Ak by nastala situácia, že vam niekto "dá možnosť" žiť život, tzv. absolutne naplno podla vaších predstáv - čiže všetko, všetky vaše činy, konanie, snahy, by vyšli na 100%, všetko by bolo podla vaších predstav napr. práca ktorá vás naplna, ciele ktoré v p
jasné, že by som to zobral ... ked sa nad tym zamyslím,aj tak viac jak 20 rokov v živote človek nežije naplno...kopu rokov "stratí" pri nezmyselnom zamestnaní,v hlupom vztahu atd. A možno práve okolo 20 (možno aj menej) je fakt úžitočných.
@n0win0u Máš pocit, že svoj život nežiješ naplno? Však ale to čo máš, je to, kým si. Aby si bol sám sebou potrebuješ byť akosi umelo dokonalým navyše za cenu smrti v konkrétnom veku? Akoby si nezažil pocit, ak niečo dosiahneš úsilím...
@jurito Nežiješ svoj život ty? Môžeš sa rozhodovať ako ho žiješ, čo robíš. Veď to aké máš schopnosti je to kým si. Spomínaš tam vzťahy, tie tiež záležia i od teba. Nemôžeš chcieť niečo čo doňho sám nedávaš.
@georg21 ved hej,ale nevychádza všetko ako chcem ...cize strácam roky tymi neuspesnymi pokusmi ...a takto by som mal istotu ,ze tch 20 rokov prezijem v úplnom štastí
@georg21 a keby mam vsetko to hore, uz by som to nebol ja ? preco, ved zase by som sa rozhodoval ja, ako to vsetko vyuzit, ako s tym narabat, comu sa venovat. nepotrebujem to, aby som bol sam sebou, sam sebou som s tym, ci bez toho.
nikto nepovedal, ze nebudem napredovat, ked ziskam hentake takmer neobmedzene moznosti, potom co by som nadobudol a ziskal, by sa dalo ohodnotit usilim, ak ti to tak treba vyhodnocovat.
@jurito Kým si sa narodil, tiež to tvojim rodičom pár krát nevyšlo. Na straty, chyby sa môžeš pozerať i ako na skúsenosti, niečo čo ťa nasmeruje niekam inam... Vieš si predstaviť, že by si vo všetkom poznal pravdu, všetko by si chápal? Ja si to napr. neviem predstaviť, čo je to všetko? S tým všetkým by som musel žiť aj s obrovskou zodpovednosťou(o ktorú autorka negarantuje, prečo asi?). Sloboda bez zodpovednosti je nebezpečná vec. Úplne šťastie si predstavuješ vo veciach, ktoré raz zmiznú(autorka fóra dokonca garantuje presný čas kedy sa to stane). S ľuďmi tu môžme žiť len kým nezomrú, prácu máme kým nás nevyhodia... Šťastie je skôr to, že si uvedomuješ jedinečnosť vecí, ľudí okolo a učíš sa z toho dosiahnuť to najlepšie.
Lebo to čo autorka tohto fóra napísala znie ako so sci-fi, lepšie povedané to je materializmus, do ktorého nás dnes kapitalizmus ženie. A z duchovnej stránky to hraničí s podriadenosťou zlému duchu. :letim:
@n0win0u
Vieš si predstaviť, že by si vo všetkom poznal pravdu, všetko by si chápal? Ja si to napr. neviem predstaviť, čo je to všetko? S tým všetkým by som musel žiť aj s obrovskou zodpovednosťou(ktorú autorka negarantuje, prečo asi?) a samozrejme s pokorou. Sloboda bez zodpovednosti je nebezpečná vec. Ja si len myslím, že chcieť "Všetko", dokonca za cenu dohodnutého dátumu smrti, je veľmi pohodlný prístup, otrocká odovzdanosť pre manipuláciu.
