Cím to je, že čím je človek bohatší, tým je ochotní s menším podielom zo svojich penazí sa podeliť s ostatnými ? A čím je človek chudobnejší, tým je ochotnejší s večším podielom zo svojich penazí sa rozdať s ostatnými ?
skús na sebe roky pracovať, vzdelávať sa, vytvárať a udržiavať kontakty, aby si sa niekam vyškriabal a posunul, skús si raz zarobiť peniaze svojim skillom a tvrdou prácou, nie tým, že budeš robiť štetulu tatinovi, a potom uvidíš, aký podiel svojich peňazí budeš ochotný rozdávať ostaným
btw, koľko percent z tvojho tohtomesačného vreckového si venoval bezdomovcom a ľuďom v hmotnej núdzi?
Najlepsie je, ked o rozdavani penazi a lakomstve polemizuje niekto, kto cely zivot picu robi, zije z vreckoveho a jeho jediny uspech su vygrcky na Birdzi, ktore nik necita a sam sa pri nich citi ako by vynasiel koleso
Chudobný je ochotný sa o svoje peniaze podeliť? Ktorý? Z môjho pohladu mnoho chodbných ich nahádže do automatov. Bohatý má v povahe ich zúročovať takže ich hlúpo neprefláka.
Počul som nejden príbeh ako chudobnejší človek 1-2 mesiace manuálne makal v zahraničí a potom peniaze rozdal iným ešte chudobnejším... Pardon, oprava. Počul som nejeden príbeh ako chudobnejší za jeden večer všetko prehral v automate...
Sice je to trochu od témy ale ja už si netrúfam ani nikoho kategorizovať do čiernobielych modelov. Je to hlúpe, nereálne a funguje to len vo filmoch. Poznám mnoho rozporuplných ľudí vrátane seba. Človek môže byť celý život morálny a potom príde pokušenie alebo nejaka vec a zachová sa tak že to do modelu jeho osobnosti vôbec nepasuje... Ja už beriem každého s velkou rezervou. Aj keď mi niekto pomôže môžem tak akurát zhodnotiť ako sa zachoval v danom momente ale nedá sa povedať že je to slušný človek...
Z toho dôvodu ma baví psychologia. Človek je rozporupný tvor. Pohnútky sú rôzneho druhu a keď chceš urobiť vec ktorú považuješ za zlú a si inak slušný môžeš si nájsť dôvod ako si to vnútorne ospravedlniť a zdôvodniť.
Pamatam ako v roku 2009 v case ekomickej krizy jeden rus spachal samovrazdu ktory bol 14. najbohatsi clovek na svete. Pretoze zisky mu klesli o par miliard.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
btw, koľko percent z tvojho tohtomesačného vreckového si venoval bezdomovcom a ľuďom v hmotnej núdzi?
Počul som nejden príbeh ako chudobnejší človek 1-2 mesiace manuálne makal v zahraničí a potom peniaze rozdal iným ešte chudobnejším... Pardon, oprava. Počul som nejeden príbeh ako chudobnejší za jeden večer všetko prehral v automate...
A potom si odpovedz sam.
Z toho dôvodu ma baví psychologia. Človek je rozporupný tvor. Pohnútky sú rôzneho druhu a keď chceš urobiť vec ktorú považuješ za zlú a si inak slušný môžeš si nájsť dôvod ako si to vnútorne ospravedlniť a zdôvodniť.