Ideš na bicykli a jeb.
Spadneš na zem. Máš zlomenú ruku, oškrené rameno, zničilo sa ti oblečenie.
Skončíš v nemocnici, v sádre a nejaký čas si proste neúplný človek. Nemôžeš používať ruku. Ľudia na teba pozrú a ihneď vidia, že si mala nehodu a celkovo sa zmení ich reakcia na teba.
A teraz mi povedz. Keď sa ti rozpadne naozajstný vzťah s určitou dĺžkou a váhou, ktorá z neho robí relevantnú “ranu” na citoch.
Prečo ťa nik pomyselne neodvezie do nemocnice a prečo ti nik nedá city do sádry?
Možno ti priatelia navrhnú pomoc, možnosť porozprávať sa. Ale, ak by to tak fungovalo aj so zlomeninou, akú civilizáciu by sme tu teraz mali?
Keď je z toho človek príliš v riti, tak si môže stále zaplatiť psychológa. Ale aj tak vlastne neviem, čo sa presne pýtaš. Tak či onak, Kerrang ti isto poradí.
Dakujem vsetkym za nazor. Nebola to sice konstruktivna debata svojim obsahom, ale forma "call to action: ludia nechapu ze emocne jazvy su na urovni fyzicky jaziev" a odpoved "chod do pice s patetickymi recami o pocitoch" je svojim sposobom to co som hladal. tak ja sa idem nechat zmrzatit na sto rokov a uvidime ci budu vase vnucata rozumnejsie.
Myslím si, ze ľudia chápu ze "emocne jazvy su na urovni fyzicky jaziev", predstav si, ze každý mal uz zlomené srdce, nie si prvý, ani jediný, ani posledný, ale kľudne to stačilo napísať do blogu alebo do statusu... A ak nezvládaš sam jeden rozchod, tak nic zle na to navštívit psychológa nie je, ako ti tu už radili, neviem co si čakala od tejto podnetnej diskusie
ale vyzeras byt celkom fesny, takze navrhujem liecbu pristupnu vsetkym fesnym chlapom: vybehni do baru, tvar sa ze si v pohode a stastne single, najdi si nejaku fesnu jednonocku a pretiahni ju.
a potom rano ked uz budes chciet aby odisla, potom sa vylej zo smutnych pocitov.
Dalsou devizou vwrejnych for je samozrejme ad hominem fallacy, ak by som.pisal ake to maju tazke homosexuali v spolocnosti som gay. Ja si pamatam ze na birdzy boli vzdy asshole butthurtnute individua, ale nie ze boli v prevahe. Zvlastna zmena.
@midnight zas az tak zle to nevidim. Ale napr som v okoli ludi ktory tieto veci o muzskych emociach uz respektuju. Viem ze to tak nema kazdy ale prave preto je tu ta otazka. Co ak sa moj vzdialeny znamy rozide, to ho mam rovno posielat k psychologovi? Je k tomu predsa cela nova sada stigiem co by sa vynorila. Pripadne, ludom sa to stava celkom casto, to mam poskytovat amatersku psychologiu ? Kebyze si zlomi niekto kost tiez za priatelmi nedobehne na amatersku kuchynsku chirurgiu nie?
@midnight *lebo proste pochop, k̶e̶d̶z̶e̶ ̶s̶i̶ ̶c̶h̶l̶a̶p̶ ̶t̶a̶k̶ tvoje pocity ma kazdy v pici
pls, koho pocity nemaju ludia v pici? myslim akoze uprimne, nie nejaky podmieneny ucelovy zaujem. ludia sa maju navzajom v pici, s pohlavim to nesuvisi.
@feroborba Tak mi dovol ti este viac vysvetlit metaforu. Rozjebes si ruku. Kost je vonku, amater to da do dlahy, do konca zivota mas ruku jebnute zrastenu. = pouzivame zvacsa neprofesionalov na zahojenie rochodov ( a tvoju secret cliche ingredienciu) a presne tak jebnuto sa to zrastie. Moja prvotna otazka je, ci si ludia uvedomuju ze v spolocnosti sa tomu kladie maly doraz (ano uvedomuju) a ci po tychto par metaforach si cteni citatelia uvedomuju aj ten rozdiel (posledne som to kontroloval aj s pani notarkou a nie, este si aj myslia ze som teenagerka co sa vyplakava).
@mix Toto je presne ten prípad, kedy sa mi nechce vôbec argumentovať. Áno, máš pravdu, rozchod je jedna hnusná fraktúra. Treba si po rozchode jednoducho zaplatiť kurvu, ktorá sa ti aspoň v predohre prezlečie za sestričku a ofašuje ti na tele tvoje metaforicky bolestivé miesto.
@devil "Ale neviem, jak to spraviť, preto píšem tieto lajny
A je to tak trochu jak terapia, tuš vyteká z rany
Aj keď som ďaleko od mesta, cítim jeho pulz
A polka zo mňa stále po ňom behá ako duch
Človek sa musí zbaviť starých problémov
Inak si v klietke a kam chodíš, tam ju vláčiš so sebou"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Spadneš na zem. Máš zlomenú ruku, oškrené rameno, zničilo sa ti oblečenie.
Skončíš v nemocnici, v sádre a nejaký čas si proste neúplný človek. Nemôžeš používať ruku. Ľudia na teba pozrú a ihneď vidia, že si mala nehodu a celkovo sa zmení ich reakcia na teba.
A teraz mi povedz. Keď sa ti rozpadne naozajstný vzťah s určitou dĺžkou a váhou, ktorá z neho robí relevantnú “ranu” na citoch.
Prečo ťa nik pomyselne neodvezie do nemocnice a prečo ti nik nedá city do sádry?
Možno ti priatelia navrhnú pomoc, možnosť porozprávať sa. Ale, ak by to tak fungovalo aj so zlomeninou, akú civilizáciu by sme tu teraz mali?
ale dnes je to kokotina, no.
ale vyzeras byt celkom fesny, takze navrhujem liecbu pristupnu vsetkym fesnym chlapom: vybehni do baru, tvar sa ze si v pohode a stastne single, najdi si nejaku fesnu jednonocku a pretiahni ju.
a potom rano ked uz budes chciet aby odisla, potom sa vylej zo smutnych pocitov.
sorry, ale proste realita je realita.
Že ju mám zlomenú jak ruku, treba ju dať do sádry."
pls, koho pocity nemaju ludia v pici? myslim akoze uprimne, nie nejaky podmieneny ucelovy zaujem. ludia sa maju navzajom v pici, s pohlavim to nesuvisi.
A je to tak trochu jak terapia, tuš vyteká z rany
Aj keď som ďaleko od mesta, cítim jeho pulz
A polka zo mňa stále po ňom behá ako duch
Človek sa musí zbaviť starých problémov
Inak si v klietke a kam chodíš, tam ju vláčiš so sebou"
tiež som to sem chcel dať