a ved ste videli tie vestby nie? ze objavime koniec vesmiru a ked sa tam vyberieme, tak az potom pride koniec sveta medzitym este sme dosiahli moralnu dokonalost a este predtym nesmrtelnost. takze je jasne, ze ano, raz to tu bude! bol tam aj dost presne rok napisany, ale to uz si nepamatam.
s klonovanim organov nejako nevidim spojitost ale uz som pocul ze nesmrtelnost neni nerealna(myslim to tak ze nezomriet na starobu nie ze vas niekto zastreli a vy si veselo budete dalej popijat).
tak isto na predlzeni zivota sa pracuje ale asi to nestihnu pocas mojho zivota a taktiez to bude asi velmi draha zalezitost
@cesidka Iba slabosi sa boja smrti. Umrieť skoro je síce strašné, ale nezomrieť nikdy tiež. Netvrdím, že tých cca 70-80 rokov je dosť, ale žiť navždy tiež nie. I keď by to tiež mohla byť celkom škoda.
@krutafunebracka tak tak :d tez si myslim. Ja osobne sa vobec nebojim umret, skor sa bolim ze by mohol zobret dakto z mojej rodiny alebo kamosov.... to by bolo horsie
V prvom rade by to mohol byť dvojsečný meč...ano aj dobrý ľudia by žili dlho ale čo taký diktátori a zločinci?
či je to možné? Z filozofického hľadiska určite je.
mnohý z vás tu spomínajú kolonovanie organov a podobne. Orgány sú ale len jedným prvkom...čo také cievy, nervy, koža, bunky mimo hlavných orgánov, kosti a hlavne mozog...osobne si neviem predstaviť ako takto by transplantovali cievy a kosti. Nehovorím že to je nemožné ale určite by to bolo komplikované riešenie. Takže si myslím že v dohľadnej budúcnosti by prichádzalo v úvahu možno nejaké predlžovanie života výmenou nejakých poškodených častí o nesmrteľnosti sa ale zatiaľ nedá baviť.
Možno časom by niekto mohol prisť na to ako preniesť myšlienky a osobnosť z osoby do klonu ale to je sci-fi. Nehovoriac o tom že už teraz je Zem preľudnená ak by to takto začalo fungovať tak by tu zachviľu nebolo miesto...Možno ak by prestala fungovať reproodukcia tj žeby sa prestali rodiť deti(poznáte Azgardov zo Stargate?
navyše osobne si myslím že pominuteľnosť života ho robí do značnej miere výnimočným a je to také dobrodružstvo a dôvod prečo žiť svoj život na 110% každú minútu.
V vy by ste chceli byť nesmrteľní ? Veď to je v rozpore s Božím plánom....on má pre nás pripravené lepšie miesto,tam budeme všetci spokojní a šťastní.Ježiš,náš Pán,sa za nás obetoval,aby sme s ním mohli byť v nebi.Až tam bude večný život....
@13 nad tymto som dlho polemizoval, ale co tam budeme akoze robit naveky aby sme tam boli spokojni a stastni? Nebolo by rovno v pohode zostat tu a byt spokojni a stastni? :3
organy sa uz budu dat klonovat zachvilku ked uz sa da zviera a clovek,uz dokonca aj citac myslienok existuje..veda ide stale dalej ale nesmrtelny nemozte byt nikdy
Urcite nie.. Dusa by nezvladla taky dlhy pobyt v jednej bytsti a urcite by ju opustila uz pred smrtou... A to by sme potom boli len prazdne schranky...
@13 ja len dufam ze v tom nebi budu zeny a dobre pivo ..
a k teme..mmm sice umriet necem ae zit naveky by bola somarina..mohol by som sice stihnut spravit vsetko co by som cel ae potom by som sa zas unudil k smrti kebyze uz nebolo na svete nic co by som cel dosiahnut alebo sa niekde dostat ..stacilo by keby sme sa dozivali tak 200-250 mozno 300rokov ..a ako uz pisal aj @james144 , prave ten fakt ze ludsky zivot je pominutelny, prave to ho robi takym vzacnym a vynimocnym akym je
Existujú isté zákonitosti, ktoré tomu zabránia. Pokiaľ by sme dospeli do takého štádia, že po teoretickej stránke by to bolo možné na 100%, po praktickej by to bolo nemožné. A prečo by sme to vôbec robili? Veď nie sme až taký sprostý....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
tak isto na predlzeni zivota sa pracuje ale asi to nestihnu pocas mojho zivota a taktiez to bude asi velmi draha zalezitost
či je to možné? Z filozofického hľadiska určite je.
mnohý z vás tu spomínajú kolonovanie organov a podobne. Orgány sú ale len jedným prvkom...čo také cievy, nervy, koža, bunky mimo hlavných orgánov, kosti a hlavne mozog...osobne si neviem predstaviť ako takto by transplantovali cievy a kosti. Nehovorím že to je nemožné ale určite by to bolo komplikované riešenie. Takže si myslím že v dohľadnej budúcnosti by prichádzalo v úvahu možno nejaké predlžovanie života výmenou nejakých poškodených častí o nesmrteľnosti sa ale zatiaľ nedá baviť.
Možno časom by niekto mohol prisť na to ako preniesť myšlienky a osobnosť z osoby do klonu ale to je sci-fi. Nehovoriac o tom že už teraz je Zem preľudnená ak by to takto začalo fungovať tak by tu zachviľu nebolo miesto...Možno ak by prestala fungovať reproodukcia tj žeby sa prestali rodiť deti(poznáte Azgardov zo Stargate?
navyše osobne si myslím že pominuteľnosť života ho robí do značnej miere výnimočným a je to také dobrodružstvo a dôvod prečo žiť svoj život na 110% každú minútu.
a k teme..mmm sice umriet necem ae zit naveky by bola somarina..mohol by som sice stihnut spravit vsetko co by som cel ae potom by som sa zas unudil k smrti kebyze uz nebolo na svete nic co by som cel dosiahnut alebo sa niekde dostat ..stacilo by keby sme sa dozivali tak 200-250 mozno 300rokov ..a ako uz pisal aj @james144 , prave ten fakt ze ludsky zivot je pominutelny, prave to ho robi takym vzacnym a vynimocnym akym je
@finrod
@juwa „Boh“ môže ísť do prdele. A „nebo“ je na hovno, to si zas môžeš strčiť ty, vieš kam... Mne je dobre tu.
@ladyfox Tak toto je tiež ďalšia blbosť.
Ale určite by ľuďom preplo a bolo by všetko na riť... Dúfam, že to sa nestane.
zem si nicime tak ze sa asi tazko niekto dozije dalsieho tisicrocia