Neviem sa rozhodnut fakt, mam rada oboje rovnako da sa povedat ze cez tyzden mesto a cez vikend prirodu. Ale stale viac a viac sa mi zacina predstava prestahovat sa niekam do stredne velkeho mesta blizko k horam, trebars to Salzburgu alebo Innsbrucku, to sa javi ako celkom prijemny kompromis. No take nieco by som asi radsej spravila az ked budem mat rodinu
Zijem na dedine ale v meste je urcite lepsi zivot. Mas vsetko blizko bezproblemov. Nie si 6 hodin prec ked ides do mesta.
Byvat v tych sidliskach ako ruzinov v BA a pod je uplne najlepsie... mozno nevyhoda je byt ... ale ak rodinny dom so zahradou malou tak je to uplne ze luxus.
Čo také Rusovce alebo v Petržalke... žiadne zápchy... sen.
ak nepocitam prazdniny u babky na dedine, nikdy som na vidieku nebyval... ale viem si to pokojne predstavit... nie je dnes uz problem dostat sa z dediny do mesta, aspon z tych k mestam blizsie a uz aj na dedinach su dobre zasobene obchody aj supermarkety, je tam vacsi klud a pokoj, zvacsa lepsi vzduch aj o trochu milsi ludia...
Jednoznacne mesto a musi to byt velke a rusne mesto. Vsade sa dostanem MHD, ktora stoji 20m od domu a chodi kazdu minutu a aj v noci. V meste sa stale nieco deje, stale je kam chodit. Vsetko co potrebujem je vramci mesta, nemusim z neho paty vytiahnut a cestovat niekam. Dedina v ziadnom pripade, iba ako jednodnovy vylet.
@salora nezdá sa mi že by bol na vidieku lepší vzduch, u nás na dedine v poslednej dobe dosť ľudí začalo kúriť drevom, takže niekoľko mesiacov v roku sa nedá poriadne vyvetrať lebo sa všade dymí, a s tými milšími ľuďmi niektorí starší ľudia vôbec nemajú radi nových ľudí, keď si u nás v dedine postavil niekto dom, kto nebol z našej alebo nejakej blízkej dediny, tak ho už dôchodkyne medzi sebou ohovarali, že čo si to vôbec dovoľuje sa sem sťahovať.
Neviem sa jednoznacne rozhodnut. Mam rad niektore vyhody, ktore mesto ponuka, ale neviem si predstavit, ze by som natrvalo bol v tom betonovom svete. Potrebujem aj vypadnut do prirody, vyvetrat si hlavu, mam rad ten pocit slobody, pokoja a x dalsich veci, ktory zazivam v prirode. Takze za mna asi nejake mensie mesto/dedina, ktora by bola blizko hor a zaroven by to bolo blizko do nejakeho mesta, pripadne nejake vacsie mesto blizko hor (Vancouver?). Ale ak si mam vybrat, ze len jedno alebo druhe, tak v tom pripade dedina pri horach.
Tak ja teraz bývam v meste, no ja keďže som taký skôr na prírodu zameraný ako na budovy a betón, tak viac mám teda radšej dediny, lebo tam to nie je tak zastavané, toľko áut sa tam nepachtí ulicami, nehučia, je tam väčší kľud
teraz som cele leto už na chate v Kunerade, ten pokoj, kľud a čistý vzduch je k nezaplateniu...do žiliny - domu sa chodí iba okúpať do bazéna, niečo nakúpiť na obživeň, zobrať čisté veci na prezlečenie, pirule do lekárne a hajde preč z velkomesta....
Mesto. Keby sa dalo tak Stare mesto. Do prirody aj tak chodim - ak chodim - len cez vikendy, takze uplne prevaznu cast zivota je pre mna pohodlnejsie a lepsie byt v meste. A milujem to, nemenila by som.
Žijem na predmestí, bližšie k centru a vôbec mi to neprekáža, väčšinu času mi to super vyhovuje, ale často jazdím do prírody na výlety, kde mám od ruchu svojho mesta na chvíľu pokoj.
Odydve sú fajn ale tak závidí aj od toho kde si.. Tak pre mňa je pomenovanie mestodedinofil lebo v každej je pekne niečo iné. Cez týžden som v meste a cez vykend na záhrade na dedine na dome
Áno, lebo mesto to nie je len betónová džungľa, záleží v akej časti bývaš. Aj sídlisko môže byť plné stromov a zas určite lepšie ako zahustené centrum. Na dedine nie vždy musí byť aj príroda, tu na Poddunajskej nížine sú dediny okolo ktorých je len pole, žiadne stromy ani potoky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Byvat v tych sidliskach ako ruzinov v BA a pod je uplne najlepsie... mozno nevyhoda je byt ... ale ak rodinny dom so zahradou malou tak je to uplne ze luxus.
Čo také Rusovce alebo v Petržalke... žiadne zápchy... sen.
kebyze soferujem, tak dedina alk the way