Myslíte si, že sa ešte niekedy dožijeme toho, že príde kalamita a deti sa budú váľať v kopách snehu, budú chodiť vonku niekam do prírody len tak loziť po stromoch, v 12 rokoch sa pretekať na bicykloch a nie na minibikoch, vymýšľať nejaké nové detské hry,
Počítač a podobné veci sme s bratom dostali v dosť neskorom veku a keď teraz povieme našim rovesníkom (brat má 14), že sme ako malé deti zjedli piesok, že sme spadli zo stromy, že sme chodili tak špinaví, že mama bola z toho na prášky, tak sa na nás pozerajú ako z inej galaxie keby sme prišli buď my alebo oni.
Myslím, že je to o výchove, záleží na rodičoch, ako si vychovajú svoje deti, či ich hneď zahltia technikou, aby mali od detí pokoj, alebo budú s nimi chodiť na výlety atď. ako s nami chodili naši.
my,generácia,ktorá to ešte má (možno) v hlave tak celkom v poriadku a pamätáme si všetky tie veci,čo si popísal,by sme si mali hlavne uvedomiť,že je na nás ako si tie deti vychováme.... samozrejme,bude to ťažké,lebo na teba technológia a médiá doslova tlačia a v dobe,keď my budeme mať deti,tak sa to už bude možno úplne vynikať spod priemeru,ale za pokus to stojí.
ja pevne verim, ze sa tie casy este vratia, ale ako tu odznelo vyssie, bude to na nas a na nasej vychove nasledujucej generacie.. ci dovolime svojim detom, aby vysedavali za pocitacmi, alebo ich naucime chodit vonku s kamaratmi
Presne tak. Súhlasím, že je to o výchove. No napríklad také tie facebookom vychovávané decká (status "jheeeeeej sneží") to budú mať ťažké. Rada by som verila, že sa ešte preberú, že raz dospejú, ale budú dospievať na facebooku a tak pochybujem, že sa im raz niečo v hlave zmení. Ich deti nebudú iné.
(btw. spomenula som si na aféru, kde matka najprv napísala status na twitteri a až potom zavolala sanitku pre svoje topiace sa dieťa)
Je smutné prizerať sa tomuto úpadku.
- Že sa už nevieme poriadne ani porozprávať
- Že sme vyťažení "neskutočne vážnemu" vysedávaniu na nete.
- Že si v tejto dobe už ani nevieme zariadiť čas, ak sa nám do nášho stereotypného života primontuje niečo nepredvídané a bližšie nenaplánované. (Vstať, preložiť si veci z tašky na ďalší deň, prichystať sa do školy, niekedy do školy ani nedôjsť (pritom si neuvedomujeme následky aké to môže priniesť), doslova PRETRPIEŤ vyučovanie (zatiaľ som si nevšimla nejaký hlbší význam ako papuľovanie a odvrávanie vyučujúcim... )
- Že nemáme ciele.
- Že ľuďom už na ničom nezáleží. (štúdium preflákame, na školy sa nedostaneme, uplatnenie nenájdeme ... no a zvládneme len plakať)
No vykecala som sa ... Jednoducho je to zlé, ale tak ako teraz, tak aj potom bude isto nejaký birdz kde sa naše deti nájdu
@gothicpoethic poč´tač som mal v dosť skorom veku, v piesku som sa hrával ale nejedol som ho lebo mi to prišlo enchutné (ako aj teraz) a na stromy som liezol ale nikdy nespadol lebo som nebol nemtavý a špinavý som bol ale mama to chápala
tak je to smutné keď sa pozerám na spolužiakov ktorí pre to nevýjdu ani z domu. ALe som rád že chodím ku skautom a v prírode som takmer vždy a tie zážitky tam sú dosť. A taktiež som rád že keď idem vonku tak nejdem za blok fajčiť a machrova´t aký som macho ale idem za mesto opekať hej. Takže tiež si myslím že výchova rodičov. AKo nevravím že vždy napríklad včera som bol celý deń na počítači, dnes to bude asi tiež. Ja chcem ísť stále vonku lenže moji kamaráti nie, a sám tak to je mi na tak na prd.
kazda spolocnost ma svoju dlzku zivota ide len o to ako spravne vynalozit zdroje na chod spolocnosti - zakladom kazdej spolocnosti su potraviny - pozrite sa na stav nasho polnohosp. , spolocnost sa dostane do bodu ked bude davat viac prostriedkov na udrzanie svojej vlastnej zlozitosti ako napr na potraviny - myslim ze zlozitost aka tu je teraz este nikdy nebola, dalej krajina ma byt ovela viac nezavislejsia ako je tomu teraz sme sputani EU / nevravim ze to nema aj svoje vyhody ale myslim si ze shengen by na ekonomiku postacil nie este euro/ staty vo svete su velmi previazane takze sa moze cely tento system zrutit ako domcek s karat nikto nevie kedy anericania to napr. oddaluju tym ze tlacia nove bankovky - ale potom neskor bude ten prepad ovela vacsi, co sa nasej spolocnosti tyka myslym ze dlho nevdrzi / Jeden krasny citat - Zla vláda je daň za vladu cize ta tu bude vzdy ale este nikdy v historii nemala ludska srostost znicit cely svet ako je tomu dnes treba len dufat ze ti hore sa budu rozhodovat mudrejsie a nielen v svojom zaujme
@gothicpoetic to iste je aj u mňa.. poćítač som dostala cca pred 4 rokmi a to som ani nevedela čo nejaký pokec alebo facebook bol.. pamätám si , že ako pred dvomi rokmi po dedine lietali bicykle .. celé prázdniny som bola len na bicykli..teraz keď sa niekoho spýtam či sa nejde trošku prejsť na bicykli , tak na mňa čumí ako na blázna.. som mega šťastná , že mám takýchto rodičov ktorý ma tlačili do ućenia , tlačili ma aby som išla na bicykel , tlačili ma von od počítača.. som šťastná za to , že som vyrastala v takej dobe v akej som vyrastala..
