od 17tich ma občas napadlo že som si premárnil mladosť. od 18tich ma to napadalo pravidelne. od 21 som začal mať pocit že som starý (tak nejak všeobecne). od 21 a pol som sa začal cítiť dosť často psychicky unavený, znechutený a demotivovaný, asi tak na 60.
ked si uvedomim, ze mam tolko kolko mam, a ze vlastne nic neviem, nic nemam... ani peniaze, ani robotu, ani skolu (sak co z gympla?), ani zenu... je to dost blbe :/
ano vekom sa citim stary, kedze si myslim ze spravanim som stale na urovni 15-rocneho decka, a ked si zacnem uvedomovat, ze uz som konecne dospely, bude uz neskoro
na stretávke zo strednej napríklad. keď majú rodičia v piči že som došla domov ráno. keď mi deti zdravia "dobrý deň" a už nie som pre nich "ľaľka" ale teta. keď odo mňa nikde nepýtajú občianku. keď všetci kamaráti nepijú lebo majú málo rokov a boja sa razie, len ja nepijem lebo som autom. keď som chodila do práce.
ale to nie je ani tak pocit, že som stará, ako že som dospelá. a to je depresívny pocit, lebo som vždy chcela spraviť kopu vecí keď už budem dospelá a nespravila.
Ked zistim, ze dnesne deti nepoznaju kazety. Ked sa zapocuvam do rozhovorov patnastok. Ked sa dozviem, ze kamaratka z detsva zhruba v mojom veku ma svadbu, jedna uz aj dieta (vtedy specialne).
Začala som si to uvedomovať deň pred 20-narodeninami :/ Je to smutné,mám už 20 a nič som nezažila,nič som nevidela,nič som nedosiahla. ..Uvedomujem si že tie najkrajšie chvíle som zažila na zakladke ,vtedy ked som nemala žiadne problémy,ked som poznala iba zábavu a nič ma netrápilo,zažila som prvú lásku s kt.som prežila najkrajšie chvíle .. ( teraz sme zase spolu po niekoľko rokov sme sa dali znova dokopy,ale nieje to také ako vtedy (aj ked sa to pomaly,ale isto k tomu zase približuje ...
Keď si predstavujem, ako za peniaze, ktoré si odkladám do Cocacola pohára s nápisom "cookies", pôjdem v lete NIEKAM, a potom si uvedomím, že si musím zaplatiť stavebné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
na stretávke zo strednej napríklad. keď majú rodičia v piči že som došla domov ráno. keď mi deti zdravia "dobrý deň" a už nie som pre nich "ľaľka" ale teta. keď odo mňa nikde nepýtajú občianku. keď všetci kamaráti nepijú lebo majú málo rokov a boja sa razie, len ja nepijem lebo som autom. keď som chodila do práce.
ale to nie je ani tak pocit, že som stará, ako že som dospelá. a to je depresívny pocit, lebo som vždy chcela spraviť kopu vecí keď už budem dospelá a nespravila.
a spomínam potom na časy, keď sme to ešte ťahali do rána a potom, bez spánku, v pohode šli do školy
teraz už premýšľam nejako racionálnejšie