Nie som ockovani a ani nechcem : ) nebudem do seba dávať 3 dávky keď viem že zachvíľku im nebude stacit ani 10 …. Mal som covid a prežil som ho úplne v pohode , akurát trošku hrdlo bolelo
@borovy@9 lebo aj keď mám očkovanie musím mať priepustku. Dovolenku si radšej pošetrím a aj tak jej mám šialene málo. Unavený som strašne už, na konci so silami, preto sa teším ako si oddýchnem počas 11-tich dní, čo potrebujem už ako soľ. ???
@458katka@1 Ak myslíš covid pass (9 miestny alfanumerický kód), tak ten nájdeš v sms alebo maily, kam ti chodili výsledky ag/pcr testovania. Môžeš sa ísť zaregistrovať aj bez registrácie.
@patrixo@12 z roboty A už jak pes.. Nevládzem a dosť bolo. V zime sa cítim unavenejší 2x viac ako v lete, lebo asi moje telo má čo robiť, aby vyvinulo teplo. No nevládzem, buď ide na mňa nejaká choroba alebo meliem lem zo zimnej únavy z posledného.
@yoss@19
Ja dufam, ze tato tretia bude uz mat dlhsiu ucinnost... Naviac je to dobry pocit byt chraneny a chranit do velkej miery aj svoje okolie kedze riziko nakazenia je u ockovanych mensie a mensie je aj riziko prenosu, ak sa predsa len nakazia.
@azizi@20 Oficiálne to nastavila EU na 9 mesiacov. Ja osobne by som to dal max. len na 6 mesiacov, lebo mutácie a aj zo skúseností. Dúfam, že budúci rok, ak sa bude ešte očkovať nastaví sa to tak ako očkovanie proti chrípke teda pred zimnou sezónou na jeseň a najviac ohrozené skupiny - starí a chorí.
@458katka@1 ja som sa nikde neregistrovala. Moja obvodná lekárka očkuje tak som jej zavolala, povedala som že o 2 rýždne mám 6. mesiac od druhej dávky a ona ma ihned objednala. Ráno som prišla a zobrala ma hneď dnu.
V očkovacích centrách ľudia stoja rady
@kerrang@25 mozno treba zmenit typ stravy,a kolko hodin denne pracujes? Robite aj vikendy? Skus mozno aj lekara, napr pri nizkej produkcii stitnej zlazy moze byt silna unava. Mlady zdravy clovek nema byt co unaveny.
@patrixo@27 tak jem aj mäso, ale nie každý deň ako niekto, ale tak 2x alebo 3x za týždeň. Plátok šunky v sendviči tam moc nerátam, lebo aj to každý deň nejem zas.
Ja netuším čo mi je, ale už mi je málinko lepšie, lepšie aj vyspatý som, lebo som trošku neskôr vstal. Možno aj stresy a zhon, lebo už som v kľude a som u lekára.. Ale nie je to ono, niekedy ma bolia aj uzliny na hlave, mávam častejšie bolesti kostí. A to ochorenie štítnej žľazy kto vyšetruje? Endokrinologička? (Lebo ešte som tam nebol). Mám ísť aj na celkovú preventívku (verím že už v januári pôjdem, kvôli decembrovej pandémii), tak som dosť zvedavý na výsledky. Mám aj alergie, možno by nezaškodilo znovu ísť ku alergológovi).
@kerrang@28 hej endokrinologicka vysetruje stitnu zlazu.. tak chod na preventivku a povedz lekarke o tvojich problemoch, mozno nieco zistia.. spavas dobre?
Mám aktuálne v sebe tretiu dávku asi mesiac, taktiež som sa dal očkovať proti chrípke začiatkom novembra, ako každý rok aj keď tu covid ešte nebol - poistenci UNION a DOVERA to majú úplne zdarma.
Ak bude budúci rok potrebná štvrtá dávka nemám s ňou osobne problém. V Januári ma čaká očkovanie proti kliešťovej encefalitíde a v minulosti som bol dobrovoľne mojou iniciatívou aj ako muž očkovaný proti HPV..... čo napríklad dnes stále nemajú ani dievčatá, kde by to bolo vhodnejšie.
@patrixo@31 dobre som to trafil a to ani nie som lekárnik. Mohol by som tam ísť, ja totiž neviem v akom stave mám štítnu žľazu. No však v januári už aj volám a nech tam už prídem a mi to vyhodnotia
Spávam celkom dobre, nebudím sa. Sem-tam zvlášť ako chcem zaspať sa mi ťažšie zaspáva (asi záleží od fázy mesiaca toto, neviem), ale spím dobre dá sa povedať.
Ráno však vždy čúram, hneď ako sa zobudím, ale to je asi prirodzené po hodinách spánku.
@38 chcem ešte dodať, že na jeseň som bola s 2 covid + osobami v domácnosti + s pozitívnou kamarátkou (všetci príznakoví bez rúška) a nenakazila som sa... tiež v robote sme bežne mali pozitívnych a nič klop klop
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Ja dufam, ze tato tretia bude uz mat dlhsiu ucinnost... Naviac je to dobry pocit byt chraneny a chranit do velkej miery aj svoje okolie kedze riziko nakazenia je u ockovanych mensie a mensie je aj riziko prenosu, ak sa predsa len nakazia.
V očkovacích centrách ľudia stoja rady
Ja netuším čo mi je, ale už mi je málinko lepšie, lepšie aj vyspatý som, lebo som trošku neskôr vstal. Možno aj stresy a zhon, lebo už som v kľude a som u lekára.. Ale nie je to ono, niekedy ma bolia aj uzliny na hlave, mávam častejšie bolesti kostí. A to ochorenie štítnej žľazy kto vyšetruje? Endokrinologička? (Lebo ešte som tam nebol). Mám ísť aj na celkovú preventívku (verím že už v januári pôjdem, kvôli decembrovej pandémii), tak som dosť zvedavý na výsledky. Mám aj alergie, možno by nezaškodilo znovu ísť ku alergológovi).
Ak bude budúci rok potrebná štvrtá dávka nemám s ňou osobne problém. V Januári ma čaká očkovanie proti kliešťovej encefalitíde a v minulosti som bol dobrovoľne mojou iniciatívou aj ako muž očkovaný proti HPV..... čo napríklad dnes stále nemajú ani dievčatá, kde by to bolo vhodnejšie.
Spávam celkom dobre, nebudím sa. Sem-tam zvlášť ako chcem zaspať sa mi ťažšie zaspáva (asi záleží od fázy mesiaca toto, neviem), ale spím dobre dá sa povedať.
Ráno však vždy čúram, hneď ako sa zobudím, ale to je asi prirodzené po hodinách spánku.