Psychopati sú vraj veľmi šarmantní ľudia (najčastejšie sú to muži), ktorým chýba strach a empatia. Často im chýba aj morálka pretože pri absencii strachu sa dieťa ťažko vychováva (pod hrozbou trestu). Psychopat nemá také silné prežívanie emócií ako bežní ľudia, ale dokáže ich dokonale zahrať, preto má na každý prst 10 žien. Je to predátor a ide mu často len o osobný prospech moc peniaze a sex (typickí psychopati su napr mafiáni (Žaluď, Černák) alebo politici(Vladko M.). Pre ženy sú psychopati veľmi príťažliví, ale oni sú úplne citovo prázdni a tie city ani nedokážu prežívať tak intenzívne ako bežní ľudia. Vačšinou sú to patologickí klamári. Len malé percento psychopatov, ale vraždí ľudí. V spoločnosti je 1% psychopatov v managerských funkciách je ich 3x viac (3%). Nájdu sa aj dobrí psychopati ktorí su užitoční pre ľudstvo napr Neil Amstrong, alebo Kennedy. Ale v drvivej vačšine sú to vypočítaví, zákerní a nebezpeční ľudia. Pozor nie každý zlý človek je psychopat napr. Charles Sobraj - masový vrah ktorý mal všetky prejavy psychopata nebol psychopat ale sociopat. Psychopati zvyknú byť bohatí, sebavedomí a mocní čo ženy na nich priťahuje... Mala si už vzťah s takým človekom?
Nebol to vzťah, ale... Neprestajne mi volal, písal desiatky vážne strašidelných správ, často krát bez akéhokoľvek zmyslu, nechával veci v schránke, permanentne ma čakal pred vchodom aj celé hodiny, ... A to veľmi dlhú dobu. Už si nepamätám, okrem schizofrénie a že väčšinu roka každý rok strávil na psychiatrii, aké všetky diagnózy to mal :/ Ale mne by to vôbec nevadilo, keby na mňa, aj po mojom vyslovenom zákaze, už asi tisícej prosbe a ja neviem čom všetkom nerobil stále taký neskutočný nátlak. Normálne som sa bála. O seba, o neho (keďže sa mi vyhrážal samovraždou a pritom už niekoľko krát sa minulosti o ňu pokúsil). Nakoniec som sa dozvedela od iných ľudí, že im rozpráva že spolu spíme, budeme mať svadbu, budeme spolu bývať. Pričom som mu tisíc krát zopakovala, že ani najmenší náznak vzťahu z mojej strany neprichádza do úvahy a on v tej chvíli vždy vyzeral, že to úplne chápe
Ja som si už vážne predstavovala, ako má niekde polepenú celú izbu mojimi fotografiami, ako v tých krimiseriáloch Hej, teraz sa nad tým už iba pousmejem, ale vtedy mi to naozaj nebolo všetko jedno :/
nemyslim si, ze mam pravo znasat psychiatricke sudy, kto je psychopat a kto nie. mala som vztah s chladnym clovekom (alebo viacerymi), ktory mi nejakym, alebo nejakym inym sposobom ublizoval, nezalezalo mu na druhych, na zaciatku bol perzistentny, sarmantny, pozorny.. ale ci bol alebo nebol psychopat, nic to na minulosti nezmeni. najlepsie je ist dalej a neobzerat sa
U Černák sa znalci nevedeli zhodnúť či je alebo nie je psychopat. Už sa zhodli?
A o Žaluďovi som počula akurát že bol pedofil, ale že bol psychopat ešte nie. O_o
Až tak na piču si pamätám čo vidím/čítam? O_o desivé...
@nespiacakraska Kým nebudú vyvinuté dokonalé neurologické zobrazovacie metódy (čo zatiaľ nie sú), tak podľa mňa každá psychiatrická diagnóza bude neistá... Ale tak to je len môj názor, nechcem ho nikomu vnucovať.
@azizi pozor tvoj partner nebol psychopat. schyzofrénia neni psychopatia. schyzofrénia paranoja obsesívne správanie atď sú omnoho ťažšie psychické choroby. psychopatia je porucha pri ktorej človeku chýba prepojenie medzi amygdalou a centrom uvedomovania si ale ten človek vyzerá na prvý pohľad normálne (len má o koliesko viac) a niekedy je veľmi ťažké zistiť či je naozaj psychopat.
@Nespiacakraska tak ako píše @azizi ja to tiež neviem povedať na 100% podľa toho ako sa prejavoval. čo sa týka orientácie tak pedofil nebol páčili sa mu adolescentné dospivajúce dievčatá čo už neni ani hebefília.
ja som inzk tiež poznal jedného človeka čo sa lieči na schyzofréniu, pod liekmi je relatívne normálny, ale tiež je strašne doterný, už som si ho zo všade vymazal / zablokoval lebo ma furt otravoval a otravuje aj ženy strašne raz jednu prensaledoval cez celé mesto. vyzerá to tak, že tie neuroleptiká (lieky na lečbu schyzofrénie) majú ako vedľajší účinok takéto správanie.