Lebo to čo autorka tohto fóra napísala znie ako so sci-fi, lepšie povedané to je materializmus, do ktorého nás dnes kapitalizmus ženie. A z duchovnej stránky to hraničí s podriadenosťou zlému duchu. :letim:
neviem ci by ma bavilo 20 rokov iba vyuzivat benefity, vsetkeho, co by som zrazu mala; ne, ono by to bolo strasne super, ale vlastne ovela krajsie je, ked to clovek dosiahne sam
na 2. strane, na vela z vymenovaneho clovek ma potencial, ma potencial zit zivot aky chce, zariadit si ho ako chce a zlepsovat sa ako chce;
a niektore by som nechcela ani ako benefity, napriklad byt ten, co "ma pravdu a jednoznačne spravny nazor" za kazdych okolnosti, alebo mat najvyssiu uroven geniality, to by som sa tu potom asi strasne nudila, alebo by som sa stala povyseneckym zmrdom
@georg21 autorka fora chcela týmto hlavne zistit ake typy ludí by inklinovali v smerovanie prijat to a ktoré nie, chcela sa zameriať na to, ako to tý ludia ktorý by to prijali vnimaju dnes, prečo by to urobili, čo by ich k tomu primarne tiahlo... a práve naopak ludia ktorý su proti a tak dalej - vnimajte ma nestranne....
@georg21 preco by som mal poznat vsetku pravdu a vsetko chapat? kde je nejaky predpoklad, ze by sa tak stalo ?
ano, s vedomostou prichadza zodpovednost, preto mi pride zvlastne, ked clovek, kt. pomerne nonsalantnym sposobom ignoruje kauzalitu a realitu mi ide pisat o zodpovednosti...
otrocka odovzdanost pre manipulaciu ? to si snad robis srandu teraz, fakt ale.. toto mi nemozes ty pisat O___O
co to ma spolocne s duchovnom ? ide o hypoteticku otazku, ci by boli ludia ochotni skratit si zivot na 20rokov za predpokladu, ze by stihli a mohli robit vsetko co chceli a vsetko by sa im darilo a ostatne veci popisane vyssie. ty radsej budes zit 80rokov "nemanipulovany" a nezalozeny "materialisticky" a s "dobrym duchom". nech sa paci, mne zase toto pride uplne postavene na hlavu
chcel by som disponovať niektorými vlastnosťami. Keď to človek číta, tak je to značná časť toho, čo chcú mnohí dosiahnuť ale aj napriek všetkému by to bol podľa mňa dosť plytký život. Čiže mať asi len schopnosť a potenciál zamakať a dosiahnuť podobných výsledkov (ktoré by neboli tak fixne dané), nie že dostanem všetko na tácke bez enormného snaženia. Nechcel by som, aby každá vyprodukovaná blbosť zožala obdiv, rád nad vecami uvažujem, rád ich prešpekulujem, komplikujem, dotváram. Rád sa ponáram čoraz hlbšie a hlbšie za možnosťami, pri ktorých si uvedomím ich rozhranie a parametre. Kde by som mal motiváciu ak by všetko išlo tak, ako má? Moje hranice by sa časom utiahli na prípustnú líniu a to nikdy nechcem.
Napr. vidím aj dosť značné negatíva čo sa týka mojej diletantnej nevyspelej tvorby, určite by som nechcel aby som podvedome odstrihával z potencionálnej špecifickosti a osobitosti len preto, aby sa zapáčila masám. Je veľa dôvodov prečo nie, aj keď maličký fragment z toho by som ocenil. Tak do predispozície, bez snahy
Tým ako je ponuka napísaná mi vyšlo, že by som bol na 20 rokov poloboh, niečo ako Nikola Tesla krížený s Chuckom Norrisom, takže by som to určite bral kvôli tomu, aby som priniesol ľudstvu nové vynálezy.
Aj keď vynálezy ľudstvo až tak nepotrebuje. Potrebuje sa skôr "poľudštiť"
Možno by som dokázal založiť nový filozofický smer či náboženstvo, ktoré by bolo ako rakovina, všetkých naplno pohltilo a spojilo... a nikto by sa kvôli tomu nehádal a nevraždil a ani to nedokázal prekrútiť. Ale to je asi nereálne.
Takže je tu už len posledná možnosť - ovládol by som svet pre jeho dobro DD
nie. nedávam si síce dajakú veľkú šancu že budem žiť dlhšie alebo čo, ale zobrať si úplne možnosť dožiť sa napríklad dospelosti mojich detí? alebo čohokoľvek iného? nie. som spokojná s tým, čo mám možnosť v živote dosiahnuť teraz a nechcela by som 20 rokov prežiť s pocitom, že sa musím ponáhľať rýchlo všetko dosiahnuť, pretože mám veľký potenciál a málo času.
ako moze niekto napisat, ze by to bola nuda ? zit zivot, ktory si kazdy predstavuje, dokonca mat moznosti ten zivot povysit este vysie ( vdaka horeuvedenym featuram ), ale proste nuda. ja to nechapem dopici
@29 ta posledna veta je jedina idea, nad ktorou som premyslal, ze je proti tomu mojmu ano, ale nakoniec to prehrala
@n0win0u
Niekoho nebaví taký život aby hneď mal všetko čo chcel. Takto žijú všetci, začať od nuly a postupne budovať , aj keď nie vždy úspešne .To je proste život.
