V poslednom čase, i keď už to nie je téma dňa ako donedávna, sa hovorilo o imigrantoch a islame. Prezerám si na nete všelijaké extrémistické veci, kde sa vyhrážajú kresťanom, že Európu prevrátia na svoju vieru. Ale čo keby malo prísť na skutočné boje...?
Ide totiž o to, že ľudia sa nehanbia hovoriť o tom, že nemajú vieru, že vlastne im je to jedno alebo neznášajú kresťanstvo, prípadne všetky viery. Čo by teda robili tí ateisti, keby prišli do Európy zástupy moslimov a napádali by ich kresťanských susedov, krajanov, postavili by sa k tomu, ako že ich sa to netýka?
bars nech aj hitler, premna zamna. niet na svete nebezpecnejsej ideologie nez nabozenstvo. nechapem logiku, podla ktorej su zakazovane prejavy extremneho nacionalizmu, no ekvivalentne prejavovanie nabozenskej viery je uplne ok. ked uz zakazujeme nebezpecne ideologie, tak treba zakazat vsetky.
povazujem sa za hodne otvoreneho cloveka ktory nema predsudky, ale predsa len sem v anglicku, ked sadnes do taxika a typek ma na sebe bielu robu a capicu pokrievkovu, kurva si v robote tak taketo veci si nechaj na doma. Rovnako ako v robote maju maly kutik kde sa vyzuju a modlia sa... Toto nerobi ani najvacsi krestan, co je moc je moc si myslim.
Myslim ze vojna ako taka nebude, ale mensich roztrzkam sa nebude dat vyhnut. Predsa len je to iny svet, ina ideologia...
no presne, v Írsku je to rovnaké, ale prejavy módy ako takej ma nedráždia, včera som videl černocha v pruhovanej (Bob Marley Style) čapice, ktorá merala asi pol metra, strašne komický bol. A mal som aj kolegu v bývalej práci, ktorý sa na koberci modlil v rohu v šatni, bol ticho, tak som sa ho ani nepýtal. Ale súhlasím, že pokiaľ on môže kvôli svojej viere meškať v práci, tak ma to naserie. @tom1995cz
No ja síce nie som expert, ale čo viem, tak IS v Sýrii vraždí práve ateistov, nie vyznávačov iného náboženstva. Tí sú skôr šikanovaní a musia odvádzať "daň za falošnú vieru".
to by si tomu dal teda. jedna vec je naozaj ta ze nabozenstva su nebezpecne a tu pri extremistoch k prikladu z islamu sa ukazuje ako moze ludsky mozog vypovedat a doslova "explodovat" , priblizuje nasilnu ludsku stranku na skreslenom vnimani reality ...
ale co druha strana nabozenstiev? nemozu zakazat slobodu vierovyznania ( to po 1. ) v tom spociva zakladna sloboda, sloboda mysliet ... po 2. zakazom viery by si nevzal ludom len zaklad slobody ale aj nadej a komu prostym ludom aj dovod konat dobro a snazit sa zit plnohodnotne zivoty... nastal by neskutocny chaos a vela ludi by zomrelo (omnoho viac ako si dokazeme predstavit) nabozenske skupiny su velmi pocetne..jednoducho dnes nieje cela populacia schopna adaptovat sa na novy system myslenia ...
navrhoval by som teda kompromis, zatlacit veriacich do dohody o nasili a agresii kde by museli plnit striktne zakon o neporusovani slobody ineho cloveka a prisneho zakazu zabijania... a myslim si ze komu normalnych jedincov by s tym problem nemalo ale co ta vzorka fanatikov a bezmozgov extremistov? nuz, nieje to vina nabozenstva ale vina ludstva... zrejme je este stale nutne obsahovanie destruktivnych ludi v populacii, kedze tu este stale su znamena to ze to este stale od nas priroda vyzaduje (a mozno sa toho zbavit sni neda) @notme
@paracelsus
to čo je na tom videu nie je nič nové, satanizmus ovládol ľudstvo, toto všetko sa v skutočnosti na zemi aj deje, hlavným cieľom mocnosti zla - diabla je, aby ľudia uverili, že Boh neexistuje a to sa mu aj úspešne darí
@notme Nemáš argumenty? Ty si len taký šašek s priemerným vzdelaním a myslíš si, že si zožral celú múdrosť sveta Ja ta porazím hocikedy aj napr. v čisto otázkach vedy
@melancholik to so slobodou myslenia je taky vesely argument. nemozem povedat, ze neznasam negrov, ze hitler bol super chlap, ze nevezmem na pracovnu poziciu zenu, lebo si myslim, ze chlap bude pracovat lepsie... mozem pokracovat... ale vyznavat iracionalnu a potencialne velmi nebezpecnu ideologiu, ktora nieje podlozena doslova nicim? to uz zakazat nemozme!
