Tak ja dufam ze tych 33% dam aby som mohol ustne odpovedat na 4. Len sloh z anj ma stve. Preco sloh z cudzieho jazyka je obmedzeny minimalnym poctom slov a z rodneho jazyka nieje ? alebo ma este zabilo to ze na slovencinu dostaneme slovnik aby sme mohli najst ine pomenovanie cize synonimicke a na cudzi jazyk opat nic ? tesim sa na to jak svina
@anosko ale ved na slovencinu mas tiez urceny minimalny rozsah... nerata sa to sice na slova, ale zapisat by si mal min stranu a pol (A4)... ale tak, 160 slov je problem napisat? nechce sa mi verit
co sa mojej pripravy tyka, zatim je v stadiu planovania ... mozno sa k tomu dnes dostanem, mozno nie, nicmene 33% by mal dat kazdy debil (len aby som to nezakrikol )... mal som v plane si urobit aspon 1 test, ale kto ma citat tie dlhe nudne ukazky ked uz, celkom ma zajima stvrtkova matika... tam bude asi veselo
@pseudos no tak my sme tych testov presli xyz niektore aj niekolko krat ja len ze ja niesom moc dobry v casoch. Slovnu zasobu mam akoze ok, ale kedy dat ake sloveso v ktorom stlpci vycasovat ho a pod, tak z toho som totalny magor xD
ja sa bojím fakt len matematiky, tých 33% mi hrozí, že nedám :/ slovina aj anglina sú v pohode len mňa štve ten sloh na anglinu v tom zmysle, že je na to len 60 minút...ale dáme to ! juchúúú do tohoooo
test je väčšinou skúškou inteligencie (takmer každá otázka vyplýva z testu) plus základné znalosti z literatúry a gramatiky. sloh je vo hviezdach. uvidíme aké budú témy.
tak sj sa da podla mna ale nemcina joj no neviem a podla mna anglina bude tazka lebo min. rok bola tazsia nemina, takze tak. Inak pohodicka, len prakticke a ustne budu horsie:/
Co sa tyka narocnosti AJ vs NJ tak to nikto nevie. Minuly rok bol extremny pre nemcinarou s dovodu ze doteraz pre nucem 2 roky (2007,2008) robila testy externa bratislavska firma ( podobne ako AJ) bohuzial minuly rok (2009) uz dana firma neposkytovala takuto sluzbu a na poslednu chvilu NUCEM zvolil firmu s nemecka resp. nemecku pobocku nejakej firmy a vysledkom bola nemcina na urovni Gymnazia (co do rozsahu hodin a detailnosti).
Ako to bude tento rok mozeme len dufat ale tiez si myslim ze bude lahsi aj keby to robi znova rovnaka firma pretoze sam NUCEM nebol spokojny rozdielom AJ/NH v obtiaznosti. Takze uvidime o 48 hodin.
Aby som bol aj k teme u mna sa 24 hodin pred niecim podobnym dostavy stav kedy mi je uz uplne vsetko jedno. Rozhodne sa az na ustnych ked clovek vyberie na prd temu a ucitel ho bude chciet znicit nepomoze nic ani 100% test + 20 bodovy sloh. Ale plati to aj opacne . Takze pre mna maturita zacina v Maji zajtra ma caka len celostatne testovanie .
Ale musim sa priznat ze rad by som to spravil aspon na tych 33% resp. 25% ostatne kto nie . Takze snad nam bude stastie zajtra priat ale jedno je iste o rok sa tomu vsetci zasmejeme a nostalgicky si na to spomenieme ze sme si zbytocne robili starosti .
e12 naopak to je uplne v poriadku. Keby si sa mala nicit pred kazdou zivotnou skuskou (aj ked ja ju za taku nepokladam ale vacsina ludi ano) tak v 30tke ta vlastny strach znici alebo zabije.
Ked odhliadneme od syntaxi problemu a sustredime sa na jadro tak maturitou prejde kazdy kto sa na nu dostavi. Inak povedane nezmaturuje len ten co ju odignoruje v konecnom dosledku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
co sa mojej pripravy tyka, zatim je v stadiu planovania ... mozno sa k tomu dnes dostanem, mozno nie, nicmene 33% by mal dat kazdy debil (len aby som to nezakrikol )... mal som v plane si urobit aspon 1 test, ale kto ma citat tie dlhe nudne ukazky ked uz, celkom ma zajima stvrtkova matika... tam bude asi veselo
čo mi príde celkom ľahké.
aj keby som sa nič neučila, niečo sa na mňa nalepiť muselo.
len som strašne zvedavá na tému slohu v angline
keď vidím akí iní ľudia zmaturovali...
len toho slohu sa obávam trochu, však tie témy čo tam dávajú niekedy :/
a na matike bude veľmi veselo vo štvrtok............
z nemčiny sa nebojím.
a matematika sa uvidí.
Nemyslím, že by to malo byť nejak moc kruté. Skúšobný test zo SJL som urobil na krásnych 62% a anglina je ľahká Takže no question about :p
Ako to bude tento rok mozeme len dufat ale tiez si myslim ze bude lahsi aj keby to robi znova rovnaka firma pretoze sam NUCEM nebol spokojny rozdielom AJ/NH v obtiaznosti. Takze uvidime o 48 hodin.
Aby som bol aj k teme u mna sa 24 hodin pred niecim podobnym dostavy stav kedy mi je uz uplne vsetko jedno. Rozhodne sa az na ustnych ked clovek vyberie na prd temu a ucitel ho bude chciet znicit nepomoze nic ani 100% test + 20 bodovy sloh. Ale plati to aj opacne . Takze pre mna maturita zacina v Maji zajtra ma caka len celostatne testovanie .
Ale musim sa priznat ze rad by som to spravil aspon na tych 33% resp. 25% ostatne kto nie . Takze snad nam bude stastie zajtra priat ale jedno je iste o rok sa tomu vsetci zasmejeme a nostalgicky si na to spomenieme ze sme si zbytocne robili starosti .
Ked odhliadneme od syntaxi problemu a sustredime sa na jadro tak maturitou prejde kazdy kto sa na nu dostavi. Inak povedane nezmaturuje len ten co ju odignoruje v konecnom dosledku.