@heineken nikde nie je napisane, ze by si vsetko mal. co si to stale zamienate tie informacie co su napisane v @0. nie je tam nic o vlastnictve, az na ten mozog, inak su to len idealne hypoteticky vytvorene podmienky
mno a si predstav, ze proste by si budoval len uspesne. neviem, s takymi podmienkami by som mal rozhodne take ambicie, ze by tych 20rokov stacilo. taky by tiez mohol byt zivot
Keby to bolo trosku menej idealne, tak samozrejme, ale takto si ani neviem predstavit, ze by vsetko vzdy vyslo a vsetko by som dosiahla. Urcite by som skoncila hlboko deprimovana z toho, ze bez takej dohody s tym niekym by som bola uplne hovno, a deep down nim aj tak som.
@n0win0u
Keď sa spýtam seba, prečo by som to nechcel? už len z dôvodu ,že by to bolo nespravodlívé voči ostatným .
Dá sa o tom polemizovať dlho.
Trochu mi táto situácia pripomína film Klik ( ten dialkový ovládač)
@n0win0u
Asi to beriem moc vážne. Ide o to keby k tomu fakt došlo, tak by si to zvážil asi poriadne. Treba sa pozrieť aj do budúcnosti trošku pri tejto otázke.
Taký môžeš mať len sen a nie skutočný život .
@heineken ty si co, mantinel ? ide o hypoteticku otazku, to, ze je hypoteticka neznamena, ze sa nad nou nezamyslam, resp., ze sa k nej nepostavim ako keby bola realita ffs.
ako sa chces pozriet do buducnosti ? vsetko by sa ti darilo, na 100% by vsetko vychadzalo etc. tam nie je moc o com.
dokola to iste, este raz, ide o hypoteticku situaciu, preco sem stale jebes sny a to, ze je to nefer a ze to nie je realita atd ? O_o
@nemethissan takže na 20 rokov by som mohol dosiahnuť čo by som len chcel ale potom by som musel zomrieť? otázka teda znie či by som si vybral kvalitativne lepší život avšak iba na 20 rokov alebo obyčajný život na napríklad 50-60 rokov? no ťažká otázka ... záležalo by to iba od toho čo všetko by mi tých 20 rokov mohlo ponúknuť ... ak by to malo byť len vyššie IQ a práca ... no neviem neviem ... muselo by to byť niečo špeciálne za čo by som vedel položiť život dobrovolne
každý si to vykladá inak , ja rešpektujem to ,že by si si vybral tú možnosť o ktorej píšeš.
ja riešim už niečo v "nadstavbe" čo by vyplývalo z tej hypotetickej situácie. (ako by ta ostatný brali atd.)
očividne ťa láka taký život tak nebudem ťa presviedčať.
@melancholik bolo by v tom zahrnute aj snahy akehokolvek tvojeho sna ktorý sa da uskutočniť - dokazal by si to ...napriek tomu že napr v minulosti by sa ti to nepodarilo lebo by si bol svojimi možnostami limitovaný...
@nemethissan ak by mi to dalo možnosť prežiť teda život aj keď iba 20 ročný spôsobom akým chcem a naplno ... bral by som to ... a vysvetlím aj prečo ... o 20 rokov mám 42 ... celkom fajn vek ešte, cítim sa fyzicky ešte celkom dobre, mozog ešte pracuje ako tak a nemám žiadne telesné problémy v podstate ... čiže ten život naozaj ešte žijem naplno ... oproti tomu život dlhší, dajme tomu že by som sa dožil 80 ... ale načo? ak si totiž možem vybrať špeciálny život s tým čo chcem + nikdy nebudem imobilný a dôchodca s problémami, tak je to predsa jasné ... určite by som si teda zvolil možnosť áno ... + 20 rokov je dosť a rozdiel medzi 40 a 80 je dosť velký aj ked sa to nezdá ... od 50 to totiž pojde len dolu vodou ... vo všetkých smeroch ... mne sa páči mladosť ...
