Mám to. Ale kúpať sa môžem. Nemám problém si zaplávať niekde na jazere, ale nesmiem na to myslieť. Akonáhle si zmyslím, že podomnou je asi tak 15 m hĺbka, tak chytím panicky strach a letím na nafukovačku.
ja aj mozem ist do vody. a aj plavat viem. ale len tam, kde mam istotu, ze dociahnem na dno. teda to plati hlavne o jazerach. ak sa tomu hovori hydrofobia, tak ano, mam ju.
akože hlboká voda sama o sebe mi problém nerobí, lebo viem plávať a najlhbšie som bola asi v 3 metrovej vode
jediné čo mi robí problém.. teda neviem či sa to dá nazvať problémom, ale ja sa strašne nerada ponáram pod vodu, proste necítim sa dobre pod hladinou a snažím sa to postupne prekonávať, ale je mi divne z toho
presne, ked nevies plavat v dospelosti mas automaticky strach z hlbokej vody, strach, ze nedosiahnes nohami nad dno, ze nevynoris hlavu v hlbokej vode, ako ja
Neviem prečo, posledné dva roky sa to u mňa prejavilo, pritom viem plávať veľmi dobre, potápať sa viem tiež. Aj mamina si myslí, že si vymýšlam, ale tak nečudujem sa, ako šesťročná som chodila do päť metrov hlbokej vody úplne v pohode a teraz ani ZA BOHA.
A toto mám iba z mora taký pocit, v bazéne mi hlboká voda neprekáža.
nechodim do vody kde nedociahnem na dno, takze asi ano...ale to bude skor logikou kedze som strasne shitny plavec, a nie nejakym strachom...proste to da zdravy rozum nie?
jedine keď plávem v hlbokej vode a niečo sa o mňa šuchne alebo do niečoho narazím s nohou..vtedy mávam infarktové stavy v Domaši som sa bála mŕtvol a v mori žralokov a tak
Patrí do hydrofóbie aj niečo také, že sa človek bojí preto lebo nevie čo je pod ním ? Napr. sa bojí plávať v jazere, lebo je tam potom tmavá voda ďalej od brehu. Asi nie, že ?
nemám... 2x mám absolvovaný plavecký kurz a tak ako slečna nado mnou milujem vodu plávanie potápanie a všetko...nevadí mi ani more ani jazero ani kúpalisko
ja mam,pokial uz necitim dno pod nohami tak mam dost riadne stresy v sebe,co sa mi inak vobec nestava a inak to s tym dnom plati len pri jazerach atd. v mori ked je priehladne more,tak mi to vobec nevadi ci je hlboka alebo nie
ale ked sme boli na vodnom bicykli v grécku a boli sme daleko od plaze tak som sa veru bala,co len do dole pozriet.ale kebyze som na lodi,citim sa istejsie
Ja sa bojím keď sa ku mne v hlbokej vode niekto blíži... napr taký priateľ... ale to bude tým, že viem, že ma bude chytať za nohu a tak a ja sa neudržím na hladine
vzhľadom k tomu že neviem plávať mám strach ak som na hlbokej vode ale čo sa týka kupaliska plavarne atd to je v pohode, no naposledy ked som bola na priehrade na clne a chytila nas burka s kamaratmi tak mi nebolo všetko jedno
Nemám. Ako keď som v mori tak mi to niekedy robí problémy, lebo sú tam všelijaké ryby či medúzy ... A to platí aj pri jazerách. A hĺbka mi problém nerobí. Naopak, niekedy mi to vyhovuje
Áno a veľmi veľkú. Dokonca je to také, že aj keď je voda čistá a priezračná, bojím sa. Keď si napustím veľa vody do vane, musím z nej trochu vypustiť, lebo mi to je nepríjemné.
nie , v pohode ako niektorí nadomnou , milujem plávanie nerobím rozdiely..hlboká , plytká , svetlá , tmavá alebo po tme ...všetko je úžasné a potápanie najviac
ani nie. ale nemam rada more. ked som bola prvykrat v chorvatsku, bolo mi z toho dost blbo, mala som pocit, ze sa vsetka ta voda na mna vyleje :/ aj to je nejaka fobia?
