Nemyslíte si, že by bola táto pesnička vhodnejšia za slovenskú hymnu než tá čo máme momentálne? Mne sa zdá o dosť viac "epic", viac vzbudzujúca nejaké emócie ohľadom Slovenska, viac spĺňa to čo by hymna mala v sebe mať. (koment)
+Keď ju zahrajú napr. na Východnej, ľudia automaticky vstávajú a spievajú a je to pre väčšinu až také zimomriavkové, čiže vyvoláva taký ten pocit patriotizmu aj bez toho, že by bola oficiálne nastavenou hymnou.
z mojej skusenosti na vychode pri tej pesnicke ludia vstavaju a spievaju preto, lebo su najebani a toto im umoznuje kricat z plneho hrdla a nebyt pri tom za cudaka
Ani nie no tie Tatry su akoze vseobecne taka pycha Slovenska aj ked ja zijem na uplnej rovine a ziadne kopce siroko daleko nie su a ani v Tatrach som poriadne nikdy nebol
@patrixo tiež pravda aj keď podľa mňa zrovna toto je pesnička ktorej neublíži ani keď ju spievajú najebaní chlapi cestou z krčmy, lebo v podaní horehronských chlapov to znie tiež tak nejak
@patrixo však aj ja, najradšej, by som povedala ale vždy mám pocit že tí chlapi spievajú ako po pol litri pálenky, čo nič nemení na tom že sa mi to páči
Nie. Je to krásna pieseň, moja obľúbená... Keď ju zaspieva zborovo niekoľko chlapov, znie to až "nadprirodzene"....
ale načo, prečo by sa mala hymna meniť? Čo je ma tej súčasnej zlé? Mnohí ľudia ju kritizujú, ale ja nato nevidím dôvod. Naopak, tú súčasnú hymnu považujem za dosť nedocenenú a stále viac ako aktuálnu. Neznie možno až tak dobre, stále som nepočul nejaké prevedenie, z ktorého by dom bol naozaj paf, ale má podľa mňa vynikajúci text. Dynamický, stále aktuálny, vo mne vzbudzujúci hrdosť a, kedže vychádza z ľudovej piesne, aj niečo zo slovenských tradícii. Len škoda, že väcšina ľudí ju berie len ako niečo, čo musí povinne zaznieť pri rôznych udalostiach a keď musia otravne stáť a byť ticho, a nesnažia sa nad ňou aj zamýšlať a niečo si z nej vziať...
@aristelovpes ja netvrdím že je zlá tá súčasná, ani netúžim po tom aby bola zmenená.. akurát rozmýšľam, že keby nebola žiadna a mala by som sa rozhodnúť medzi týmito dvoma.. zdá sa mi, že Na Kráľovej holi má väčší potenciál
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale načo, prečo by sa mala hymna meniť? Čo je ma tej súčasnej zlé? Mnohí ľudia ju kritizujú, ale ja nato nevidím dôvod. Naopak, tú súčasnú hymnu považujem za dosť nedocenenú a stále viac ako aktuálnu. Neznie možno až tak dobre, stále som nepočul nejaké prevedenie, z ktorého by dom bol naozaj paf, ale má podľa mňa vynikajúci text. Dynamický, stále aktuálny, vo mne vzbudzujúci hrdosť a, kedže vychádza z ľudovej piesne, aj niečo zo slovenských tradícii. Len škoda, že väcšina ľudí ju berie len ako niečo, čo musí povinne zaznieť pri rôznych udalostiach a keď musia otravne stáť a byť ticho, a nesnažia sa nad ňou aj zamýšlať a niečo si z nej vziať...
a tu nepovedz ty dievca materi mi spievala babka a "a vy hory " spievaval dedko hmm sorry za spam
Respektíve " a ved sme my bratia"
Neviem sa ešte rozhodnuť, hymna je podlamna dobrá taká aká je lebo na kralovej holi je skor lokalneho charakteru a chýba mi tam to "my"