to važne v tom nevidite rozdiel ? teda mate pravdu ale pri mojej byvalej som toto strašne citlivo vnimal aj ona a daval som si pozor na to čo poviem a ako vyjadrim ten cit, pričom milujem ťa bol ten naj naj stupen, ktori som jej vtedy ešte nedokazal povedať, ale s tou s ktorou som teraz a nechodime spolu až tak dlho nemam problem to kombinovať a skor kladiem doraz na tie skutky....takže vlastne nezaleži to trochu aj od človeka s ktorym ste ?
na zaciatku vztahu je to rozdiel si myslim...najprv mas rad / potom lubis / a az neskor milujes...ale ked je uz niekto spolu vyse roka a viac tak si myslim ze je jedno ci povie lubim ta alebo milujem ta - stale to bude mat pre toho druheho rovnaky vyznam
ano je pravda ze je rozdiel ked dievca napriklad povie ze ta ma rado a ze ta lubi ale rozdiel medzi lubenim a milovanim nieje az taky velky skor je to uz tazsie povedat
to je vtip ?samozrejme ,že je to odstupňované ...mať rád -to môžem mať každého druhého človeka ..ľúbiť ...to je zaláskovanie ,ľúbenie,páčenie ..ale láska to je rozhodnutie ,keď niekoho milujeme ,tak to znamená ,že chceme byť napriek všetkým zlým vlastnostiam ,ktoré má ..nie je to cit,ale rozhodnutie
jebať to,milovat môžete koňa,svojho papagaja,svoju mamu,babku,či miesto kde žijete..mate to jedno tak či tak zaleži len na tom čo v živote urobite a ako lasku prejavite,mate jedno či slovom ľubim ťa alebo milujem ťa
Pomôzte mi prosim... viem ze to asi nepatrí do tejto témy, ale neviem co mam urobit. Velmi sa mi paci jedno dievca býva asi o jednu ulicu odomna uz sme boli spolu aj vonku aj som ju pozval do kina ked sme spolu tak sa rozpravame a rozumieme si mame aj spolocne zaujmi. Ale problem je v tom, ako jej mam naznacit ze by som chcel s nou chodit, alebo mam pockat ci sa to opyta ona mna ? poradte prosim
@robo447 Podľa mňa by si nemal čakať na dievča ale mal by si to navrhnúť ty. Si predsa chlap. Možno by si sa jej to mohol povedať rovno, že sa ti páči, rozumieš si s ňou a bol by si rád, keby ste boli niečo viac ako kamaráti Alebo možno stačí počkať, a príde to samo
ano, ale "milujem ta" neak nepouzivam... aj s priatelkou si povieme jednoducho len "lubim ta" a jasne, ze to ma iny vyznam, ako ked niekto lubi rodicov, alebo tak...
Inak to sa mi páči, že VY, teda väčšina. v tom rozdiel vidíte. Lebo ja som stretla aj takých, čo povedali, že je to jedno. Ale to je obrovský rozdiel. Rada mám aj psa od susedov. Ľúbim svojho bývalého. A milujem svoju mamu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
pri slovese ľúbiť sa mi črtá etymologická rada: ľúbiť - líbit se - lieben - die Liebe
a milovať je zrejme odvodené od slova milý, čiže má asi slovanskejší základ ako ľúbiť.
Poprosím tu prítomných slovenčinárov, aby prípadne opravili moje laické etymologické úvahy
Ľúbiť ešte nie je milovať.
Milovať je najviac
postupnosť od najmenej k najviac