@lilnicole no neviem..my sme sa ucili teraz zimny semester, ze na nocnu mozes ist aj pokial nie si plnoleta..a ucili sme sa podla najnovsej vyhlasky s pravnikom
@trdelniiq Neviem, ale mama má 17-ročnú prax, ak by sa niečo zmenilo, tak by bola prvá, čo by o tom vedela... Možno že Tesco má takú politiku, ale ja som sa priamo pýtala odkiaľ to má, tak že to má priamo v zákone určené.
Aspoň teda, dve veci mi boli nonstop prizvukované: že ako neplnoletá som musela mať prestávku pri smene dlhšej ako 5 hodín a že nočný môžem až od 18
§ 174 ods. 1 - Zamestnávateľ nesmie zamestnávať mladistvých zamestnancov prácou nadčas, nočnou prácou a nesmie im nariadiť alebo s nimi dohodnúť pracovnú pohotovosť. Výnimočne môžu mladiství zamestnanci starší ako 16 rokov vykonávať nočnú prácu nepresahujúcu jednu hodinu, ak je to potrebné na ich výchovu na povolanie. Nočná práca mladistvého zamestnanca musí bezprostredne nadväzovať na jeho prácu pripadajúcu podľa rozvrhu pracovných zmien na denný čas.
ježiš mária... mám dve známe, ktoré robia(alebo robili) v mekáči a ťahali aj nočné občas aj napriek tomu, že nemali 18, takisto poznám baby, ktoré robili v tescu - nočné, spolužiačka zas barmanku - v bare, takže cez deň asi nie.... všetko brigádnické dohody.
a ja som svoju prvú nočnú (po celodenke) zažila v 16, nevidím v tom problém. (nočná pre mňa znamená do tretej/štvrtej rána aby sme sa chápali).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Aspoň teda, dve veci mi boli nonstop prizvukované: že ako neplnoletá som musela mať prestávku pri smene dlhšej ako 5 hodín a že nočný môžem až od 18
@trdelniiq treba si ešte raz naštudovať ZP
a ja som svoju prvú nočnú (po celodenke) zažila v 16, nevidím v tom problém. (nočná pre mňa znamená do tretej/štvrtej rána aby sme sa chápali).
anything else?