je mi lepšie než ľuďom žijúcim v diktatúrach, sektách, rodinách so závislákom, hendikepovanym alebo nedajbože tyranom, slobodným matkám, duchovným, politikom, podnikateľom, učiteľom, monarchom..........atď.
@johnysheek , no slobodný je byť zodpovedný za seba na min.90% a môcť robiť rozhodnutia bez toho, aby som musela brať ohľad na x-milión ľudí, ktorí by na tých rozhodnutiach nejakým spôsobom záviseli
Ťažko povedať...ale v istom slova zmysle, slobodná som. Sloboda je slobodne prehlásiť, že dva a dva sú štyri. Ale sloboda je otroctvo v istom zmysle...
myslim ze mame vacsiu slobodu ako v niektorych inych krajinach ale nasa sloboda velmi zavisi od toho aku mame hrubu penazenku...mozeme teraz volne cestovat do zahranicia ale ked na to clovek nema tak mu to moze fuk...a strasne mi lezie na nervy to ze ak si niekto moze dovolit dobreho pravnika tak sa vyseka skoro zo vsetkeho...
ja si myslim ze sloboda je to, ze mozem robit VSETKO CO LEN CHCEM, pokial pri tom nesaham na slobodu niekoho ineho... ziaden kompromis... ked to nieje takto, tak niesom slobodnny!!!
Nemám jediný dôvod k tomu, aby som hlasoval opačne. Ak by som bol neslobodný, tak by potom musel asi niekto/niečo obmedzovať moju slobodu. Len o nikom/ničom takom neviem.
ale mozno len tak v skratke... nemozes fajcit marihuanu, uzivat omamne latky celkovo, dokonca nemozes ani pit na ulici, nemoze sa vyzliect na ulici ani robit sex na ulici. Nemozes opustit byt bez obcianskeho preukazu, jazdit na aute bez vodicskeho preukazu, nemozes si postavit dom bez 10papierov od vsemoznych institucii, dokonca pokial sa pokusis o samovrazdu je celkom velka pravdepodobnost ze ta niekto zachrani a zavrie ta do blazninca kde sa budu starat o to aby si sa nemal ako zabit... povedz mi kde mas slobodu ked sa nemozes ani dobrovolne rozhodnut skoncit svoj zivot
som slobodná jedine v tom, že nie som vydatá. ale inak som zviazaná. so školou, s prácou, s rodinou, s každým, komu niečo sľúbim a záleží mi na tom, aby som to splnila.
Myslím, že sa na svet dívaš príliš povrchne a "svetsky".
Drogy konzumovať samozrejme môžem. Súčasná legislatíva by mi síce za to udelila nejaký trest, no je to len nejaká inštitúcia vytvorená ľuďmi, nie je to žiaden univerzálny princíp alebo zákaz, ktorý by konzumáciu substancií pozmeňujúcich vedomie znemožňoval. Tak či onak, skutočne slobodný človek nemá nevyhnutnú potrebu konzumovať drogy, a dokonca ani tie, ktoré sú psychedelického charakteru.
Inak, povedal by som, že si pod pojmom "sloboda" predstavuješ niečo iné ako ja. Slobodný človek (v mojom zmysle) je niekto, kto je oslobodený od túžieb, chcení.
To, či niekto je slobodný alebo nie, podľa mňa nezávisí od okolitých bytostí a právneho systému - sloboda je stav mysle.
@luluz čo sa týka nás, "západných" ludí sme závyslí od nespočetne vela vecí. Energia(zdroje), iný ludia, autority, technologie. A ked si vezmeme napr. pôvodných domorodcov niekde na Papuy Novej Guiney tak tiež nie sú úplne slobodný. Sú pripútaný k pôde, kmeňu k zdrojom potravy. V ich pprípade môžme hovoriť iba o slobode mysle, ktorú my už dávno nemáme.
@vanellus áno, v tomto máš pravdu, no ja som skorej myslela na inú slobodu, respektívne na slobodu mysle, ako si už napísal. ale v tomto čo si napísal máš úplný pravdu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
» www.birdz.sk/webka/lordzolta...
by ma zaujimal vas nazor na slobodu
ALE
je mi lepšie než ľuďom žijúcim v diktatúrach, sektách, rodinách so závislákom, hendikepovanym alebo nedajbože tyranom, slobodným matkám, duchovným, politikom, podnikateľom, učiteľom, monarchom..........atď.
oproti nim som dokonale slobodná
ale považujem sa za viac slobodnú ako väčšina, to určite, aspoň v myšlienkách, v konaniach a tak
Som slobodný zo záväzkami
uz len to ze ides pochodniku.. tak ci ides vpravo ci vlavo.. su na tebe ostatni zavisli aby ste sa nezrazili
ale akcia je na nás
vzhľadom na to, že nemôžme odhadnúť a brať do úvahy dôsledky všetkých našich konaní, lebo to nevieme a nedokážeme, často konáme ako chceme
keby sme to všetko vedeli, boli by sme fest neslobodní
@32 do miery do akej max slobodni byt mozeme
Nemám jediný dôvod k tomu, aby som hlasoval opačne. Ak by som bol neslobodný, tak by potom musel asi niekto/niečo obmedzovať moju slobodu. Len o nikom/ničom takom neviem.
ale inak si nemyslim ze som slobodny az tak......
ale mozno len tak v skratke... nemozes fajcit marihuanu, uzivat omamne latky celkovo, dokonca nemozes ani pit na ulici, nemoze sa vyzliect na ulici ani robit sex na ulici. Nemozes opustit byt bez obcianskeho preukazu, jazdit na aute bez vodicskeho preukazu, nemozes si postavit dom bez 10papierov od vsemoznych institucii, dokonca pokial sa pokusis o samovrazdu je celkom velka pravdepodobnost ze ta niekto zachrani a zavrie ta do blazninca kde sa budu starat o to aby si sa nemal ako zabit... povedz mi kde mas slobodu ked sa nemozes ani dobrovolne rozhodnut skoncit svoj zivot
Myslím, že sa na svet dívaš príliš povrchne a "svetsky".
Drogy konzumovať samozrejme môžem. Súčasná legislatíva by mi síce za to udelila nejaký trest, no je to len nejaká inštitúcia vytvorená ľuďmi, nie je to žiaden univerzálny princíp alebo zákaz, ktorý by konzumáciu substancií pozmeňujúcich vedomie znemožňoval. Tak či onak, skutočne slobodný človek nemá nevyhnutnú potrebu konzumovať drogy, a dokonca ani tie, ktoré sú psychedelického charakteru.
Inak, povedal by som, že si pod pojmom "sloboda" predstavuješ niečo iné ako ja. Slobodný človek (v mojom zmysle) je niekto, kto je oslobodený od túžieb, chcení.
To, či niekto je slobodný alebo nie, podľa mňa nezávisí od okolitých bytostí a právneho systému - sloboda je stav mysle.
fuuha to si myslim ze je velmi ojedinely priklad pretoze vecsina ludi podla mna ako ja sa slobodne rozhodnu mas svoje tuaby a chcenia
bránia mi v tom napr aj rodičia a mnohokrát aj vl. rozum :/
@vanellus Prečo myslíš že sloboda už neexistuje ??