Iba hlavnú znelku a niektoré efekty, inak je to prázdne dielo. To už je rozhodne lepší Fantastické zvery, ale aj to nebyť tam efektov, aj to je na nič.
Áno som veľký fanúšik a nikdy som ho nepovažovala za preceňovanú vec, keby ste boli fanúšikmi tak viete ako neskutočne to Rowlingová prepracovala a že kniha pre deti je to len zdanlivo. Nerátam sem že v posledných rokoch sa to stalo dosť komerčnou záležitosťou.
Akože, je to fajn a strašne ma vždy bavilo objavovať pôvod mien odtiaľ a inšpiráciu k postavám, lebo som tak pochytila veľa náhodných faktov
A je super sledovať, ako sa s tým popasovali prekladatelia v rôznych jazykoch
A super na popkultúrne narážky/ ako všeobecná konverzačná téma
Ale nikdy som sa nepovažovala za zvlášť fanúšika, je to okej, má to nostalgickú hodnotu, ale ten ošiaľ je až nad mieru môjho chápania
(Nie, že by som nebola schopná zanietenie debatovať na niektoré témy ohľadom toho, ale to je už samostatná kategória )
Keď som bol menší, čítal som knihy, ako väčšina v mojom veku..
Nedávno som si pozrel v telke nejakú časť HP, tak som sa zamyslel, ako dospelý tam vidím súvis s rôznymi témami (napr. multikulturalizmus, Hitler-Voldemort, rasizmus)... a spomenul som si na Malého Princa... tiež to môžu čítať deti aj dospelí, ale každý v tom vidí niečo iné...
Mal som jo rad kym ma byvala nenutila kukat to s nou.. vacsinou zaspala a ked daco tak si to pretocila naspet.. chcel som sa odjebat.. chvala bohu ze je to uz zamnou
Prvá kniha sa mi naozaj páčila, ale treba prihliadať na to, že som mal 10 rokov, čiže to bolo pred 18 rokmi - dobre, teraz ma oficálne jeblo z toho, ako to už bolo dávno. Postupne som rástol, rástla aj overratedness toho celého a filmy boli vždy tiež pomerne zlé.
Tak na HP som vyrastal... Takisto na Pánovi prsteňov. A svojho času som hral aj hry - 1 a 2, tie boli najlepšie, mali taký magický soundtrack. Takže minimálne nostalgickú hodnotu bude mať pre mňa vždy
Ultimátny potterhead už od mala. Čítať som sa učila na knihách HP. Mám prečítané a odpozerané asi všetko btw v teste na pottermore ma pridelili do bifľomoru a môj patronus je delfín
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Filmy sú taktiež super, ale knihy by vzdy vyhrali
A je super sledovať, ako sa s tým popasovali prekladatelia v rôznych jazykoch
A super na popkultúrne narážky/ ako všeobecná konverzačná téma
Ale nikdy som sa nepovažovala za zvlášť fanúšika, je to okej, má to nostalgickú hodnotu, ale ten ošiaľ je až nad mieru môjho chápania
(Nie, že by som nebola schopná zanietenie debatovať na niektoré témy ohľadom toho, ale to je už samostatná kategória )
Nedávno som si pozrel v telke nejakú časť HP, tak som sa zamyslel, ako dospelý tam vidím súvis s rôznymi témami (napr. multikulturalizmus, Hitler-Voldemort, rasizmus)... a spomenul som si na Malého Princa... tiež to môžu čítať deti aj dospelí, ale každý v tom vidí niečo iné...
filmy fajn, ale stačí vidieť raz... a knihy som nečítal...