priateľstvo vydrží dlhšie a je založené na iných hodnotách ako láska, láska viac vzniká na základe vonkajšieho vzhľadu, priateľstvo je viac na kompatibilite dvoch ľudí a ich názorov a záľubách, čiže logicky musí byť silnejšie ako láska.
keď si porovnám v hlave priateľa a kamarátku...tak by som si vybrala kamarátku už len preto, že ona počúva keď ma on štve som mrcha, ale on to vie. a priateľstvo drží láska opúšťa.
v priatelstve sa sklames menejkrat ako v laske...priatelia su tu vzdy pre teba, teda aj priatel-ka, ked si zalubeny, ale frajer tu nebude pre teba, ked sa s nim rozides, namiesto neho priatelia..
mne chyba oboje ale skorej láska, neviem v mojom pripade je to výhodnejšie aspoň sa tak necitým menej cenný a viem že tam niekde na mna čaká i ked sklamanie je strašne ale priatelia ti to nevynahradia
podľa mňa je priateľstvo len láska v inej verzií. v pevnejšej a stálejšej, možno oveľa viac otvorenejšej a prispôsobivejšej...takže u mňa jasne vyhráva
Laska viac boli ak sa kazi,ale priatelstvo nie.Cize laska je kurva a viac nachylna na zlomenie ako priatelstvo. V priatelstve neriesis tolko co v laske. A to najdolezitejsie, laska netrva vecne,kdezto priatelstvo moze!
Viaceri tu hovoria o laske a ani nevedia co to je. Existuje to dnes uz vobec? Mozno iba ako slovo. V dnesnej dobe sa vztah dvoch ludi rozpadá ovela castejsie ako to bolo v minulosti. Rozchody pre malichernosti, zunovanie sa jeden druhemu... Po naslednom rozchode ide bezprostredne do dalsieho vztahu, ktoremu opat dotycny hovori "laska". O laske mozu hovorit ludia co su spolu cely zivot, pretoze to je umenie kompromisov, umenie riesit problemove situacie spolocne. Nie prave preto sa ludia davaju dokopy aby boli psychicky odolnejsi voci negativnym podnetom? Lenze dnes ked pride problem, je to najlahsie to skoncit ako ho riesit.
A priatelstvo je silnejsie? To ste odkial nabrali? Spomente si na ohovarania od "priatelov". Kolkokrat s nimi neviete ani prehovorit. Je to uplne to iste, len s priatelmi nie ste tak casto spolu ako s partnerom. Preto to davate do inej "silnejsej" sfery.
Preto nenavidim dnesnu dobu, pre tu sebeckost, povrchnost, pretvarovanie... Je to hnusne, je mi z toho zle...
Zaujímavé názory...Ale myslím si,teda aspoň ja,by som si nevedela vybrať medzi mojou láskou a priateľstvom...Viem,áno,priateľstvo dlhšie trvá,ale srdce by vybralo niečo iné...
hlasovala som za priateľstvo práve preto, že na lásku neverím. to, čo v dnešnom svete ľudia označujú za lásku láska nie je. dnešná láska len berie a berie, ale nič tomu druhému nedáva. súhlasím so @milo5 ,ale len s prvou časťou
ja som s priateľmi dosť často a keby najlepšia kamoška nebola baba hneď sa s ňou dám dokopy
Suhlas s @Milo5 . Slecinka zbali kufor, hned ako zisti ze zivot so svojim vysnivanym princom nieje taky ruzovy ako sa zdal. A priatel sa tvari ako priatel len ak nieco potrebuje, alebo ak citi vynosnost priatelstva.
Suhlasim s nazorom, ze priatelstvo aj partnerstvo su len inymi dimenziami jednej spolocnej lasky, inymi formami.
Ak ma byt partnerstvo a priatelstvo "dobre" je potrebna laska, sebeobetovanie jedneho pre druheho, chut spravit pre neho vsetko nech je stastny, pomoct mu utierat slzy, pomoct mu niest jeho kriz, a tak dalej..
Principialnym rozdielom je len fyzicka cast toho vztahu.. dovolim si tvrdit ze kazda partnerka je vlastne priatelka s dajakou fyzickou dimenziou vztahu. Vzdy sa tam pridruzi dajake bozkavanie vedenie sa za ruky vzajomne chvilky.. Pri partnerstve ide proste o stvorenie novej bytosti, k comu sluzia fyzicke aspekty.
