Ahojte babenky. Potrebovala by som poradiť. mád dvojročný vzťah a všetko je ako by som si predstavovala, ALE môj priateľ si rád vypije. Hovorí že si chce užívať ale dosť mi to vadí. čo mám robiť. rozísť s ním sa nedokážem. na to ho mám až príliš rada.
Hekysek: ano uz ho vidim bude super nadseny ked mu da taky vyber...
a kolko toho vypije? ako casto pije? Ked pije obcas na party a netrieska sa na srot tak to sa nic predsa nedeje. A ked to prehana, tak ho popros nech to obmedzi, ale na vyber by som mu nedaval.
No, ja osobne by som to netolerovala. Vies ked spolu chodite a on si uz teraz rad vypije, co bude potom, ked budete spolu zit pripadne, ked budete manzelmi. Nechcem nikoho odsudzovat, ak sa niekoho dotknem tak sa ospravedlnujem, ale z mojho uhla pohladu drogy a alkohol su zabijakmi vztahov. Ci teraz alebo neskor, on sa prejavi. Alkohol vedie ku agresivite a to by som ja neriskovala. Ked ta miluje, prestane. Ale bud opatrna, kto raz chytil slinu, tu tazko len tak opusti... Nenechaj si pokazit zivot. Radsej cuvni teraz ako ked bude neskoro
no, podla mna sa s nim dohodni. Ja si myslim ze vypit si raz za cas neje zle. Ja som vo svojom byvalom vztahu nemal zakazane pit, ale nepil som casto. Raz som sa opil ked sme boli spolu vonku, s jej kamosmi, ale odvtedy sa to uz neopakovalo. Dohodni sa s nim a povedz mu ze ta to trapi. Ale nezakazuj mu pit, je to zbytocne.
Ja sa riadim heslom: nepijem, ale vypijem - ale s mierou
myslim si ze by si sa mala s nim o tom porozpravat a povedat mu ze ti to vadi a tak.. ked ta ma rad tak ta pochopi a mozno s tym prestane ale isto ked s tym teraz neprestane a bude hovorit ze potom nebude tak to isto nesplni
Aj keď alkohol je určitým zdrojom agresivity, ale to neznamená, že po použití musí reagovať človek agresívne. Každý človek reaguje na Danu situáciu inak a preto nie je správne povedať, že alkohol je hlavným zdrojom rozvodov. Podľa mňa všetko záleží iba na vás dvoch, lebo ženy radi nakupujú a muži radi pijú. Možno je to pre niekoho nepochopiteľné, ale každý sa braní pred tým čo vytvára jeho ideologické problémy, nesúhlas iných, nedôstojné správanie iných a podobne. Nič iného ti neostáva, len sa s nim o tom porozprávať.
Nesnaž sa to podmieňovať určitými vlastnými názormi, prosto všetko musí byť obom stranám prijateľné.
nooo urcite mu nedavaj na vyber... to by mohlo aj cosi pokazit skus sa s nim hlavne porozpravat... a ty sa zamysli, ci je to tak vela a tak casto, ze je to az nebezpecne
Bozzze toto milujem. Chalan, muz si raz za weekend vypije a uz je alkoholik, uz ho seci vidia ako v buducnosti slope a co ja viem co.
V jednom ma pravdu, treba si uzit. Ja pijem kazdu sobotu, sem tam jednu vynecham, podla toho ako sa citim. A nevidim na tom nic zle. Minam svoje peniaze, nie som vobec agresivny ani nic pdoobne. Do nikoho nesacem a nehovorim aby isiel von.
A duplom som na tom neni zavisly, ze by som potreboval stale pit.
Toto milujem. Ja chodim zo svojou frajerkou tiez dva roky, skoro, 2.aprila je to 2 roky. A nemam s tym problem.
