Človek je len natoľko hlúpy, že si myslí že je nadradený nad celou planétou... no a Zem nám to pekne ukazuje ako nás má všetkých pod palcom (tsunami, hurikány, zemetrasenia...) akurát, že zvieratá to vycítia a utečú skôr než to príde narozdiel od človeka
ano ale odtál potál... masovy korporačný priemysel nema nič spoločne s evoluciou, ale skor s rrrrevoluciou, človek sa stal nenažraných vyhubitelom. Zaobchádzame so zvieratami ako s tovarom ,je to nechutne, preto jedavam maso čo najmenej, ked som si to uvedomil prešla ma chuť. Taktiež je hrozne akym spôsobom si privlastnujeme tuto planetu, akoby na nej žili len ludia..jebnuty ludia s peniazmi...a tí ostatní môžu lízaž frdel
človek má rozum a slobodnu vôľu, iba to je jediná odlišnosť. všetky zvieracie inštinkty a pudy vlastne v nás zostávaju. isté spojenie medzi nami bude, takže nadradenosť nepripada do uvahy až tak veľmi.
JEDNOZNAČNE človek! Prečo ??? No sme pánmi a korunou tvorstva bez ohľadu na čomu veríte - ak v Stvoriteľa tak sa riadite slovami že "budeš mať v podriadenosti ryby, vtáky všetky živé bytosti..." a ak ste ateista - evolucionista tak veríte že človek je proste "najvyvinutejšie" zviera a tak je na vrchole reťazca... no a potom je tu skupina ľudí ktorá by pre psa obetovala aj vlastnú rodinu...
človek je pán sveta kvôli svojmu mozgu. áno, aj zvieratá rozmýšľajú a sú inteligentné ale opice nepostavia lietadlo ani nevytvoria počítačový software.
úlohou ľudí by mala byť ochrana zvierat a prírody, lebo tu boli skôr a bez nich sa žiť nedá
KURVA (sorry za vyraz, ale uz ma to fakt stve), jeden debil zhodi psa z mosta a teraz sa kvoli tomu vsetci zblaznime??? jasne, okej, suhlasim, bol to poriadny imbecil a aj mne je toho psa luto, tiez nechapem ako moze byt niekto taky debilny a nieco podobne spravit, ale to teraz akoze fakt cely BIRDZ bude zaspamovany anketami a diskusiami takehoto typu???
mimochodom, zaujimave, ze doteraz tato tema nikoho netrapila... az ked sa stalo nieco fakt akutne tak su zrazu vcetci "halo"...
keby tu clovek na zemi nebol tak zivot by nezanikol existoval by aj nadalej aspon by tu neboli ulice technika auta nemalo by co znecistovat ovzdusie a ozon okrem vybusnych sopiek a prachu co by bolo minimalne a clovek nad slonom nedokaze zvitazit bez nejakej pusky alebo takym niecim holymi rukami by ho nezabil takze nieje pravda ze clovek je nadradeny je ale nie nad vsetkymi zvieratami
@srandista pekne povedane.. Hlavne to, ze bez cloveka by zivot na Zemi celkom iste pokracoval.. Bez zvierat, by ale clovek neprezil. Ked uz sa chceme hrat na nadradenych, tak porozmyslajme kto koho naozaj potrebuje
Nato Boh povedal: "Urobme človeka na náš obraz a podľa našej podoby! Nech vládne nad rybami mora a nad vtáctvom neba i nad dobytkom a divou zverou a nad všetkými plazmi, čo sa plazia po zemi!" A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril. Potom ich požehnal a povedal im: "Ploďte a množte sa a naplňte zem! Podmaňte si ju a panujte nad rybami mora, nad vtáctvom neba a nad všetkou zverou, čo sa hýbe na zemi!" (Genezis)
Čo je to nadradenosť? Podľa mňa nemá byť nadradený... to že ich jeme a zabíjame a chováme... je ale tak samozrejmé že s tým nejde pre mňa nesúhlasiť... proste máme pravo silnejšieho, zabiť zviera, ale aj darovať mu život - chovať ho (len by sme sa mali starať o to, aby to bol riadny život (aby z neho okrem iného bolo dobré mäso) a nie stiesnené klietky a steroidy a stresové hormóny...) ale to neznamená, že sme nad ním nadradení
len by sme sa k nim mali správať čo najlepšie, nie nadradene, ale s pokorou, veď ich ideme zabiť... a zabíjať ich správne a v správnom čase a rýchlo...
ja som krestan, takze moje stanovisko sa plne zhoduje so slovami môjho Otca -" Boh stvoril zvierata a vsetko na zemi, aby to sluzilo cloveku." clovek samozrejme nesmie nic zneuzivat, pretoze je povolany k laske ku kazdemu stvoreniu, byt odrazom Boha, svojho Stvoritela. takze tak
No ludia su tak či tak mudrejsi niekto napise ze nie ale ide len o vas pohlad na svet zas taky psychopat si tiez mysli ze jeho nazory su spravne proste ako kazdy clovek je presveceny o tom ze jeho nazory su spravne kazdy to vidi inak.
je to len o vašich hraniciach, predsudkoch a veciach podobnych....tak sa trocha zamyslite. Prečo by malo byť zviera nadradenejšie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Viac sa podľa mňa l tomu povedať nedá. Je to jasné...
Čakám teda na argumenty, nie len áno, samozrejme...
@mimi15 zvieratá rozmýšľajú » www.birdz.sk/maslo/najinteli...
úlohou ľudí by mala byť ochrana zvierat a prírody, lebo tu boli skôr a bez nich sa žiť nedá
mimochodom, zaujimave, ze doteraz tato tema nikoho netrapila... az ked sa stalo nieco fakt akutne tak su zrazu vcetci "halo"...
je to áno alebo nie? ako mám hlasovať?
je na vrchle potravinovho retazca...
nema pravo ublizovat zvieratam .. alebo skor nemal by.. ale ako neikto kto ej an vrchole .. tak moze ...
ona ta inteligencia sebou nesie aj moznost uvedomenia si dobra a zla ...
a to ze zvierat atiez rozmyslaju si strcte viete kam .. s clovkeoms a to enda porovnavat...
Čo je to nadradenosť? Podľa mňa nemá byť nadradený... to že ich jeme a zabíjame a chováme... je ale tak samozrejmé že s tým nejde pre mňa nesúhlasiť... proste máme pravo silnejšieho, zabiť zviera, ale aj darovať mu život - chovať ho (len by sme sa mali starať o to, aby to bol riadny život (aby z neho okrem iného bolo dobré mäso) a nie stiesnené klietky a steroidy a stresové hormóny...) ale to neznamená, že sme nad ním nadradení
len by sme sa k nim mali správať čo najlepšie, nie nadradene, ale s pokorou, veď ich ideme zabiť... a zabíjať ich správne a v správnom čase a rýchlo...
je to len o vašich hraniciach, predsudkoch a veciach podobnych....tak sa trocha zamyslite. Prečo by malo byť zviera nadradenejšie?