Z biológie poznám stromy strednej a vých. Európy, známe zo sever. Ameriky a pár z Ázie a Afriky, chránené rastliny a živočíchy v SR a Európe, pohoria, hríby a huby a to je asi všetko + stupnicu tvrdosti nerastov, minerálov a dreva
@hexo tak kompletne asi ťažko keď stále sa objavujú nové rastliny, živočíchy... a neviem čo myslíš pod najznámejšími. Borovica čierna, Javor šedý, Jasoň červenooký? - v škole som mal biológiu na ZŠ a potom na VŠ z toho som poznal všetky rastliny, živočíchy. V krátkosti, je to všetko čo viem z biológie
ono strašne ale strašne závisí na profesoroch, obidve témy sú dosť solídne, ale dajú sa vysvetľovať aj zaujimavo - dejepis by ma aj bavil, kebyže to nie je také suché predpísané ale mali sme zábavnú profesorku
na biologii som sa mohol rovno učiť z učebnice a žiadnu učiteľku mi netrebalo
@hexo však v tom mám všeobecný prehľad z každej doby, najradšej skúmam starovek, obdobie 2. svet. vojny, ale aj stredovek. A tam sa ráta aj záľuba v umeleckých obrazoch od umelcov rôznych období. to sa nedá popísať všetko stále sa je čo spoznávať
dala som biológiu len preto, bo tam aspoň niekedy bolo niečo zaujímavé a dosť som sa za tých 7 rokov, čo sme mali biolu, naučila. zato dejepis bol ten najhorší predmet a neviem z neho absolútne nič.
Najstaršia kniha čo o tom mám: Stručné dejiny maliarstva od Giotta po Cézanna, autor Michael Levey, preložil Ivan Krčméry, vydavateľstvo Tatran, r. 1972.
z biológie akurát tak ženské telo ale inak ma nebavila nikdy. neznášal som sa učiť tie čeľade, rôzne sústavy a tak. nezaujímalo ma to,že niečo je hermafrodit. informácia do života bežného nepoužiteľná.
dejepis bol už o inom ten som mal veľmi rád. tiež aj učiteľ bol asi najlepší, akého kedy som mal. bol fakt klasa...
prírodopis mám rád, ale iba za niektorých okolností. Zaujem som mal o anatómiu a nielen človeka, aby ste si nemysleli
mineralógia a podobné chujoviny mi do hlavy nešli...
Dejepis je o inom... dejiny sa opakujú a kto tomu rozumie aspoň za máčik, tak vie, čo bude a čomu sa vyvarovať, lenže ludstvo je banka egoistických svíň a hlavne slepých
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
biflenie ako biflenie
Ale čím ďalej tým viac sa v tom vzdelávam.
Z dejín poznám viac. A viac ma to zaujíma.
Takže takto... nenávidím biológiu! Považujem to za najhorší predmet, aký kedy kto vymyslel.
ináč aj biola je v pohode, ale v poslednom čase mám oveľa bližšie k dejepisu...
na biologii som sa mohol rovno učiť z učebnice a žiadnu učiteľku mi netrebalo
takže som si k tomu vybudoval aj patričný prístup
Biola je úplne super
Tu na webe Ústavu dejín umenia nájdeš o slovenskom umení knihy: » www.dejum.sav.sk/?section=public...
Najstaršia kniha čo o tom mám: Stručné dejiny maliarstva od Giotta po Cézanna, autor Michael Levey, preložil Ivan Krčméry, vydavateľstvo Tatran, r. 1972.
ešte poznám:
kniha Filosofie umění - Gordon Graham
kniha Filosofie dějin umění - Arnold Hauser
dejepis bol už o inom ten som mal veľmi rád. tiež aj učiteľ bol asi najlepší, akého kedy som mal. bol fakt klasa...
ale dejiny ma vzdy zaujimali
a biologia v praxi je tiez celkom zaujimava
mineralógia a podobné chujoviny mi do hlavy nešli...
Dejepis je o inom... dejiny sa opakujú a kto tomu rozumie aspoň za máčik, tak vie, čo bude a čomu sa vyvarovať, lenže ludstvo je banka egoistických svíň a hlavne slepých