Co by si s nim inak chcela robit ? Sadnut si len tak na kofolu, usmievat sa na seba ? Nebudte sprosty. Milujem baby tipu nepi, sed doma, bud len so mnou atd.
no napriklad moj priatel kvoli mne uz nepije. Nebol pred tym nejaky alkoholik alebo co, len sa mu stavalo, ze to obcas prehnal. Po dohode a nejaych tych zdravotnych problemov, kt. tomu predchadzali sa uz vyse pol roka vobec nepije. Jasne, pivo si da, ale tvrdy alkohol vobec. aby nedoslo k omylu, nie je to tak, ze by prestal pit len kvoli mne. nedala som mu ziadne podmienky ani nic, len sme obaja prisli na to, ze sa vikend da stravit aj inak, ako spit sa pod uroven a je nam dobre. vela stastia prajem!
zlozita situacia...ale chapem ta...skus mu to povedat...porozpravajte sa o tom ze ti to vadi...ked s tym aj napriek tomu neprestane, tak to skonci...nebude to mat viac zmysel....ked ty prejavis natolko doveru ze mu povies, ze ti to vadi a on to nepochopi a neskonci s tym, nebudes mu viac doverovat...moj nazor....
ahoj, ja mam podobný problém...a preto budúcnosť s ním si ani neplanujem...Vieš, jediné čo môžeš spraviť, je zakázať mu piť- aspon pred tebou..a ak ťa má rad a ak si ťa váži, tak si ten alkohol odpusti..A ja neviem, ale ja si myslim, že ak sa niekto vyhovara na take veci, že bez alkoholu sa nezabavi atd..tak je v tom už niečo viac,a nejde len o zabavu,ale ten alkohol proste uz potrebuje-neviem, to je môj nazor
to ze trochu pije je predsa normalne...mala by si si zvyknut ked ho milujes a nechces mu davat na vyber teda nemala by si neni to spravne dat si vybrat
ked ja mu nechcem dávať na výber. už som mu vravela že mi to vadí ale nezdá sa mi ze by ho to nejako zmenilo. niektorí z vás si myslia že raz za čas si vypije a stresujem, no on si častejšie ako niektorí píšu že každú sobotu.vadí mi že chodí skoro každý deň do baru aj ked sa tam vždy neopije ale kolu si isto nedá
urcite mu povedz nech si vyberie ci chce teba alebo alkohol....ved ked pises ze ta miluje vyberie si teba....ak nie tak potom nie co riesit....nebude to mat zmysel lebo sa budes trapit:_(
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Simiciatko:A ja sa spytam co to znamena podla teba ze si rad vypije?
A ako sa sprava ked si vypije?
čo ked sa s neho stane alkoholik?
a kolko toho vypije? ako casto pije? Ked pije obcas na party a netrieska sa na srot tak to sa nic predsa nedeje. A ked to prehana, tak ho popros nech to obmedzi, ale na vyber by som mu nedaval.
Ja sa riadim heslom: nepijem, ale vypijem - ale s mierou
Nesnaž sa to podmieňovať určitými vlastnými názormi, prosto všetko musí byť obom stranám prijateľné.
V jednom ma pravdu, treba si uzit. Ja pijem kazdu sobotu, sem tam jednu vynecham, podla toho ako sa citim. A nevidim na tom nic zle. Minam svoje peniaze, nie som vobec agresivny ani nic pdoobne. Do nikoho nesacem a nehovorim aby isiel von.
A duplom som na tom neni zavisly, ze by som potreboval stale pit.
Toto milujem. Ja chodim zo svojou frajerkou tiez dva roky, skoro, 2.aprila je to 2 roky. A nemam s tym problem.
Co by si s nim inak chcela robit ? Sadnut si len tak na kofolu, usmievat sa na seba ? Nebudte sprosty. Milujem baby tipu nepi, sed doma, bud len so mnou atd.
je slusny, pozorny a ma ta rad? tak neviem co riesis.
teba tiez rodicia nezahodili ked si sa ako mala dostavala a dosravala, a pochybujem ze im to robilo radost...sak bud trochu tolerantna