Hovori sa, ze kazdy si zasluzi druhu sancu. Ale nikde sa nehovori, kedy pride cas prestat odpustat a ktora ma byt ta posledna a konecna. Sak jak sa hovori: len idiot stupi dva krat do tej istej mlaky... Tak ako to je a kto ma pravo sudit?
Podla mna nikdy nie je neskoro na odpustenie, ak to ten dotycny uprimne olutoval..a sudit toho druheho by sme mali az potom, ak sa najprv uvedomime tie svoje chyby..
Niekto si ju zasluzi a niekto nie. To ci ju das je na tebe. Ale tretiu sancu by som uz rozhodne nedaval, pretoze prvykrat sa moze seknut kazdy ale ked sa pomyli aj druhykrat tak tam uz nieco nehra...
Myslím,že každý človek si odpustenie zaslúži-ale,len do určitej miery.Súhlasím s holiknightom.Nevera je už iná vec,a tú by som už určite neodpustila.Ale čo sa týka takých menších hlúpostí-treba vedieť odpúšťať
kazdy ma pravo na druhu sancu ale ide o tvoju hranicu ktoru si urcis. su veci ktore mozes odpustit a uz sa tomu vyhnes a su veci ktore odpustis a stupis opat do tej mlaky jak ii (rozumej idiot). Vsetko zalezi od okolnosti by som povedala.
10..Suhlasim do urcitej miery s Tebou..Lebo ja sa tiez snazim kazdemu odpustit..ale nezabudnem nato..A ten clovek, ktoremu som odpustila.. ale nie len raz, ale aj viac krat..tak ten si kazdym dalsim odpustenim vlastne "nadlomil" moju doveru k nemu..
Ano, mas pravdu..Je to presne tak, ako si napisal..
Len skoda, ze az potom ak nastanu prolemy, alebo sklamnie..ci potrebujeme pomoc, tak az potom vlastne zistime, ze kto je nas skutocny priatel a kto nie...
Zvlast ,v dnesnej dobe,ked vela ludi sa skryva pod nejaku masku,dokonale klamu a pretvaruju sa. Je tazke zistit a vyselektovat ludi,ktorym clovek moze doverovat,ale to chce cas... a treba samozrejme par krat si rozbit usta o zem,nech si tych skutocnych priatelov viac vazime.
Torsku je t oaj v tom,ze nas sklamu len do takej miery,v akej si ich pripustime k telu.
odpustanie je kvoli tebe.. odpustat treba vzdy..lebo ak sa na niekoho len hnevas nie je to nic dobre a nic to neriesi.. odpusti vzdy a zakazdym..
dat druhu sancu je uz otazne.. i ked odpustis neznamena to, ze hned ste naj kamarati ako ste boli predtym.. ten clovek ta predsa ponizil ci sklamal.. teda druha sanca zalezi len na tebe.. avsak ak mu ju i nedas.. nezabudni.. ze odpustit mozes a mala by si
ten druhy clovek by mal chapat, ze odpustat je nesmierne tazke. a preto by mal uvazit kazdy svoj krok a vlozenu doveru nesklamat. ak si to neuvedomuje ani to nema zmysel.
ine su prehresky voci moralke a presvedceniu (nevera, prip. ked muz udrie zenu).. clovek ktory ma proti tomu blok, to v zivote neurobi. no ten kto to urobi, ten blok nema a teda to uobi zas.
Napr. boli sme skupina kamarátov a daktorí ma fakt podrazili a viackrát, aj sa napokon skupina rozpadla. Ale pre pokoj vlastnej duše som odpustila, pozdravím ich, ale toť všio. Nie že by som sa im išla zdôverovať alebo niečo s nimi plánovala. Skôr sú mi ako cudzí ľudia.
A nevera? Tú by som netolerovala.
Rozhodne nesúhlasím s názorom, že ak baba zvádza chalana, ten automaticky musí podľahnúť, lebo to má v krvi. sprostoooooooooossťťťťťťť.
Ak niečo škrípe vo vzťahu, tak to treba riešiť. Nevera nie je a ani nebude riešením problému, ale len prejavom slabosti.
