Ano, viem, že tá otázka znie takto dosť blbo položená. Uvažoval som,´či mlže byť šťastný niekto s kým život zametá tak, že by sa z toho dokázal vyhrabať, keby mu dochádzajú súvislosti...a podstata problemu. Vraví sa, že jednoduchý život je šťastnejší, pre
Včera som sedel na stanici a čakal na bus keď prešli okolo mňa vychováteľky s postihnutymi ľudmi (asi 10) ich bolo a myslím že šli niekam na výlet....a pomyslel som si že sa musia mať celkom fajn a nemusia nič riešiť
Ale myslím že inteligentný ľudia môžu byť šťastný pokiaľ si to vedia zariadiť ...a celkovo si nemyslím že "jednoduchší" ľudia nemajú problémy, len majú iné...
nemaju potrebu analyzovat veci, beru ich tak ako ich svet prinesie a tym padom sa lahsie cez ne prenesu, nefilozofuju, nerozoberaju vyssie problemy sveta ktore zaujimaju skorej tych viac obdarenych.. casto si neuvedomuju svoje nedostatky a idu slepo za svojim cielom, co v konecnom dosledku moze byt pre nich aj lepsie..
co som ja videla, hlupi ludia sa mali vzdy lepsie ako ostatni (priklad: trieda, nemyslim nejakych chudobnych ludi alebo tak)
Radšej si budem uvedomovať viac vecí ako inteligentný človek ako byť šťastný človek v svojom uzavretom svete, ktorý je pre ostatných nepochopiteľný a jednoduchý.
@nicmanenapada Predstavme si človeka, ktorý nedokaže až tak dobre chápať ľudske chovanie a dyynamiku vzťahov. Dostane sa do zlej situacie, ktorú by mohol intelektom a správnymi reakciami vyriešiť, ale riešenie neuvidí. V sračkach zostane dlho.
podľa mňa inteligentí ľudia nad všetkým príliš filozofujú a nič im nikdy neni dosť dobré....ale v podstate si myslím, že je jedno ako je človek inteligentný, ak má pre šťastie vytvorené dobré zázemie a podklady a tak
Ja si myslim ze cim menej vies tym si viacej stastny...ved sprosty clovek sa netrapi vecami napriklad ze je nieaka financna krzia alebo ze je globalne oteplovanie ze mozu sopky vybuchnut ze tuto planetu riadia nieaky illuminati ze dostava zle meso v obchodoch a ze cely svetovy system je skorumpovany....myslim si ze cim menej vzdelany si tym ti je lepsie
To, či s človekom život zametá, je skôr otázka sily jeho osobnosti ako inteligencie. Neinteligentný človek si aj tak často ani neuvedomí, že sa s ním zametá. Takže si myslím, že inak povedané hlúpi ľudia sú šťastnejší ako inteligentní. Či je to ale skutočné šťastie, to ťažko povedať...
Myslím si, že šťastný môže byť každý človek, to závisí od samotného človeka. Ale samozrejme že so vzdelaním je človek šťastnejší, vie dosiahnuť oveľa viac vecí...
@vanellus všetky moje skúsenosti naznačujú že inteligencia človeka je obvykle nepriamo úmerná jeho pocitu šťastia, do veľkej miery bez ohľadu na objektívny spôsob jeho života.
inteligentny clovek podla mna lepsie riesi svoje problemy pretoze vidi sirsie suvislosti a este ked sa mu dari byvat nad vecou tak neni o com neinteligentny clovek nevidi moc suvislosti jeho zmyslanie o probleme je skor zamerane na jeho subjektivne pocity a castokrat voli sebadestruktivne "riesenia" problemov typu napr. tvrde drogy alebo tak...moj pohlad na vec...ale zistujem ze otazka bola ktori su stastnejsi...no...neviem podla mna sa neda jednoznacne povedat ktori...
Moja kamoška má IQ cez 140 (vvn- veľmi vysoký nadpriemer) a vôbec si neverí, podceňuje sa, stále depkuje že ona na nič nemá, že to nikam v živote nedosiahne a blá blá... Proste, ona je človek inteligentný, nie šťastný. Mylsím si, že skôr neinteligentný človek vie byť šťastný ako inteligentný. Ja som šťastná. Neviem či som inteligentná, ale nie som až tak moc pritrtkaná.
Ale myslím, že šťastný môže byť hocikto, ak chce byť šťastný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Ale myslím že inteligentný ľudia môžu byť šťastný pokiaľ si to vedia zariadiť ...a celkovo si nemyslím že "jednoduchší" ľudia nemajú problémy, len majú iné...
bude to ešte pokračovať, či už to bolo celé?
ale nie.. ako sa toto môže stať?
nemaju potrebu analyzovat veci, beru ich tak ako ich svet prinesie a tym padom sa lahsie cez ne prenesu, nefilozofuju, nerozoberaju vyssie problemy sveta ktore zaujimaju skorej tych viac obdarenych.. casto si neuvedomuju svoje nedostatky a idu slepo za svojim cielom, co v konecnom dosledku moze byt pre nich aj lepsie..
co som ja videla, hlupi ludia sa mali vzdy lepsie ako ostatni (priklad: trieda, nemyslim nejakych chudobnych ludi alebo tak)
A az teraz som si všimol že sa nepýta na inteligentnych ale neinteligentnych
Radšej sa odhlásil
Každý môže byť šťastný. Každý môže byť nešťastný.
Ale myslím, že šťastný môže byť hocikto, ak chce byť šťastný.