Ahojte chcel by som sa tu opytat neakych veriacich že či sa aj zle myslienky povazuju za hriech ?
totiz stava sa mi dost casto a aj ma to trapi že proste z nicoho nic sa mi v hlave vynoria negativne myslienky aa rozne zle veci pricom tie myslienky nev
Nie som v tomto odborník, ale som toho názoru, že myšlienka nie je hriech, ale pozor. Od myšlienok k skutkom už nie je ďaleko, preto ako myslím, tak konám. Keďže je svetový deň chôdze, choď sa prejsť a prídeš na iné myšlienky.
@stalingrad1000
samozrejme, veď oné, "nepozrieš na ženu iného muža s pokušením" či jak to je, to je jasný precedens myšlienkového zločinu (thought crime) a celé náboženstvo je systém na kontrolu mysle, takže samozrejme.
Samotná myšlienka,ktorá ti len prebehne hlavou a zmizne,nie je hriech,ved tým nikomu neubližuješ.No ak sa začne vyskytovať častejšie a stane sa realitou,to už hriech a zrejme aj trestný čin bude-samozrejme,záleží to od toho,čo myslíš pod pojmom zlé veci a negatívne myšlienky
ach ! co je to zlá myslienka ? každá jedna je individualna a aj definicia zlej je velmi diskutabilná v kontexte celkového (x krát aj zle myslienky maju svoju doležitu ulohu - zbavuju dotyčného hnevu čiastkovo, vyventiluje sa skrz ne vnutorne :letim:a pod.) .... samo krestanstvo tak oklieštilo slobodný prejav ludí a vsadilo ho do priam jednotného vzorca ktorý je v skutočnosti aj tak nadludské splnit že je priam zbytočné sa to pýtať nakolko myslienky su sučastou nas a aj ked myslíš na niečo také "zle" (nekonkretizoval si) napr cítiš zlosť, hnev... na niekoho - ak to budeš dlho potlačovať v sebe a obdobne spôsoby "naboženskej sebaregulacie" može sa velmi lahko stat že si sám privodíš tažku chorobu s potlačenia myslienok a popretia, može sa v tebe daný hnev napríklad kulminovať a spôsobiť ti rakovinu alebo sa systematickým spôsobom môžeš takto dopracovať ku zabitiu daného (najvacsi extrem z môjho pohladu)...dané myslienky je dobré skôr vnutorne analyzovať a skusiť sa pozrieť do seba prečo ti vzišli na um a tým spôsobom ich zmenit možno obmenit uhol nahliadania na dané a tým spôsobom sa dopracovať k vnútornému vacsiemu pokoju.... hm ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
samozrejme, veď oné, "nepozrieš na ženu iného muža s pokušením" či jak to je, to je jasný precedens myšlienkového zločinu (thought crime) a celé náboženstvo je systém na kontrolu mysle, takže samozrejme.