ono je normálne že generácia 13+ to berie inak ako generácia 18+ .. ale to je priamy dôkaz toho ako sa to znižuje Stačí mi porovnať pár posledných rokov... Samozrejme je to každého osobná vec ale tie 13ky to sa mi zdá byť fakt prehnané keď si predstavím čo sme robili v 13tich my..
@Horox no hej take daco si myslim ze od tych 18 mozu ale tak to sa neda tak povedat... su rozne situacie... ale nemalo by to byt len tak s hocikym aspon ten prvy krat, podla mna, predsalen je to nieco co si clovek este dlho bude pametat
@Martin128 súhlasím i keď no .. ma len 16.... ale v 13-ich je až moc skoro.. je to ešte najkrajšie detstvo..a všetci si ho kazia... lebo chcú čo najrýchlejšie dospieť.. no neskor to budu iba ľutovať...
Je to jediná vec, ktorá je skutočne moja, tak predsa nebudem za debilnú, neožeriem sa pri prvej príležitosti a nerozdám si to s prvým týpkom, čo príde pod ruku. Toť moja vízia.
je to hlúposť, akoby tým človek o niečo prišiel reči o poctivosti a jej cene, su plne bezvýznamné, možno si tým niekto kompenzuje komplex že ho nikto nechce....predsa len keby je príležitosť tak mi panici...
ono,mne bolo povedane pred tyzdnom jednym chalanom,co som myslela ze ma jebne....no,proste dajme tomu ze ako nechce sa mu zacinat zase vztah s pannou,ze mu to nestoji za to zase...sa k tomu vraciat,no som mysella ze umrem z toho..akoby,nvm co ho take strasne cakalo,keby to spravil teda siel si zacat s pannou,teraz nejakou a to ma 19 ten xalna..somaar,sprosty...
@Pernik neber do uvahy poctivost a cistotu... ber od uvahy ako dlho si to budes pametat... a nemyslis ze by si bol radsej keby si pametas nieco nadherne s niekym koho si na dovsetko lubil ako si "nepametal" nejaky piatkovy vecer s neznamou... tak nejak to berem ja
a to sa netyka len panenstva, isto si pametas prvy bozk, prvy pocitac , prvy hru proste vela prvych veci je vynimocnych
nemam rad 14 rocne stetky co sa chvalia ze sa vyspali s tym a tym...su mi sympaticke baby ktore sa vedia spravat inteligentne a pockaju na spravnu chvilu
@Xennus uplne suhlasim, je vela "poprvych", ktore su pre cloveka vynimocne a chce si ich zapamatat, tak preco by prave panenstvo/panictvo malo byt vynimkou?
súhlasím s @Husky dnes sa tomu prikladá veľmi Malý význam.. v dnešnej dobe to už pomaly pre nikoho nič neznamená... ale tak je to každého osobné rozhodnutie.. môj osobný názor je že 14-15 ročné decko ešte nemôže v takýchto veciach samo za seba rozhodovať... lebo je neskutočne sprosté... a je smutné že ho rodičia nenaučili také základné veci...
@Xennus tiež to neberiem ako čistotu a poctivosť... ale skôr ako 1 krát tak ako si to napísal... pamätám si na veľa prvých krát...
vec nazoru...pre niekoho je to nieco co chce stratit az s tym koho bude naozaj najviac milovat...pre ineho: prvy, druhy, treti sex...aj tak je to jedno
no ako ja súhlasím s tým, že proste je to vec názoru.. proste každý to berie inak. Niektorí to berú ako vec každú inú bežnú a zase iní to berú veľmi vážne, poznám pár takých, ktorí to práveže nechcú a majú dilemu, hlavne teda strach aj keď majú dlhodobý vzťah! podľa mňa by to malo byť z lásky aspoň ten prvý krát a na každého to príde v inom veku, tie mladé neriešim, ale tak ako mladý človek určite bude vedieť najlepšie sám, kedy bude ten správny okamih a kedy to naňho príde
Ja nerozlisujem panicov nepanicov, ale aj ked hm ... Nemyslim si ze sa tomu pripisuje az taky velky vyznam, ale urcite si urobite dojem o cloveku, ktory ma 13 a nieje panic co?
A myslim zeby sa panictvo malo stracat v 17-18 rokoch. Male cubky su nato este primlade a beru to skor za akusi hrdost ze niesu panny ako nieco ine. Take pretvarky neznasam...
myslím si ... že ide o to v akom veku sa dotyčný nachadza .. teraz je uplne normalne že o "to" prichadzaju v 15 či 16 .. vekova hranica je stále nižšia a nižšia ...ale myslism si že 16 je taky priemer,ked už nemožu vydržať ... nejde o vek ale o to či naozaj sa miluju ...a tie čo to robia z hrdinstva su ku*vy ,čo si myslia že ich bude každy zbožnovať za to čo robia ..a popritom sa každy z nich smeje ... uFF hnusné :-! ....
@5 to je fakt. Uznávam, že by sa malo počkať na správnu chvíľu a aj na legalitu, ale myslím si, že sa to niekedy až moc "vysväcuje". Ak má niekto naozaj pocit, že prišiel ten čas, tak je podľa mňa jedno, či má 18, 20 alebo 16, 15. Len toľko
No ja si myslím, že práve na opak a sprostej mládeži ide len o to, kto čo najskôr a s najviacerými doslova ku*ví a potom ešte kto sa čo najviac ožerie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Z toho vyplýva že najvhodnejšie je to stratiť v 18-22 roku života, nie?
V minulosti to cirkev hlásala taktiež, ale panovníkom potomstvo rodili 13 ročné dievčatá, myslím, že bolo aj horšie ako teraz...
Reči ako poctivosť, čistota atd. vymyslela cirkev...
Nie je to tak. Téma panenstva je dôležitá aj v úplne iných kultúrach, kde nie je žiaden dosah katolíckej cirkvi.
Z toho sa dá usúdiť, že dôležitosť panenstva vyplýva z našej ľudskej podstaty a prirodzenosti.
a to sa netyka len panenstva, isto si pametas prvy bozk, prvy pocitac , prvy hru proste vela prvych veci je vynimocnych
@Xennus tiež to neberiem ako čistotu a poctivosť... ale skôr ako 1 krát tak ako si to napísal... pamätám si na veľa prvých krát...
a dnes sa tomu nepriklada ziaden vyznam co je dost smutne..
A myslim zeby sa panictvo malo stracat v 17-18 rokoch. Male cubky su nato este primlade a beru to skor za akusi hrdost ze niesu panny ako nieco ine. Take pretvarky neznasam...
Ale, je to kazdeho osobna vec.
Je dobré povedať si: Takto o to chcem prísť, teraz je ten čas. A zvážiť, či budem mať ten istý názor aj ráno