podla mňa je chudoba skôr osobné zlyhanie... s ktorým sa mnoho ludí jednoducho zmiery, preto že neveria že by mohli získať bohatstvo a tým nemyslím len peniaze...
v tejto dobe je to dosť blbé lebo peniaze hýbu svetom, ale radšej byť šťastný, mať priateľov a nemať veľa peňazí ako ich mať veľa a nemať nikoho, o kom vieš že je pravý priateľ..
Pre mňa by to bola hanba. Bohužiaľ, je to tak, strašne by som sa nenávidela za to, že sebe a svojej rodine nemôžem zabezpečiť dobré podmienky... možno, že by som si za to nemohla sama, ale aj tak... proste by som sa necítila dobre.
ked si uvedomíte v akej dobe žijeme, ako pokročila ludská technologia a vlastne vo všetkom sme stále vyspelejší.. tak je hanba že je na svete tolko chudobných a niektorí ludia majú tolko peňazí že nevedia čo s nimi
Nie. Hanba podľa mňa je, ak to niekomu vadí, ale nič sa s tým nesnaží urobiť.
Ano, viem, nie vždy sa to dá. Ale nikdy nič neskúsiť a len vykrikovať ako sa to nedá tiež nieje riešenie. Nehovorím, že prestať byť chudobný a začať byť milionár. Minimálne zlepšiť situáciu sa ale väčšinou dá.
Inak, ešte ma napadlo, že Slováci patria medzi 13% najbohatších ľudí na svete, tak čo nám, sakra, stále vadí?
To ako myslíte, že je svetový štandard mať jedna rodina dom, alebo samostatný byt, či auto? Či ísť na vysokú školu? Či mať niekoľko párov topánok, plnú skriňu oblečenia? Počítač? Internet?
Stále si, dokelu, uvedomte, že serieme do nádob s pitnou(!) vodou!
nechapem ako moze niekto nieco take povedat ze to je hanba je to proste nasledok tohoto prijebaneho systemu ! clovek moze makat cele dne aj tak bude chudobny lebo slusne platy su len pre vyvolenych... tu na slovensku napriklad ale aj hocikde inde je este horsie co je smutne
lenze co je to byt chudobny je strasne relativne...podla mna je horsie ked niekto ma na nieco talent a mohol by to robit a zivit sa tym a robi pracu ktora ho nebavi za polovicu...kto chce hlada sposoby
@ink to je co za blbost ? sa pozri na nas a hned vedla na rakusanov napriklad ... my mame minimalnu mzdu nejakych 320 € v hrubom a rakusania 1000 € !!! a ceny su podobne ako u nas no a tak by sa dalo pokracovat pri dalsich a dalsich statoch tak ako mozme patrit medzi 13% najbohatsich ? to je zas nejaky priemer jebnuty alebo co kde pocitaju aj darmozracov co maju na kontach miliardy asi
@feichang No, neviem či teda pracujeme viac ako v Nemecku. V USA sa pracuje o dosť viac ako v európe všeobecne. Máš pocit trebárz, že by si pracoval viac ako v Číne?
Ide aj o produktivitu práce. Jednak nie vždy pracujeme úplne zodpovedne, ale to je skôr oblasť polemiky (hej, stále sme lepší ako Južná Európa, ale na tých už pomaly dochádza).
Skôr ide o to, že západná Európa a USA, Kanada a Japonsko majú prácu s vysokou pridanou hodnotou. Služby, výskum, atď. Hold, ak proste budeme tu mať stále len výrobu polotovarov a koncová výroba bude skôr v oblasti priemyslu ako služieb, tak v dnešnej dobe stále nemôžme očakávať, že budeme na rovnakej úrovni.
Z takého sedliackeho normálneho pohľadu sa mi to tiež nepáči. Ale svetová ekonomika je tak postavená.
Ale naozaj si nemyslím, že by Slováci dreli ako kone, okrem pár jedincov. Problém je aj v tom, že u nás je kopa vecí "zadarmo" a ľudia si myslia, že je to normálne. A ešte stále nedospeli do úrovne, aby boli zodpovední. Prevažuje tu prístup k práci ešte za socíku: "Nieje to moje, seriem na to!" Nemci nikdy takto neuvažovali.
