Má zmysel byť v NATO a mínať preto stanovených 2% HDP - 2 miliardy eur ročne ? Kedže SVK zbrane nevyrába, tak prakticky všetky zbrane do armády kupujeme zo zahraničia. Ok, poviete si že 2 miliardy eur ročne sú dan za to že nás NATO na základe zmluvy v prípade že nás Rusko napadne...... lenže v minulosti existovalo už tolko zmluv, a toolko sa porušilo.... Naposledy nás mocnosti obetovali Hitlerovi aby zabránila svetovej vojne počas Mníchovskej dohody v 1938.... prečo by to teraz malo byť inak ? Osobne si myslím, že ak nás NATO bude chcieť zachrániť, zachráni nas aj ked nebudeme v NATO... a ak nás nebude chcieť zachrániť (nebude chcieť riskovať svet. vojnu) nezachráni nás ani kebyže sme v NATO na základe zdrapu papiera.... Na druhej strane, 2 miliardy eur, by sa namiesto kupovanie zahraničného vojenského materiálu dalo krásne využiť na zvýšenie platov doktorov, sestričiek, učitelov, a na sociálnu ekonomiku. Myslím že celkový úžitok by bol z toho pre obyvatelstvo SVK XYZ násobne viac... čo si o tom vy myslíte ?
náhodou okolité firmy majú biznis hlavne v zbrojarine dokonca počas pandemie sa niekde boli pozrieť aj šejkovia (a áno niektorý vyzerali doslova tak ako si ich prvoplánovo predstavíš)
@cltr0n@7 ale ved jeho vedecky web o zazrakoch v krestanstve je na 13. mieste krestanskych webov - » www.pocitadlo.sk/kategoria15... . ja by som ho nepodcenoval. Podla mna, ak to dostane do top 3-ky, tak si ho SAV zoberie pod seba.
Sranda, že ked píšem o tom akom som dačo pregembloval, tak tomu mi 100% veríte, ale ak napíšem že som študoval ekonomiku, tak to mi už neveríte. Si sami vyberáte čo mi budete veriť, na základe toho čo vám pasuje do vášho svetonázoru o mne Nie všetky, iba časť vreckového cca 1/4 bola pregemblovaná.
@tomas55555@5 Nie si otvorený diskusii, z diskusie o EU cca pred mesiacom si vycúval a nereagoval.
Si len absolvent VŠ života a systematicky pridávaš fóra s kontroverznými témami aby ti na to ľudia reagovali a mohol si sa hádať. Nie ďakujem, keby som chcel diskutovať a argumentovať s takými ako si ty, založím si facebook. Lieč si svoje komplexy inde. Keď chceš dávať “seriózny realizovateľný návrh na zlepšenie ekonomiky”, nech sa páči. Navštív stránku ktoréhokoľvek ministerstva a napíš im svoje návrhy Končím diskusiu.
V komente ktory si napisal je skryta odpoved ktora znie takto: Svedi a fini preto nechceli doteraz vstupit do NATO pretoze to povazovali za zbytocne vyhodene peniaze. Ale kedze situacia sa zmenila a dostali z Ruska strach tak zmenili nazor a preto chcu vstupit do NATO.
Ale ako som povedal, diskutovať už s tebou nebudem. Najprv som myslel, že si normálny týpek. Ale tebe ide len o vyvolanie reakcie a následnú “argumentáciu”, je to asi nejaký typ tvojej záľuby. Na tomto sa podieľať nebudem. Radšej ostaň pri fórach o stolici, to ti ide najlepšie
Aha už si spomínam na teba, to bola diskusia keď som sa ťa niečo spýtal a ty si na otázku neodpovedal, a zmenil tému.. raz som napomenul, druhý krát, a tretí krát sa nehnevaj ale uz sa mi do toho ísť nechcelo
Netrúfa, lebo nechcú celosvetovu vojnu s Ruskom... a nemyslím si že by celosvetovú vojnu s Ruskom chceli, ak by SVK bolo napadnuté a bolo v NATO... čiže z tohto hladiska si myslím, že pokial nezautoči Rusko priamo na USA, Nemecko, či ostatné veľké štáty, tak NATO do celosvetovej vojny aktívne nepojde...
No veď o tom hovorím. Odkiaľ potom berieš presvedčenie, že by nás NATO chránilo, aj keby sme neboli jeho súčasťou? Keď, ako tvrdíš, nechcú riskovať celosvetovú vojnu s Ruskom.
@tomas55555@23 NATO nás brániť bude a našťastie si to ten zakomplexovaný záprdok dobre uvedomuje. A to, že ty máš "pocit", že nás brániť nebudú, je tvoj problém, tvoj názor v tomto vôbec nie je dôležitý
Pani učitelka, ako to učíš svojich žiakov, ked ani ty sama nevieš čítať s porozumením ? Ak si nepochopila tým easy slovám, tak ešte raz - som toho názoru že NATO nebude prihliadať na to či sme alebo nie sme v NATO v prípade že na nás Rusko zaútočí, jedine na čo bude prihliadať je to či sa dostane alebo nedostane do svetovej vojny s Ruskom... ak sa dostane, tak si myslím že nám NATO nepomože.. takže to čo rozhoduje či nám NATO pomože je to či sa NATO bude chcieť nás zachrániť, a nie či sme napísaní na zdrape papiera, chápeš moja ?