S tým blokom to určite nie je také jednoduché, ten blok je v prvom rade zakorenený hlavne v "spoločenských zvyklostiach" a nie tak úplne v "hĺbke" samého človeka, teda sa kľudne môže stať, že aj človek, ktorému to zdanlivo nikdy nehrozí sa pri nejakom výkyve - strate kontroly (afekt, alkohol, ...) bude správať tak, ako by sme to od neho nečakali ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
podla mna to je individualne,a zalezi na cloveku,ci je hodny dalsej sance alebo nie.
Ano,kazdy si zasluzi 2. sancu,ale ver tomu,ze kto sklamal raz,sklame aj druhy...
Avsak prvy krat sklamal kvoli sebe,druhykrat uz to riziko nesies ty.Takze ak sklame,je to na tebe,kedze ty si sa rozhodla mu sancu dat.
Ak si clovek nevazi doveru toho druheho,treba ho nechat padnut na zem...
Ono kym clovek sam nepochopi,ake robi blbosti,mi mu nepomozeme...
Ale aspon vieme,kto su potom skutocní priatelia.NA ktorych sa mozeme kedykolvek obratit a spolahnut...
Len skoda, ze az potom ak nastanu prolemy, alebo sklamnie..ci potrebujeme pomoc, tak az potom vlastne zistime, ze kto je nas skutocny priatel a kto nie...
Zvlast ,v dnesnej dobe,ked vela ludi sa skryva pod nejaku masku,dokonale klamu a pretvaruju sa. Je tazke zistit a vyselektovat ludi,ktorym clovek moze doverovat,ale to chce cas... a treba samozrejme par krat si rozbit usta o zem,nech si tych skutocnych priatelov viac vazime.
Torsku je t oaj v tom,ze nas sklamu len do takej miery,v akej si ich pripustime k telu.
a otazka.. druha sanca vs odpustanie..
odpustanie je kvoli tebe.. odpustat treba vzdy..lebo ak sa na niekoho len hnevas nie je to nic dobre a nic to neriesi.. odpusti vzdy a zakazdym..
dat druhu sancu je uz otazne.. i ked odpustis neznamena to, ze hned ste naj kamarati ako ste boli predtym.. ten clovek ta predsa ponizil ci sklamal.. teda druha sanca zalezi len na tebe.. avsak ak mu ju i nedas.. nezabudni.. ze odpustit mozes a mala by si
teda rozlisuj to ;o)
ine su prehresky voci moralke a presvedceniu (nevera, prip. ked muz udrie zenu).. clovek ktory ma proti tomu blok, to v zivote neurobi. no ten kto to urobi, ten blok nema a teda to uobi zas.
ak ti raz niekto vedome ublíži, urobí to znova.
Napr. boli sme skupina kamarátov a daktorí ma fakt podrazili a viackrát, aj sa napokon skupina rozpadla. Ale pre pokoj vlastnej duše som odpustila, pozdravím ich, ale toť všio. Nie že by som sa im išla zdôverovať alebo niečo s nimi plánovala. Skôr sú mi ako cudzí ľudia.
A nevera? Tú by som netolerovala.
Rozhodne nesúhlasím s názorom, že ak baba zvádza chalana, ten automaticky musí podľahnúť, lebo to má v krvi. sprostoooooooooossťťťťťťť.
Ak niečo škrípe vo vzťahu, tak to treba riešiť. Nevera nie je a ani nebude riešením problému, ale len prejavom slabosti.
mal by si vediet odpustat tolko krat kolko by si chcel aby ti odpustili druhy
S tým blokom to určite nie je také jednoduché, ten blok je v prvom rade zakorenený hlavne v "spoločenských zvyklostiach" a nie tak úplne v "hĺbke" samého človeka, teda sa kľudne môže stať, že aj človek, ktorému to zdanlivo nikdy nehrozí sa pri nejakom výkyve - strate kontroly (afekt, alkohol, ...) bude správať tak, ako by sme to od neho nečakali ...