@ink prevazuje to ano, ale niekto naozaj musi makat. napr. za toho, kto sa flaka, lebo inak by to tu uplne padlo (!). Cize su ludia, ktori sa spolahnu, ze nejako bolo, nejako bude a ti, ktori tu z nejakych pricin ostali a musia makat aj za tie trosky naokolo. A to sa namakaju, ked pracuju za x ludi.
Aj tak si stale myslim, ze v niektorych veci sa tu napracujes viac. V Nemecku maju silnejsiu ekonomiku, maju na to aj viac ludi a tak teoreticky mas menej prace na cloveka. Tu musis obsiahnut rovnake mnozstvo prace s mensim poctom ludi. Uz som videla parkrat take "spojenie" uradov, lebo tam musia byt, ale nie su peniaze zbytocne platit cloveka naviac, co by to robil, tak tu pracu rozdelia medzi zamestnancov. Uchvatne!
@feichang Obraciaš príčiny a dôsledky. V Nemecku nemajú taký pracovný systém, pretože majú takú výkonnú ekonomiku. V Nemecku majú takú výkonnú ekonomiku, pretože majú taký pracovný systém.
To je na strašne dlhé vysvetľovanie a prečítanie veľmi veľa článkov. Ak máš záujem, môžem Ti poslať nejaké odkazy.
@majo každý rozhoduje o vlastnom osude sám. keď je niekto šikovný, pracuje, správne sa rozhoduje, tak je bohatý, keď nie, tak je chudobný. všetko čo sme je výsledkom našich činov
napríklad mne to že sme v nie celkom najlepšej finančnej situácií dosť pomohlo v sebavedomí lebo mi to dokázalo že dokážem byť neskutočne pracovitá a schopná sa o seba postarať....
@flysser o___O ano ano dieťa si v maternici povie že: "chcem byť chudobné!" a keby je v bruchu milionarky tak sa teleportuje do brucha chudobnej ženy? o____O
Neexistuje presná hranica kde človek začína byť chudobný a kde bohatý. Takže jediný spôsob ako to zistí je, že si to prizná sám. A tým pádom to je zlyhanie a TO už je hanba.
...pretože niekedy za to človek skutočne nemôže, ale samozrejme by sa mal snažiť čo najviac a nájsť si prácu. Momentálne je to tak, že väčšina týchto ľudí (chudobných) je lenivých robiť...
@tunidlo no som nevedela, ako to zakoncit, lebo asi vela kecam na tom birdzi... proste u nas sa doma stale riesia prachy a sme chudobni odkedy si pamatam, a jasne, ze sa za to hanbim, co sa mam z toho tesit? staci na pochopenie?
A pokiaľ ide o šesťročné dieťa, ktorému sa pre chudobu možno aj v škole smejú, tak tomu rozumiem. Pokiaľ ide o dospelého človeka, tak tomu rozumieť prestávam.
@tunidlo Tak sa nemáme o čom baviť, lebo to proste nepochopíš...
aha, jasné, tak tým pádom, že ja už mam 21, tak sa moj pocit z toho zázrakom zmení, a to že doma býva 12 ročná, 16 ročná sestra a 17 ročný brat tak na to abrakadabra zabudnem....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
hanba je byť bohatý a nepomáhať biednym .........filip
veľa je tých čo sú chudobní a predsa maju viac ako tí najbohatší ľudia sveta
a pokial si za človek môže sám tak, áno je to hamba
tot môj nazor
slabo jebe
ked si uvedomíte v akej dobe žijeme, ako pokročila ludská technologia a vlastne vo všetkom sme stále vyspelejší.. tak je hanba že je na svete tolko chudobných a niektorí ludia majú tolko peňazí že nevedia čo s nimi
Ano, viem, nie vždy sa to dá. Ale nikdy nič neskúsiť a len vykrikovať ako sa to nedá tiež nieje riešenie. Nehovorím, že prestať byť chudobný a začať byť milionár. Minimálne zlepšiť situáciu sa ale väčšinou dá.
btw, ak by to bola hanba .. tak myslim ze dve tretiny slovakov by sa hanbili a 8 z kazdych 10-tich pod 30 rokov.
