Má zmysel žiť zo spomienky, keď nás robí šťastných?
keď bolo niečo skvelé, čo už nie je, ale vy v sebe stále udržujete tú spomienku a len myšlienka na ňu vám zlepšuje náladu. A dúfate, že to ešte príde aj keď reálna šanca je mizivá.
Má zmysel v tomto prípade "žiť v spomienke"? Alebo radšej zab
ked to v konecnom dosledku len skodi, tak urcite to nema zmysel...
keby sa jednalo proste o nieco pekne, na co v dobrom a rad clovek spomina a co mu pomaha lepsie fungovat v pritomnosti, tak nevidim problem...ale viazat sa na minulost na ukor pritomnosti nie je dobre.
To už závisí zrejme u každého osobitne či chce žiť v minulosti, z ktorej však môže čerpať v prítomnosti a brať ponaučenie do budúcnosti. Minulosť nás môže napĺňať falošnou nádejou, čo nemusí byť vždy na škodu, no ako to už raz býva, čo bolo sa nedá vrátiť ani zvrátiť...
Nemá to zmysel. Jasné, spomenúť si a pousmiať sa, to je úplne v pohode. Ale vyslovene žiť len spomienkami nie je správne, iba stagnuješ na mieste a nikam sa nehýbeš,už vôbec nie vpred. A človek sa má pohybovať. Toť môj názor.
Podla mna na tom nieje nic zle obcas sa v ymsli vratit k stastnym chvilam,ked nas to hreje pri srdiecku,ale netreba zabudat zit aj v pritomnosti a usilovat si ju,pokial sa da robit stanstou a peknou
bez ohľadu na to či to škodí presne tak žijem. a už dlhú dobu a upriamená len na dve či tri krásne spomienky. a čokoľvek čo sa nepodobá na to pekné predtým ma už nevie tešiť
Vždy je šanca, že sa zopakuje to čo je preč. Ja momentálne žijem len zo spomienok, ale verím, že znova prídu tie dobré časy. Stačí mi veriť, to ma posúva ďalej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
- emanuel. pravda je život.
keby sa jednalo proste o nieco pekne, na co v dobrom a rad clovek spomina a co mu pomaha lepsie fungovat v pritomnosti, tak nevidim problem...ale viazat sa na minulost na ukor pritomnosti nie je dobre.
a aj tak nakoniec pokapeme