@luc.ka@3 práveže neviem:/ nemám nič… ani neviem čo robiť a ako to riešiť, takúto pleť.. dávam si len všeobecné krémy a čistiaci gél na všetky typy pleti a ďalej neviem veru ako to riešiť
@lenkaska1@4 skús ísť kozmetičke, či by ti poradila alebo proste skúšaj nejaké produkty, možno skôr niečo drahšie ako obyčajné Nivea, Garnier a také chobotiny, tie myslím nie sú ani velmi zamerané na takéto typy pleti, potrebuješ niečo na zmiešanú pleť asi, alebo sa opýtaj aj v lekárni
@lenkaska1@4 mne zatial asi jedine pomohlo pravidelne chodit na cistenie ku kozmeticke, tj kazdy 1-2 mesice, ale aj tak to nie je 100%ne. Aj ona hovori, ze mam strasne komplikovany typ pleti. Extremne tenku tu vrchnu vrstvu koze, svetlu plet, na ktorej je vsetko vidiet. Kazdy stres, kazde jedlo, ktore mi nesedi, alebo aj nejaka oslabena imunita, vsetko hned vidim na tvari ?
Ale este som sa neodhodlala napr k radikalnemu vyluceniu mlieka alebo cukru. Isty vas som napr vynechavala mliecne veci, a teraz par dni dozadu som sa dost opustila s mliekom, mozzarellou, maslom, a uz to aj vidim ?
@ladydoga@6 a to sa ako robí? ja sa vôbec nevyznám do týchto veci a mam akýsi odpor voči takýmto službam a salóny krásy a neviem čo, necítim sa tam vôbec prijemne :/
A navyse tým že nemám žiadnu skúsenosť tak ani by som nevedela posúdiť, či je dobrá a aký je postup atd :/
Inak s kozmetikou je to pre mna napriklad celkom alchymia ?♀️ Chemicky peeling u mna nula bodov, ovela viac mi vyhovuje nejaka basic kyselina v bezne dostupnej koncentracii (konkretne mliecna, tato zivotna ironia), ale tiez je to take, ze chvilu mi neco robi super dobre, a po nejakom case sa to zase zhorsi, tak musim zase hladat dalej. A toto ma dost otravuje ?
@lenkaska1@10 co siii to sa vobec nehanbi. Ved pre kozmeticku je to po prve rutina, po druhe ju to zivi, takze horsia plet=vacsia vyzva a nasledne spokojnost, ked sa jej podari pomoct
Myslim, ze tu je hlavne dolezite chodit k jednej osobe dlhsi cas, aby spoznala tvoju plet a pripadne skusila, co funguje a co nie. Ja som bola len u tej jednej, ku ktorej chodim, takze neviem posudit, ako velmi dobra/zla je ? a akoze mam trosku nutkanie vyskusat niekoho ineho ?
@lenkaska1@8 no viacej ti asi neporadím, lebo ja som u kozmetičky v živote nebola, ale proste len asi musíš nejakú vyskúšať v okolí, kde bývaš, pozrieš si na nete, možno tam budú aj recenzie a proste sa objednáš, musíš to jednoducho len vyskúšať a myslím, že dobrá kozmetička by sa mala vyznať do rôznych produktov a jednotlivých zložiek v nich a mala by ti byť schopná o tom porozprávať, ak sa jej opýtaš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale objaví sa mi nejaké sem-tam.. niekedy častejšie, niekedy menej.
Ja mám asi všetko na pleti.. čierne bodky, biele bodky, suché miesta, vrásky, jazvy, pigmentove škvrny.. a potom si vyberaj skin care
Ale este som sa neodhodlala napr k radikalnemu vyluceniu mlieka alebo cukru. Isty vas som napr vynechavala mliecne veci, a teraz par dni dozadu som sa dost opustila s mliekom, mozzarellou, maslom, a uz to aj vidim ?
A navyse tým že nemám žiadnu skúsenosť tak ani by som nevedela posúdiť, či je dobrá a aký je postup atd :/
Inak s kozmetikou je to pre mna napriklad celkom alchymia ?♀️ Chemicky peeling u mna nula bodov, ovela viac mi vyhovuje nejaka basic kyselina v bezne dostupnej koncentracii (konkretne mliecna, tato zivotna ironia), ale tiez je to take, ze chvilu mi neco robi super dobre, a po nejakom case sa to zase zhorsi, tak musim zase hladat dalej. A toto ma dost otravuje ?
máš odporúčanie na nejakú dobrú?
Myslim, ze tu je hlavne dolezite chodit k jednej osobe dlhsi cas, aby spoznala tvoju plet a pripadne skusila, co funguje a co nie. Ja som bola len u tej jednej, ku ktorej chodim, takze neviem posudit, ako velmi dobra/zla je ? a akoze mam trosku nutkanie vyskusat niekoho ineho ?