keď viem plávať, tak sa nemám čoho báť v bazéne, jazero a more to už je iná vec, riasy a víry ťa môžu stiahnuť pod hladinu a potom Ti už nepomôže nič, ani tvoj anjel strážny, chlapče... neriskuj a radšej sa drž na suchu, aby ťa neulovil žralok biely
Ludia normalne ste ma potesili, ze nie som jediny.. Tak ja som vedel plavat ako tak, ze som sa neutopil.. strach z vody som mal vzdy ale pred dvoma rokmi som sa skoro utopil v jazere.. ked som stratil zem podnohami a chytila ma panika.. odvtedy ked vydim vodu okrem sprchy, vane a malinkeho bazenia tak ma chyta norma panika.. keby som skocil do vody tak je isto po mne.. nevedel by som sa nadychnut uplne by mi stiahlo svali.. hroza takze sa z letnou zabavou mozem rozlucit.. abo este jedna moznost Hypnoza
bazen ani jazero mi nevadia, nech su akokolvek hlboke, ale k moru mam respekt, tam do hlbsej vody ako 10 metrov nejdem, radsej budem dlho plavat popripobrezi ako od pobrezia
Ani nie. Do hlbokej vody nechodím - ale to je samozrejme z rozumu, nie z nejakého iracionálneho strachu. Keby som musela, plávala by som aj v niekoľkometrovej vode. Ja mám najmä príšerný strach z výšok.
ak je na kúpalisku kľudne voda hlboká aj 4m tak nemám najmenší problém ale keď som v mori nebojím sa skor tej hĺbky ale premýšľam nad tým aká háveď pláva podo mnou
Upresnila by som to, vo všeobecnosti neznášam bazény - mám tam veľký pocit stiesnenosti Hlboká voda mi nerobí problém ako plávem v mori, no musím vidieť na dno -očakávam priezračnú vodu inak , ak nevidím na dno strašne začnem panikáriť
dá sa povedať že áno... nemám problém zaplávať aj 200 metrov od brehu.. ale akonáhle som na nejakom člne, jachte, lodi.. do tej tmavej hlbokej vody uprostred mora by som neskočila ani za nič
Nie,..teda ja som v podtate ak neratam egypt nikdy nebol v hlbokej ovde(bazen neratam)...ale v egypte bola priezracna voda tak som sa nebal ale lod vedal za zacala hybat a a to urobilo taka vlny ze som sa regularne naozaj skoro utopil..len tak tak ze ma niekto zachytil..ale aj tak sa nebojim
bazénov sa nebojím len vtedy, kým nemajú na hĺbku viac ako dva metre. Už ma raz hodili ako malého do neviem koľko metrov hlbokého bazéna a odvtedy sa bojím vliezť aj na pieskovňu Vleziem do vody, ale idem len tam, kde sítim dno. AKonáhle neviem, čo je podo mnou, tak koniec... Pri mori mi stačia vlny a tie sú aj tak tam, kde dočiahne,, takže stačí A keby niečo, kým mám nafukovačku, všetko je v poriadku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
Ale inak na neznámom mieste by som asi mal, že sa vynorí žralok a zje ma alebo tak.
jediné čo mi robí problém.. teda neviem či sa to dá nazvať problémom, ale ja sa strašne nerada ponáram pod vodu, proste necítim sa dobre pod hladinou a snažím sa to postupne prekonávať, ale je mi divne z toho
Mám to od vtedy ako so sa raz topila mno..
A toto mám iba z mora taký pocit, v bazéne mi hlboká voda neprekáža.
ale ked sme boli na vodnom bicykli v grécku a boli sme daleko od plaze tak som sa veru bala,co len do dole pozriet.ale kebyze som na lodi,citim sa istejsie
Ak už sa plácam v jazere a niekto ma stiahne pod hladinu, tak vtedy chytím panický strach a to sa už topím.
(PS Vďaka ocko)
Ale nacasovanie bolo dokonale.
keď som bola pri mori, plávala som ďaleko za bójky až kým mi nezmizli z dohľadu. nebojím sa hlbokej vody. proste.... voda ... je môj živel.
zato do krbu nepriložím nikdy a plynový sporák tiež nikdy nezapálim, panický strach mám skôr z ohňa.
z vody nie.
ale mám to - neviem plávať a bojím sa, keď pod nohami necítim dno
A myslím,že toto je jedna z tých vecí,ktorú dokážeš prekonať ,ak by si veľmi chcel.
vsebnacke to sme dve čo plávame tak daleko od brehu a keď je niake primerane velke jazero, tak s bratom ideme aj krížom krážom