Mala som a nevedela som o tom. Ale tuším som v tom období bola stále strašne unavená, zaspávala som o deviatej večer. A potom som asi pol roka bola len na nealko pive.
Mne doktorka povedala najprv ze simulujem... Bolievalo ma totiž brucho... potom dva týzdne v nemocnici a dieta nic masne tak ako hovorili baby... Ale nic strasne
skoro dva týždne v nemocnici a potom neskutočne dlhá diéta,s tým, že najluxusnejšie jedlo bola zemiaková kaša a kyslá uhorka + som bola alergická na nejaké lieky čo som mala brať,tak sa to trochen skomplikovalo...
@ hetfield aj ja som ju chytila od spolužiaka ale vôbec som o nej nevedela, iba nejaký náznak bol,šla som na krv a tam mi povedali,že som ju v pohodičke prekonala,ani som nevedela,že to mám silné jedince sa nezapru
hej zistila som to ked som isla na nejake krvne vysetrenie ze mam tie hodnoty 300x prektocene a bolo mi povedane ze som prekonala mononukleozu..ani som o tom nevedela a nic mi nebolo
mononukleoza je tym horsia cim je clovek starsi. vecsinou byva pri tom dlhodoba otravna dieta. je to sprevadzane unavou(fakt nechutnou). tri mesiace som sa musela vyhybat pohybu. vela ludi si to odlezi v nemocnici ale nie vsetci, zalezi to od symptomov( tie ma kazdy ine- od zvacsenych uzlin, cez horucky, zapaly hrdla atd).ked sa ti to prejavi pporiadne tak rataj minimalne tri tyzdne kym sa zbavis toho vpodstate akutneho stadia(castokrat viac)
tak mononukleóza nie je sranda...mala som to...asi tri týždne...obmedzovalo ma to úplne vo všetkom.. rozprávať som nemohla lebo moje mandle boli opuchnuté ako dva balóny a strasne ma bolelo nech som prehĺtala čo i len sliny....s partnerom som si musela naplánovať každú jednu pusu hrúza...teploty som mala neskutočnej výšky, ale doktorke som klamala, chcela ma poslať na mesiac do nemocnice a to neprichádzalo do úvahy...nuž a obmedzenia mám aj do života : doživotne oslabený imunitný systém ( to jest, keby prišla na Slovensko vrabčia chrípka či slonia srajda tak to mám ako prvá ) a nemôžem sa príliš fyzicky namáhať....ale myslíš, že sa to dá dodržiavať?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
neviem co to bol klasicky priebeh, ale
lezala som 10 v nemocnici. a potm este 3 tyzde doma.
nemohla som mastne jedla (a nesmie sa ani alkohol) kedze je to hlavne choroba pecene. + mas zvacsene uzliny. ale nevidno na tebe nijak, ze si chora
obcas moze byt sprevadzana aj HEP A.
ale tak zvycajne sa na to neumiera.
Ja som ju vraj prekonala ani neviem kedy, ale ked mi to potom zistili tak som mala menej cvičiť...ale to sa u mna nedalo
A ako bolo spomenuté chytá sa od bozkávania, ako som ja spomenula chytá sa od zvierat aj...:/