Narozdiel od toho priatelstvo je proste o mentalnej, psychickej, dusevnej stranke vztahu. Ide o vzajomne pochopenie, pomoc, zalubu v podobnych veciach. Veci ako bozkavanie, sex a podobne k tomu nepatria.
A co je dlhsie trvajuce ani nezalezi tak na type vztahu ako na type ludi o ktorych sa jedna.. Vzdy je to len o tom ako si sadli.. Inak sa to neda hodnotit .. partneri spolu ziju a zdielaju a riesia trosku ine problemy ako priatelia.
Takze dobre je aj jedno aj druhe, ale v oboch je pritomny vyssi princip.. LASKA
s priatelmi nemate sex (ok niektori ano ale je to nemoralne), s priatelmi nemate pocit ze su na svete len pre vas.. kvoli priatelom sa nemenite na blazna.. udrzat priatelstvo sa nesnazite udrzat tak ako vztah..
praitelstvo vam neda rodinu..deti..
je toho mnoho..
hovori sa ze laska je neistejsia ako priatelstvo..ale je to uplne naopak..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Podľa toho ako to berieš.
Priatel je ten na kom nam zalezi komu prajeme len to najlepsie akurat ho nechceme prefiknut....
Preto radšej priateľstvo.
A priatelstvo je silnejsie? To ste odkial nabrali? Spomente si na ohovarania od "priatelov". Kolkokrat s nimi neviete ani prehovorit. Je to uplne to iste, len s priatelmi nie ste tak casto spolu ako s partnerom. Preto to davate do inej "silnejsej" sfery.
Preto nenavidim dnesnu dobu, pre tu sebeckost, povrchnost, pretvarovanie... Je to hnusne, je mi z toho zle...
ja som s priateľmi dosť často a keby najlepšia kamoška nebola baba hneď sa s ňou dám dokopy
Priateľstvo odpovedá: "Na to, aby som vyčarilo úsmev tam, kde ty zanecháš slzy"
Láska: mám ju rád chcem s ňou mať deti...
Priateľstvo: máme ich radi ... a máme ich veľa....
Keby nebolo lásky tak tu niesme...
V priateľstve nejde o nič... proste priateľ môže byť ktokoľvek.. nezáleží na pohlaví,veku, výzore ani rase..
v Láske sú ľudia vyberaví... dôvod, ide o dlhší čas ... a v istom veku sa už nedá cúvnuť...
Ak ma byt partnerstvo a priatelstvo "dobre" je potrebna laska, sebeobetovanie jedneho pre druheho, chut spravit pre neho vsetko nech je stastny, pomoct mu utierat slzy, pomoct mu niest jeho kriz, a tak dalej..
Principialnym rozdielom je len fyzicka cast toho vztahu.. dovolim si tvrdit ze kazda partnerka je vlastne priatelka s dajakou fyzickou dimenziou vztahu. Vzdy sa tam pridruzi dajake bozkavanie vedenie sa za ruky vzajomne chvilky.. Pri partnerstve ide proste o stvorenie novej bytosti, k comu sluzia fyzicke aspekty.
Narozdiel od toho priatelstvo je proste o mentalnej, psychickej, dusevnej stranke vztahu. Ide o vzajomne pochopenie, pomoc, zalubu v podobnych veciach. Veci ako bozkavanie, sex a podobne k tomu nepatria.
A co je dlhsie trvajuce ani nezalezi tak na type vztahu ako na type ludi o ktorych sa jedna.. Vzdy je to len o tom ako si sadli.. Inak sa to neda hodnotit .. partneri spolu ziju a zdielaju a riesia trosku ine problemy ako priatelia.
Takze dobre je aj jedno aj druhe, ale v oboch je pritomny vyssi princip.. LASKA
s priatelmi nemate sex (ok niektori ano ale je to nemoralne), s priatelmi nemate pocit ze su na svete len pre vas.. kvoli priatelom sa nemenite na blazna.. udrzat priatelstvo sa nesnazite udrzat tak ako vztah..
praitelstvo vam neda rodinu..deti..
je toho mnoho..
hovori sa ze laska je neistejsia ako priatelstvo..ale je to uplne naopak..
PRIATELOV MOZES MAT KOLKO TVOJE SRDCE ZVLADNE