Odmyslime si tú estetickú stránku veci, kedy sa hovorí, že ženy starnú a škarednú skôr než muži. Mám na mysli iba profesionálne hľadisko nezávislé od vzhľadu. Myslíte, že je na ženu vyvíjaný väčší tlak dosiahnuť úspech skôr, usadiť sa skôr, prípadne brať čo má po ruke, zatiaľ čo muži sú podporovaní k tomu snažiť sa a napredovať, neuspokojiť sa len tak s hocičím? Mne to niekedy pripadá akoby sa žena mala uspokojiť s hocičím, zatiaľ čo muž má právo si vyberať, no pritom ženy žijú často dlhšie, robia menej fyzicky náročné práce, čiže logicky ostávajú v lepšej kondícii a majú v živote viac času na sebarealizáciu než muži.
Ak žena neplánuje rodinu a deti, má rovnako času.
S deťmi je to už náročnejšie - teda, ak sa o ne žena chce naozaj starať a nie hodiť ich do opatery niekomu inému po pár mesiacoch...
U chlapov tie deti tiež podľa mňa spravia rozdiel, ale oveľa menší, keďže od chlapa sa tá výchova a starostlivosť spoločensky až tak neočakáva....
Zapadne zeny urcite nemaju taketo problemy. Nic nebrani zene nezakladat rodinu, netravit hodiny pred zrkadlom, viac sa venovat kariere atd. Je to jej slobodne rozhodnutie.
Veľmi zaujímavá otázka na zamyslenie. Thanks OP. Ja si myslím že podľa toho tradičného zmýšľania bolo vždy prvoradou povinnosťou ženy usadiť sa a mať deti, ale zase sa rovnako tlačilo aj na mužov aby sa starali o svoju rodinu a zabezpečoval ju finančne,, ale predsa len muži mali o pár rokov dlhší čas (lebo sa predpokladá že muži dospievajú a zmúdrievajú neskôr ako ženy a zároveň aby mali čas zaistiť sa finančne tak aby aj svoju budúcu rodinu uživili), takže obe strany sú na tom rovnako. Podľa moderného zmýšľania sú si ženy a muži rovní (a ak to tak nie je tak podľa súčastného trendu to tak už o pár rokov bude) a neočakáva sa tak veľmi aby mali svoje deti a zároveň mám pocit že sa už aj trochu očakáva že musia byť obe pohlavia nezávislé a mať nejaký základ predtým ako budú mať deti, takže nie už len muži a preto sú na tom zase obe pohlavia rovnako.
@wewo O__o vau fakt neviem odkial beries to ze prave ja "ZAKAZUJEM" ludom diskutovat.... na zaklade slova prosim. + navyse keby som aspon niekoh zatagovala, alebo nejaky prispevok tak nepoviem.... ale som si len otravne vzdychla thats it a ty ma tu hned ides obvinovat ze niekomu pomaly siaham na slobodu slova ...
@wewo comooooon ... ked nechces aby som ta nechytala za slovicka tak neprud. "ved to necitaj" bolo maximalne k veci a to podtym bola otázka. Cize bud si sa len zobudil hore riťou a ideš jebať do ludi co vyzeraju ze sa tiez zobudili hore riťou alebo si ma fakt chcel zahnat to argumentacnej slepej ulicky, kedze na taku otazku sa fakt ako kokotne odpoveda (aka otazka, taká...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
S deťmi je to už náročnejšie - teda, ak sa o ne žena chce naozaj starať a nie hodiť ich do opatery niekomu inému po pár mesiacoch...
U chlapov tie deti tiež podľa mňa spravia rozdiel, ale oveľa menší, keďže od chlapa sa tá výchova a starostlivosť spoločensky až tak neočakáva....
V inych kulturach to uz take slobodne nie je.