To ako myslíte, že je svetový štandard mať jedna rodina dom, alebo samostatný byt, či auto? Či ísť na vysokú školu? Či mať niekoľko párov topánok, plnú skriňu oblečenia? Počítač? Internet?
Stále si, dokelu, uvedomte, že serieme do nádob s pitnou(!) vodou!
Sa pozri do Afriky, Ázie, Strednej a Južnej Ameriky. Alebo tu na Ukrajinu, či do Ruska!
okis, "vynimky", ale naozaj vela ludi drie ako kon a ta placa je..no ... v tych krajinach by si mal za to x-krat viac.
@ink splachujeme alebo polievame zahradu pitnou vodou lebo sme blbi nie bohati
Ide aj o produktivitu práce. Jednak nie vždy pracujeme úplne zodpovedne, ale to je skôr oblasť polemiky (hej, stále sme lepší ako Južná Európa, ale na tých už pomaly dochádza).
Skôr ide o to, že západná Európa a USA, Kanada a Japonsko majú prácu s vysokou pridanou hodnotou. Služby, výskum, atď. Hold, ak proste budeme tu mať stále len výrobu polotovarov a koncová výroba bude skôr v oblasti priemyslu ako služieb, tak v dnešnej dobe stále nemôžme očakávať, že budeme na rovnakej úrovni.
Z takého sedliackeho normálneho pohľadu sa mi to tiež nepáči. Ale svetová ekonomika je tak postavená.
Ale naozaj si nemyslím, že by Slováci dreli ako kone, okrem pár jedincov. Problém je aj v tom, že u nás je kopa vecí "zadarmo" a ľudia si myslia, že je to normálne. A ešte stále nedospeli do úrovne, aby boli zodpovední. Prevažuje tu prístup k práci ešte za socíku: "Nieje to moje, seriem na to!" Nemci nikdy takto neuvažovali.
Aj tak si stale myslim, ze v niektorych veci sa tu napracujes viac. V Nemecku maju silnejsiu ekonomiku, maju na to aj viac ludi a tak teoreticky mas menej prace na cloveka. Tu musis obsiahnut rovnake mnozstvo prace s mensim poctom ludi. Uz som videla parkrat take "spojenie" uradov, lebo tam musia byt, ale nie su peniaze zbytocne platit cloveka naviac, co by to robil, tak tu pracu rozdelia medzi zamestnancov. Uchvatne!
To je na strašne dlhé vysvetľovanie a prečítanie veľmi veľa článkov. Ak máš záujem, môžem Ti poslať nejaké odkazy.
podla mna človek može mať oboje...
ake so fake, nerozumiem .....filip
moja zlatá, choroba dokáže divy
Ježiš Kristus je mojím svedkom na nebesiach, On je spasiteľom a mojim dôverným priateľom ......filip
@flysser o___O ano ano dieťa si v maternici povie že: "chcem byť chudobné!" a keby je v bruchu milionarky tak sa teleportuje do brucha chudobnej ženy? o____O
Prečo by to mala byť hanba?
@johaness
A to je prečo hanba?
?
No ten príspevok hore mi prišiel taký nepochopiteľný, nejak mu nerozumiem.
Ako sa dá hanbiť za to, že si sa narodila v chudobnej rodine?
Tešiť/netešiť je už niečo iné, no ...
Iba tomu nerozumiem.
Nie, nie som z chudobnej rodiny.
A pokiaľ ide o šesťročné dieťa, ktorému sa pre chudobu možno aj v škole smejú, tak tomu rozumiem. Pokiaľ ide o dospelého človeka, tak tomu rozumieť prestávam.
aha, jasné, tak tým pádom, že ja už mam 21, tak sa moj pocit z toho zázrakom zmení, a to že doma býva 12 ročná, 16 ročná sestra a 17 ročný brat tak na to abrakadabra zabudnem....