Môže sa človek zmeniť? Akurát mi tu kamarát tvrdí, že nie a argumentuje tým, že človek nemôže zmeniť svoju povahu a celkovo to, čo mu bolo prírodou dané a môže to maximálne tak potláčať, no vo vnútri sa nikdy nezmení.
Podľa mňa existujú určité základné dispozície, ktoré ostávajú zachované v priebehu života, napr. to či je človek túžobný alebo hnevlivý typ.
Tiež rôzne druhy aktivity, napr. schopnosť fascinovať ľudí.
Je však otázne akým spôsobom túto schopnosť daný človek využije a na tejto úrovni sa dá urobiť veľa. Ja som sa za posledné roky dosť výrazne zmenil Ale trvalo dlho kým k tej zmene došlo, t.j. chcelo to veľmi silný podnet. Existujú ľudia ktorí majú tú vlastnosť... že celkom zmenia váš život a takého som mal možnosť stretnúť.
No, takto... Povedala by som, ze sa moze zmenit cast, ale nemoze sa zmenit vsetko. Skratka mas iba jeden mozog, takze od seba nemozno ocakavat nieco nad ramec jeho moznosti, ze . Aj geneticku predispoziciu zrejme nemozes nijako vymazat, ani vsetko, co sa k nej viaze. Ale za istych podmienok.. lepsia cast je, ze nieco, co chces, zmenis s vytrvalostou psychiky - hoci ktovie, ci fakt len zmenis, alebo natolko potlacis a presadis nieco ine.. ale tak, zmena to je predsalen, pokial to trva dlhsi cas a nevracia sa to stare.
A dalej asi tiez formuju okolite vplyvy. Veci, ludia, okolnosti, prostredie a vsetky zmeny tam.. Ale v tuto chvilu to neviem nijako rozumnejsie ukoncit ci zosumarizovat.
samozrejme že sa ľudia môžu zmeniť - či už z fyzickej stránky, alebo povahovej. závisí to od mnohých vecí. zmenia sa kvôli niekomu, alebo preto, lebo niesú šťastní takí akí sú... a milion dalších dovodov.
mne osobne v poslednom čase pár ľudí povedalo že som sa zmenila, ale na otázku či k lepšiemu alebo k horšiemu mi odpovedať nevedia alebo nechcú.. čo mi je ľúto, lebo ja sa cítim dobre
Tak povaha zmenit celkom nejde,ale clovek sa cely zivot vyvija a moze menit svoje nazory a spravanie a myslenie a toho meni celkovo,takze do velkej miery sa clovek zmenit moze
Mozno menia ... vacsinou ale naberaju zle vlastnosti ... ale casto to byva len neskore odhalenie dobre zamaskovanej povahy. Niekto sa prejavi az v nejakej situaci, a vtedy si clovek uvedomi ze ho vobec nepozna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
mne minule spolužiaci povedali, že už vobec nejsom piča
moji rodičia ma nikdy neviedli k prírode, no ja keď som prvý krát bola sama v lese a keď pršalo, tak som mala jasno v tom, pre čo budem žiť... :,-)
ľudí menia nové poznatky/ blízky/ a hlavne životné situácie...
a k teme.jasne ze hej..ja som sa zmenil
Moj príklad je spolužiačka/kamarátka...
Tiež rôzne druhy aktivity, napr. schopnosť fascinovať ľudí.
Je však otázne akým spôsobom túto schopnosť daný človek využije a na tejto úrovni sa dá urobiť veľa. Ja som sa za posledné roky dosť výrazne zmenil Ale trvalo dlho kým k tej zmene došlo, t.j. chcelo to veľmi silný podnet. Existujú ľudia ktorí majú tú vlastnosť... že celkom zmenia váš život a takého som mal možnosť stretnúť.
No, takto... Povedala by som, ze sa moze zmenit cast, ale nemoze sa zmenit vsetko. Skratka mas iba jeden mozog, takze od seba nemozno ocakavat nieco nad ramec jeho moznosti, ze . Aj geneticku predispoziciu zrejme nemozes nijako vymazat, ani vsetko, co sa k nej viaze. Ale za istych podmienok.. lepsia cast je, ze nieco, co chces, zmenis s vytrvalostou psychiky - hoci ktovie, ci fakt len zmenis, alebo natolko potlacis a presadis nieco ine.. ale tak, zmena to je predsalen, pokial to trva dlhsi cas a nevracia sa to stare.
A dalej asi tiez formuju okolite vplyvy. Veci, ludia, okolnosti, prostredie a vsetky zmeny tam.. Ale v tuto chvilu to neviem nijako rozumnejsie ukoncit ci zosumarizovat.
mne osobne v poslednom čase pár ľudí povedalo že som sa zmenila, ale na otázku či k lepšiemu alebo k horšiemu mi odpovedať nevedia alebo nechcú.. čo mi je ľúto, lebo ja sa cítim dobre
jedina smola je ze nevieme vacsinou ako
asi podľa toho ako sa mení prostredie, v ktorom žijú.. a ľudia, čo ich obklopujú.. a ako sú ovplyvniteľní..