Mám síce 13 ale na normálne detstvo som nezabudla...som vonku skoro furt teda okrem pracovných dní cez šk. rok lebo to nestíham a potom som (síce do 3 rána na počítači ale nikdy nezabudnem na stavanie snehuliakov a bobovanie sa na igelite pretože to doteraz robievam DD ...ale napríklad deti o 2 roky mladšie ako ja by asi už určite toto nerobili pretože tá kombinéza je tak trápna a kto by už nosil snehule? -.- ..!STUPID!.. -.-
svet je svet pózerov... ak chceš niečo žiť, musíš to žiť v sebe a nevyhovárať sa ako slaboch na dobu a na spoločnosť. To robia sráči ako breivik, čo potom vystrieľajú polku ostrova a dostanú za to hotel na 20 rokovo zadarmo, lebo spoločnosť sa vie morálne pozvniesť nad toto...
nemá to súvis? naopak, presne tam to vedie
ak chceš loziť po stromoch, loz... včera sme boli hrať s kamošmi na lúke večer naháňačku a bolo to úžasné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
no a tie si robia "čo chcú"....
je to take jednoduché a ide to z pokolenia na pokolenie a je to horšie a horšie.....
zabíjame v sebe ducha, nedokážeme sa odpútať od svetských radosti, vyhovuje nám dnešný spôsob života ....
Príde však okamih na konci života a v hlave sa nám mihne otázka, načo sme vlastne žili?........
filip
priemerné teploty neustále kolíšu medzi teplejšími a chladnejšími obdobiami
» dopice.sk/3oe...
» dopice.sk/3of...
» dopice.sk/3og...
Myslím, že je to o výchove, záleží na rodičoch, ako si vychovajú svoje deti, či ich hneď zahltia technikou, aby mali od detí pokoj, alebo budú s nimi chodiť na výlety atď. ako s nami chodili naši.
zažívala som to, napriek tomu, že mám 14.. ale teraz sa venujem zase iným veciam, ktoré ma bavia a nesúvisia s počítačom alebo technikou
ide o to, ako vychovajú svoje deti rodičia. naši s nami furt chodili aj chodia na výlety, na chatu, do prírody proste alebo za kultúrou...
(btw. spomenula som si na aféru, kde matka najprv napísala status na twitteri a až potom zavolala sanitku pre svoje topiace sa dieťa)
Je smutné prizerať sa tomuto úpadku.
- Že sa už nevieme poriadne ani porozprávať
- Že sme vyťažení "neskutočne vážnemu" vysedávaniu na nete.
- Že si v tejto dobe už ani nevieme zariadiť čas, ak sa nám do nášho stereotypného života primontuje niečo nepredvídané a bližšie nenaplánované. (Vstať, preložiť si veci z tašky na ďalší deň, prichystať sa do školy, niekedy do školy ani nedôjsť (pritom si neuvedomujeme následky aké to môže priniesť), doslova PRETRPIEŤ vyučovanie (zatiaľ som si nevšimla nejaký hlbší význam ako papuľovanie a odvrávanie vyučujúcim... )
- Že nemáme ciele.
- Že ľuďom už na ničom nezáleží. (štúdium preflákame, na školy sa nedostaneme, uplatnenie nenájdeme ... no a zvládneme len plakať)
No vykecala som sa ... Jednoducho je to zlé, ale tak ako teraz, tak aj potom bude isto nejaký birdz kde sa naše deti nájdu
kazda spolocnost ma svoju dlzku zivota ide len o to ako spravne vynalozit zdroje na chod spolocnosti - zakladom kazdej spolocnosti su potraviny - pozrite sa na stav nasho polnohosp. , spolocnost sa dostane do bodu ked bude davat viac prostriedkov na udrzanie svojej vlastnej zlozitosti ako napr na potraviny - myslim ze zlozitost aka tu je teraz este nikdy nebola, dalej krajina ma byt ovela viac nezavislejsia ako je tomu teraz sme sputani EU / nevravim ze to nema aj svoje vyhody ale myslim si ze shengen by na ekonomiku postacil nie este euro/ staty vo svete su velmi previazane takze sa moze cely tento system zrutit ako domcek s karat nikto nevie kedy anericania to napr. oddaluju tym ze tlacia nove bankovky - ale potom neskor bude ten prepad ovela vacsi, co sa nasej spolocnosti tyka myslym ze dlho nevdrzi / Jeden krasny citat - Zla vláda je daň za vladu cize ta tu bude vzdy ale este nikdy v historii nemala ludska srostost znicit cely svet ako je tomu dnes treba len dufat ze ti hore sa budu rozhodovat mudrejsie a nielen v svojom zaujme
niesom z blavy, snehu mám dosť a rozhodne mám radšej zimu ako leto
Zdieľam tiež tvoje obavy aké to bude, no tiež budem svoje deti vychovávať tak, ako napísala @bebekex ...
Čo si vychováme, to budeme mať
nemá to súvis? naopak, presne tam to vedie
ak chceš loziť po stromoch, loz... včera sme boli hrať s kamošmi na lúke večer naháňačku a bolo to úžasné...