Ja o žiadnej mafii neviem a preto je mi divné keď niekto spomína mafiu v súvislosti so zapadnutým Slovenskom. Ešte keď sa povie, že Kosit je mafia alebo cirkev je mafia, tak to už neviem, či som úplne mimo, že žijem na Marse alebo si to tí ľudia na základe ako nebo jasných indícií len vydedukovali alebo či sú známe nejaké jasné fakty...mňa to aj tak nezaujíma len m vie vytočiť keď niekto povie takú triviálnu vetu: však to sú mafiáni! Bez nejakých dôkazov alebo následnej diskusie akoby celý svet vedel naspamäť zoznam mafie v každom kúte sveta...vtipné bolo keď mi bývalý priateľ tvrdil, že v noci vo veľkom aute museli byť mafiáni keď šiel okolo...asi tak vnímam aj tých čo tvrdia aká je cirkev mafia a podobné exkluzivity...
Čo sa týka cirkvi, niektorých prípadov ich finančných tokov a ich transparentnosti, ich správania v prípade odhalenia nejakých vnútorných škandálov, tam nemožno nenájsť značné paralely s mafiou.
nie, jasne ze na slovensku nie je mafia.. lebo ludia sa pochovali do zakladov vodneho diela Zilina sami.. v Bratislave sa sami rozstrielali vo svojom aute na emental.. nieee, tu vobec nie je mafia
Černák napr. bol a je.......J&T a Penta sú pre mňa mafiáni......ale tak u nás v DT máme aj mafiánov s takými typickými praktikami (podpáliť niekomu auto, vypáliť obchod niekomu tak to je dosť mafiánsky spôsob)
Taku tu povodnu mafiu odstavil stat, aj ked navonok im ponechal status, ale v skutocnosti, uz nemaju takmer ziadnu moc, resp maju moc len v ramci toho, co maju dovolene od statu. No a samozrejme ulohu mafie prebral stat aj s korporaciami.
Áno veď si ju volíme odvádzame na ňu dane a tiež vkladáme do nej naše investície necháme sa od nich terorizovať hoci ich živíme alebo ich ešte zamestnávame a aj tak nás buzeruju... Politici, Cirkev, Finančné skupiny, Cigáne a Policajti...
@TunidloNepozn ám ich ani nikoho kto ich pozná alebo by o nich rozprával predo mnou. To sú ozajstné mená? Celkom vtipné na mafiánov to mám za to, že správy pozerám / čítam 5 x do roka asi lebo nejaké šandály sledujem len sa týkajú niekoho koho pozná minimálne môj blízky a keď sa stane niečo mega ako 11.9. tak som nešťastná že sa o tom nedá nevedieť... ak som aj zachytila niečo o piťovcochl alebo cirkvi tak to šlo druhým uchom von a netuším vöbec ma nebaví sa v tom vŕtať, hľadať súvislosti a rozvíjať svoju paranoiu ešte aj na cudzích...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Väčší problém je mafia bielych, prípadne mierne ušpinených golierov.
Piťovci, Sýkorovci, hovorí ti to niečo?
Čo sa týka cirkvi, niektorých prípadov ich finančných tokov a ich transparentnosti, ich správania v prípade odhalenia nejakých vnútorných škandálov, tam nemožno nenájsť značné paralely s mafiou.
Takže áno...
Však ok, tá informácia ti možno na nič nie je. Len neviem, prečo sa potom čuduješ, ak tu niekto o mafii založí fórum.