@nemethissan je velmi neouhladená pretože som naspal za tento týžden velmi málo a som velmi unavený celý deň, ledva prehadzujem s ludmi slová naživo ale snažil som sa niečo zo seba dostať
@melancholik v pohodičke - skor som mala na mysli že by bolo fajn ak by každý človek čo tu predostrel svoju názorovosť uviedol aj konkretne pohnútky ktoré ho viedli k tvorbe daného nazoru ale to je aj moja chybička - mala som toto chcenie vsunúť pisomne do prvej obsahu čo - chcem v tomto fore ps: chod sa vyspať
túto ponuku by som pozastavila, a v deň svadby by som ju prijala.
(takže moje deti by boli z aktuálnej genetickej stránky polo-géniusi a mala by som s nimi ešte približne dve desaťročia, pomocou mojej kariéry a peňazí z nej by som im zabezpečila budúcnosť aj po mne a čo sa týka manžela, tak dúfam, že mu nebude vadiť, ak sa jeho manželke po svadbe rapídne zvýšia všetky funkcie, ale možno to zoberie ako plus, ktovie)
nie O.o
zastavam nazor, ze to ako zijem a tak je vybalansovane, nieco si proste clovek musi vydiret inak by to stracalo zmysel, hodnotu... a vseobence ako ano, niekedy je proste svet nespravodlivy bezdobreho dovodu, ale o vyssie uvedene vobec nestojim
Lebo by som umrela s pocitom, že som si odžila parádny rokenrol. 20 hustých rokov a umrieť relatívne mladá a krásna? Sen!
Nieže by som teraz nebola nespokojná so svojim životom, tvrdo makám na tom, aby som dosiahla to, čo chcem. Ale keby som dostala šancu to urýchliť - prečo nie? Nevidím v tom žiadny zádrhel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
Je to čistý materializmus. Všetko rýchlo, bez námahy... Hlavne všetko a ešte viac! :letim:
radsej 20 echt kurva dobrych rokov, kt. clovek naplno vyuzije ako 30rokov len dozivat ako polo-zombie
nikto nepovedal, ze nebudem napredovat, ked ziskam hentake takmer neobmedzene moznosti, potom co by som nadobudol a ziskal, by sa dalo ohodnotit usilim, ak ti to tak treba vyhodnocovat.
Vieš si predstaviť, že by si vo všetkom poznal pravdu, všetko by si chápal? Ja si to napr. neviem predstaviť, čo je to všetko? S tým všetkým by som musel žiť aj s obrovskou zodpovednosťou(ktorú autorka negarantuje, prečo asi?) a samozrejme s pokorou. Sloboda bez zodpovednosti je nebezpečná vec. Ja si len myslím, že chcieť "Všetko", dokonca za cenu dohodnutého dátumu smrti, je veľmi pohodlný prístup, otrocká odovzdanosť pre manipuláciu.
na 2. strane, na vela z vymenovaneho clovek ma potencial, ma potencial zit zivot aky chce, zariadit si ho ako chce a zlepsovat sa ako chce;
a niektore by som nechcela ani ako benefity, napriklad byt ten, co "ma pravdu a jednoznačne spravny nazor" za kazdych okolnosti, alebo mat najvyssiu uroven geniality, to by som sa tu potom asi strasne nudila, alebo by som sa stala povyseneckym zmrdom
ano, s vedomostou prichadza zodpovednost, preto mi pride zvlastne, ked clovek, kt. pomerne nonsalantnym sposobom ignoruje kauzalitu a realitu mi ide pisat o zodpovednosti...
otrocka odovzdanost pre manipulaciu ? to si snad robis srandu teraz, fakt ale.. toto mi nemozes ty pisat O___O
co to ma spolocne s duchovnom ? ide o hypoteticku otazku, ci by boli ludia ochotni skratit si zivot na 20rokov za predpokladu, ze by stihli a mohli robit vsetko co chceli a vsetko by sa im darilo a ostatne veci popisane vyssie. ty radsej budes zit 80rokov "nemanipulovany" a nezalozeny "materialisticky" a s "dobrym duchom". nech sa paci, mne zase toto pride uplne postavene na hlavu
aj keby som sa mal dožiť do 80
chcel by som disponovať niektorými vlastnosťami. Keď to človek číta, tak je to značná časť toho, čo chcú mnohí dosiahnuť ale aj napriek všetkému by to bol podľa mňa dosť plytký život. Čiže mať asi len schopnosť a potenciál zamakať a dosiahnuť podobných výsledkov (ktoré by neboli tak fixne dané), nie že dostanem všetko na tácke bez enormného snaženia. Nechcel by som, aby každá vyprodukovaná blbosť zožala obdiv, rád nad vecami uvažujem, rád ich prešpekulujem, komplikujem, dotváram. Rád sa ponáram čoraz hlbšie a hlbšie za možnosťami, pri ktorých si uvedomím ich rozhranie a parametre. Kde by som mal motiváciu ak by všetko išlo tak, ako má? Moje hranice by sa časom utiahli na prípustnú líniu a to nikdy nechcem.
