Zaujímavé, každopádne si myslím, že u zvierat je táto vlastnosť zbytočná, nemyslíš? Ale stojí to za úvahu. Ja som pravák, no som si zlomil pravú ruku, ľavou som nepísal, poznámky som si fotil.
Ja som raz čítal na nete nejaký výskum....nepamätám si moc detaily...ale písalo sa tam o veveričkách a že je u nich možné rozoznať, či sú pravačky alebo lavačky ...bolo to niečo s tým ako držia orechy
Spýtam sa dnes našej Figy, či je praváčka alebo ľaváčka, ale myslím, že som za vyše roka, čo ju máme, nepostrehla rozdiel
Ale osobne som praváčka, no niekedy sa pristihnem pri tom (alebo skôr ostatní ma pristihnú), ako jem ľavou rukou. A pripadá mi to pohodlné.
Máme to asi v rodine. Môj brat je v podstate obojručný, mama je praváčka, ale hádže ako ľaváčka, hokejku drží ako ľaváčka, bedminton vie hrať aj pravou, aj ľavou a ešte niečo vie robiť ľavou rukou, ale to si už nespomínam, že čo. Aj tak je toho pomerne dosť.
tak čo sa týka písania a jedenia s príborom, to som praváčka, ale kopec iných vecí dám aj ľavou a čo sa týka nohy som ľaváčka a inak som počula že ľadové medvede sú ľaváci
Je to trošku mimo otázky, ale ako ľaváčka sa cítim diskriminovaná.
a) takmer všetky "pohodlne tvarované" nožnice sú nepoužiteľné
b) musím sa pri skupinovom jedení príborovo prispôsobovať
c) myšku som sa musela naučiť držať pravácky
d) asi 70% chlapov, keď poviem, že som ľaváčka, to chce skúsiť
@demoniqangel preco prisposobovat? ja drzim nozik v lavej a proste aj ti co ho drzia v pravej a sedia pri mne a ked sa buchneme, to nezavisi od toho ci maju v tej ruke noz alebo vidlicku, ked ich maju obe zanezprazdnene sice neviem, ci si myslela toto tym prisposobovanim
ale skor ked drzia len lyzicku, to moze byt problem so vzajomnym stuchanim sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ja som ľaváčka, ako malú ma starký preúčal na praváčku a nepodarilo sa mu to, ale som tomu rada, pretoze viem pisat i pravou ale trva mi to dlhsie
Ale osobne som praváčka, no niekedy sa pristihnem pri tom (alebo skôr ostatní ma pristihnú), ako jem ľavou rukou. A pripadá mi to pohodlné.
Máme to asi v rodine. Môj brat je v podstate obojručný, mama je praváčka, ale hádže ako ľaváčka, hokejku drží ako ľaváčka, bedminton vie hrať aj pravou, aj ľavou a ešte niečo vie robiť ľavou rukou, ale to si už nespomínam, že čo. Aj tak je toho pomerne dosť.
a) takmer všetky "pohodlne tvarované" nožnice sú nepoužiteľné
b) musím sa pri skupinovom jedení príborovo prispôsobovať
c) myšku som sa musela naučiť držať pravácky
d) asi 70% chlapov, keď poviem, že som ľaváčka, to chce skúsiť
A jj, viem sa podpísať pravou, ale ako krypel
ináč ako @demoniqangel
až na bod c), veľa vecí zvládam ako praváci
ale bod d) platí
ale skor ked drzia len lyzicku, to moze byt problem so vzajomnym stuchanim sa