@xxar3s Tak v prvom rade, nebol to môj partner :/ Zoznámili sme sa úplne náhodou tak, že sme venčili psíkov (keďže býval neďaleko a má to isté plemeno, ktoré je dosť zriedkavé), no a takto sme sa pár krát náhodne (aspoň sa snažím veriť, že to bolo náhodne) stretli, až si raz vypýtal moje číslo. A ja si hovorím, že však prečo nie? Môžme ísť raz za čas vyvenčiť psíky. No lenže už o pol hodinu mi volal a v ten deň ešte niekoľko krát, pričom to bol pre mňa vtedy úplne cudzí človek, naviac o 15 rokov starší. Asi tak o rok a pol (vtedy som už mala s ním dosť veľké problémy) som zistila, že moja teta sa dobre pozná s jeho mamou. Tak som sa aj dozvedela o tých diagnózach a tak (nebola to zďaleka iba schizofrénia) a o tom, čo o "nás" rozpráva. Mne by to naozaj nevadilo, aj on mi čo to o sebe prezradil a ja som taká, že skôr mi je toho človeka ľúto a chcem sa s ním občas stretnúť (aj preto som tomu kamarátstvu zo začiatku chcela dať nádej), lenže to čo robil mi vážne pripadalo, že je mnou posadnutý, a to od úplného začiatku! Naozaj som mala strach. Takže som tým mala na mysli skôr tú jeho "extrémne prehnanú posadnutosť" mnou.
Ale dobre som dedukoval. Teraz som pozeral wiki lebo aj moj ex-kamarát sa liečil na schyzofréniu a tiež bol extrémne dotieravý na mňa len ako kamarát furt mi vyvolával neech ideme von a na ženy bol doterný aj sexuálne prenasledoval ich cez celé mesto atď. Schyzofrenici berú neuroleptiká a tie blokujú serotonínové receptory a nízka hľadina serotonínu môže spôsobiť nutkavé jednanie, alebo depresie.
@xxar3s Hej presne, tiež si hovorím, že musím byť opatrnejšia. A áno, to by sedelo úplne. No... Až na tie správy, tie boli ako z iného sveta a nikdy si ich ani (vraj) nepamätal :/ Ale už radšej o tom nechcem písať. Podľa mňa je to vo svojej podstate dobrý človek. A to je najdôležitejšie. Len ja som jednoducho to celé nezvládla...
S priateľkou sa dal takto do reči týpek, vymenili si čísla a že reku človek s ktorým sa občas pobaví. Chlapík chcel hneď vzťah, čo teda vedel že holka má vzťah so mnou. Večne jej volal a písal (aj keď nedvíhala a neodpisovala) a celkom dosť sme ho stretávali na to, že ani nebol z nášho mesta. Najviac creepy bolo ked si sadol raz v autobuse za nas a pchal "nenapadne" hlavu medzi sedacky aby počúval o čom sa rozprávame...
@azizi povedala by som, ze skor nez o zobrazovacie metody ide o to, ze u vacsiny psychiatrickych diagnoz proste nevieme, co je s mozgom zle
A to co si popisala imho moze byt spojene s tou schizofreniou.
A btw psychopat uz davno nie je nazvom tej diagnozy, ktora je popisana v prvom komente.
@xxar3s@16 Nie je náhodou to že u žien je psychopatia menej častá spôsobené tým, že ženy sú menej diagnostikované, pretože dokážu lepšie splynúť so zdravými ľudmi a už od detstva lepšie chápať sociálne pravidlá (ako je tomu napríklad pri autizme vrátane aspergera), alebo čiastočne možno aj tým že nie sú také ambiciózne ako muži?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
A o Žaluďovi som počula akurát že bol pedofil, ale že bol psychopat ešte nie. O_o
Až tak na piču si pamätám čo vidím/čítam? O_o desivé...
@Nespiacakraska tak ako píše @azizi ja to tiež neviem povedať na 100% podľa toho ako sa prejavoval. čo sa týka orientácie tak pedofil nebol páčili sa mu adolescentné dospivajúce dievčatá čo už neni ani hebefília.
Ale dobre som dedukoval. Teraz som pozeral wiki lebo aj moj ex-kamarát sa liečil na schyzofréniu a tiež bol extrémne dotieravý na mňa len ako kamarát furt mi vyvolával neech ideme von a na ženy bol doterný aj sexuálne prenasledoval ich cez celé mesto atď. Schyzofrenici berú neuroleptiká a tie blokujú serotonínové receptory a nízka hľadina serotonínu môže spôsobiť nutkavé jednanie, alebo depresie.
Ale aspoň budeš nabudúce opatrnejšia.
S priateľkou sa dal takto do reči týpek, vymenili si čísla a že reku človek s ktorým sa občas pobaví. Chlapík chcel hneď vzťah, čo teda vedel že holka má vzťah so mnou. Večne jej volal a písal (aj keď nedvíhala a neodpisovala) a celkom dosť sme ho stretávali na to, že ani nebol z nášho mesta. Najviac creepy bolo ked si sadol raz v autobuse za nas a pchal "nenapadne" hlavu medzi sedacky aby počúval o čom sa rozprávame...
A to co si popisala imho moze byt spojene s tou schizofreniou.
A btw psychopat uz davno nie je nazvom tej diagnozy, ktora je popisana v prvom komente.