Už minule som ťa žiadala, aby si si odpustil tie ironické poznámky na moju osobu a moje povolanie.
Sám si sa zamotal do svojich sračiek čo si v tomto fóre vyprodukoval, takže nemienim už míňať viac energiu na """""diskusiu""""" s tebou. Pekný večer.
Ak by si sa správala normálne, a argumentovala, snažila sa od diskusiu, než o trollovanie a chytanie oponenta na hruškách, tak by som ťa tak neoslovoval. Ja som od teba XYZ krát žiadal normálnu diskusiu, čo tak začať v prvom rade od seba ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Som otvorený diskusii, diskutujme, ak sa mýlim, argumentačne to dokáž, a nie ad hominem komentmi.
A čo si ty urobil pre sociálnu ekonomiku?
Neviem prečo by to mal byť úplne nevalidný a špekulatívny argument, ked v historii došlo už mnoho krát k porušovaniu jednotlivých vojenských zmlúv ?
Tak, že dávam seriozny realizovatelný nápad ako zlepšiť sociálnu ekonomiku a životnú uroven na SVK
Sranda, že ked píšem o tom akom som dačo pregembloval, tak tomu mi 100% veríte, ale ak napíšem že som študoval ekonomiku, tak to mi už neveríte. Si sami vyberáte čo mi budete veriť, na základe toho čo vám pasuje do vášho svetonázoru o mne Nie všetky, iba časť vreckového cca 1/4 bola pregemblovaná.
@Sajzousko
Biznis z toho firmy majú, ale nie tie Slovenské ale zahraničné...
Si len absolvent VŠ života a systematicky pridávaš fóra s kontroverznými témami aby ti na to ľudia reagovali a mohol si sa hádať. Nie ďakujem, keby som chcel diskutovať a argumentovať s takými ako si ty, založím si facebook. Lieč si svoje komplexy inde. Keď chceš dávať “seriózny realizovateľný návrh na zlepšenie ekonomiky”, nech sa páči. Navštív stránku ktoréhokoľvek ministerstva a napíš im svoje návrhy Končím diskusiu.
Kde som vycúval z diskusie ???
» www.birdz.sk/kolosko/status/...
Ale ako som povedal, diskutovať už s tebou nebudem. Najprv som myslel, že si normálny týpek. Ale tebe ide len o vyvolanie reakcie a následnú “argumentáciu”, je to asi nejaký typ tvojej záľuby. Na tomto sa podieľať nebudem. Radšej ostaň pri fórach o stolici, to ti ide najlepšie
Aha už si spomínam na teba, to bola diskusia keď som sa ťa niečo spýtal a ty si na otázku neodpovedal, a zmenil tému.. raz som napomenul, druhý krát, a tretí krát sa nehnevaj ale uz sa mi do toho ísť nechcelo
seriózne? preto je teraz východ a juh Ukrajiny totálne na sračky a nikto z členských štátov NATO si netrúfa jej ísť priamo vojensky pomôcť?
Netrúfa, lebo nechcú celosvetovu vojnu s Ruskom... a nemyslím si že by celosvetovú vojnu s Ruskom chceli, ak by SVK bolo napadnuté a bolo v NATO... čiže z tohto hladiska si myslím, že pokial nezautoči Rusko priamo na USA, Nemecko, či ostatné veľké štáty, tak NATO do celosvetovej vojny aktívne nepojde...
No práveže si myslím že by nás nebránilo... rovnako si myslím že nás nebude efektívne brániť ani ked sme jeho súčastou...
tvoj koment @23 No práveže si myslím že by nás nebránilo... rovnako si myslím že nás nebude efektívne brániť ani ked sme jeho súčastou...
asi toľko k debate s tebou
Pani učitelka, ako to učíš svojich žiakov, ked ani ty sama nevieš čítať s porozumením ? Ak si nepochopila tým easy slovám, tak ešte raz - som toho názoru že NATO nebude prihliadať na to či sme alebo nie sme v NATO v prípade že na nás Rusko zaútočí, jedine na čo bude prihliadať je to či sa dostane alebo nedostane do svetovej vojny s Ruskom... ak sa dostane, tak si myslím že nám NATO nepomože.. takže to čo rozhoduje či nám NATO pomože je to či sa NATO bude chcieť nás zachrániť, a nie či sme napísaní na zdrape papiera, chápeš moja ?
Ta v čom ?
Sám si sa zamotal do svojich sračiek čo si v tomto fóre vyprodukoval, takže nemienim už míňať viac energiu na """""diskusiu""""" s tebou. Pekný večer.
Ak by si sa správala normálne, a argumentovala, snažila sa od diskusiu, než o trollovanie a chytanie oponenta na hruškách, tak by som ťa tak neoslovoval. Ja som od teba XYZ krát žiadal normálnu diskusiu, čo tak začať v prvom rade od seba ?