralo zo zápalkami a chlapec stále nezvestný. A určite si cez leto znovuprečítam cudzinca od camusa a mechanický pomaranč. Nevylučujem ani to že si kúpim nejakú novú
aaach tak vela kníh tak málo času , ak budeš chcieť si popísať o knihách hocikedy možeš napísať aj tsku
čechov je fajn, aj ked táto zbierka poviedok je strašne nudná, tá čo som čítala predtým bola o moc lepšia, ale ešte uvidím
tak dosčítavania, ale s mierou žiadne sekery, úteky na pobrežie, procesy, zrady, čarovania, a flirty s cudzincami, jasné?
ááááách, akúrát si opísala moju ideálnu dovolenku, i just wish it were real
teba tiež čaká príjemné leto, s idiotom na zvieracej farme z roku 1984... možeš len dúfať že ta príde zachrániť čarovný harry potter ktorý vyrieši záhadu prečo je zem taká plochá odkedy zmizli šejkspírove verše vo vesmíre bez stopára
Ale faqt super