Napr. vidím aj dosť značné negatíva čo sa týka mojej diletantnej nevyspelej tvorby, určite by som nechcel aby som podvedome odstrihával z potencionálnej špecifickosti a osobitosti len preto, aby sa zapáčila masám. Je veľa dôvodov prečo nie, aj keď maličký fragment z toho by som ocenil. Tak do predispozície, bez snahy
Aj keď vynálezy ľudstvo až tak nepotrebuje. Potrebuje sa skôr "poľudštiť"
Možno by som dokázal založiť nový filozofický smer či náboženstvo, ktoré by bolo ako rakovina, všetkých naplno pohltilo a spojilo... a nikto by sa kvôli tomu nehádal a nevraždil a ani to nedokázal prekrútiť. Ale to je asi nereálne.
Takže je tu už len posledná možnosť - ovládol by som svet pre jeho dobro DD
@29 ta posledna veta je jedina idea, nad ktorou som premyslal, ze je proti tomu mojmu ano, ale nakoniec to prehrala
Niekoho nebaví taký život aby hneď mal všetko čo chcel. Takto žijú všetci, začať od nuly a postupne budovať , aj keď nie vždy úspešne .To je proste život.
mno a si predstav, ze proste by si budoval len uspesne. neviem, s takymi podmienkami by som mal rozhodne take ambicie, ze by tych 20rokov stacilo. taky by tiez mohol byt zivot
Prečo?
Vsak to isté sa dá spraviť aj bez "ponuky" ak sa človek posnaží z vlastnej sily a na 100 rokov (ak sa dožije )
Keď sa spýtam seba, prečo by som to nechcel? už len z dôvodu ,že by to bolo nespravodlívé voči ostatným .
Dá sa o tom polemizovať dlho.
Trochu mi táto situácia pripomína film Klik ( ten dialkový ovládač)
no da, ale ja nemam zaujem uz.
Asi to beriem moc vážne. Ide o to keby k tomu fakt došlo, tak by si to zvážil asi poriadne. Treba sa pozrieť aj do budúcnosti trošku pri tejto otázke.
Taký môžeš mať len sen a nie skutočný život .
ako sa chces pozriet do buducnosti ? vsetko by sa ti darilo, na 100% by vsetko vychadzalo etc. tam nie je moc o com.
dokola to iste, este raz, ide o hypoteticku situaciu, preco sem stale jebes sny a to, ze je to nefer a ze to nie je realita atd ? O_o
zdôrazním to za teba ,že je hypotetická
každý si to vykladá inak , ja rešpektujem to ,že by si si vybral tú možnosť o ktorej píšeš.
ja riešim už niečo v "nadstavbe" čo by vyplývalo z tej hypotetickej situácie. (ako by ta ostatný brali atd.)
očividne ťa láka taký život tak nebudem ťa presviedčať.
(takže moje deti by boli z aktuálnej genetickej stránky polo-géniusi a mala by som s nimi ešte približne dve desaťročia, pomocou mojej kariéry a peňazí z nej by som im zabezpečila budúcnosť aj po mne a čo sa týka manžela, tak dúfam, že mu nebude vadiť, ak sa jeho manželke po svadbe rapídne zvýšia všetky funkcie, ale možno to zoberie ako plus, ktovie)
zastavam nazor, ze to ako zijem a tak je vybalansovane, nieco si proste clovek musi vydiret inak by to stracalo zmysel, hodnotu... a vseobence ako ano, niekedy je proste svet nespravodlivy bezdobreho dovodu, ale o vyssie uvedene vobec nestojim
Lebo by som umrela s pocitom, že som si odžila parádny rokenrol. 20 hustých rokov a umrieť relatívne mladá a krásna? Sen!
Nieže by som teraz nebola nespokojná so svojim životom, tvrdo makám na tom, aby som dosiahla to, čo chcem. Ale keby som dostala šancu to urýchliť - prečo nie? Nevidím v tom žiadny zádrhel.