clovek, ktory tvrdi, ze kona dobro kvoli viere za prve nekona dobro a za druhe na tom viera nic nemeni. pokial je niekto dost psychicky labilny na to, aby bola viera zmyslom jeho zivota, tak je dost labilny aj na to, aby nasiel novy zmysel zivota napriklad aj v kavovare, ak tomu niekto vymysli dostatocne cool backstory.
veriacich ludi k rozumnemu kompromisu nedotlacis. keby veriaci ludia vedeli rozumne uvazovat, tak by neexistovali.
@darksider96 ty chod za cvokarom a poraz svoju debilitu ja ozaj odmietam plytvat argumentmi na niekoho, kto je tak retardovany, ze popieranie nabozenstva nazve nabozenstvom.
no mne sa reku tie články nedalo dočítať, viera v neexistenciu boha nie je preto, že veda nedokáže uznať, že neexistuje, viera je duchovná záležitosť, ateista nie je duchovne založený, tak by som to nazval. @darksider96
@21 ani to neskusaj, on je tak debilny, ze doteraz nepochopil, ze viera v neexistenciu je uplne iny pojem ako nevera v existenciu. darmo, na ucnovke sa vyrokova logika asi neuci.
Tiež som videl video, kde tí tmavosi zavreli do väzenia ateistu, dokým nezačal velebiť Alaha. A potom, že odkiaľ sa berú fanatici, keď už ani človeka nenechajú slobodne myslieť. @0sea
podľa Biblie - Evanjelia Jána a starozákonníka Daniela, žijeme posledné časy konca ľudstva v takom vedomi ako ho poznáme teraz, nadchádzajúca . 3 svet. voja vzíde z východu, bude krátka, ale bude mať hrozivé následky na ľudstvo, na scénu vystúpi antikrist, ktorý bude novodobí mierotvorca, ukončí vojnu na zemi a bude sa snažiť zničiť kresťanstvo, to sa mu bude aj čiastočne dariť, o život príde množstvo kresťanov, ktorí nezradia Boha a radšej sa nechajú zabiť...
táto doba nebude dlho trvať, Biblia nám jasne hovorí, že po tomto všetko sa uskutoční druhy príchod Ježiša Krista...
pred tým však pride k obrovskému zázraku, kedy každému človeku sa Boh odhalí akoby vo sne, premietne každému z nás život v akom hriechu žil, čo dobré a zle sme činili...
tento "zážitok" zažije každý človek na zemi...
vedci to nebudú vedieť jasne vysvetliť a pomenujú to davovou psychózou...
to už ale miliardy ľudí nasmeruje svoju vieru na skutočného Boha, Boha Trojjediného, kde Ježiš Kristus naplní svoje slova - Ja som cesta, pravda i život, nik sa do večnosti nedostane jedine skrze mňa...
po tomto všetko, sa naplnia predpovede 7 poľníc, kedy bude svet zničený a tí čo aj po týchto dôkazch o existencii Boha neuveria budu zničení...
diabol a jeho impérium zla bude navždy zničené, a príde Nová zem a Nové nebo, kde už nebude existovať smrť, choroby a zlo, iba láska a večný život...
Denne sa modlím, aby sa slova Biblie čo najskôr naplnili, aby ľudia konečne spoznali skutočnú lásku, šťastie, ktorú ako sa píše v Písme svätom naša myseľ si nevie ani predstaviť...
tie časy budú veľmi ťažké a mnoho z nás ich neprežije...
ľudia hľadajte, skúmajte a uverte Slovu Božiemu, dajte si svoje životy do poriadku, smrťou musí prejsť každy, uľahčíme si ju svojou vierou v Spasiteľa, zomrieť pre Pravdu, je mučenícka smrť, umrieť pre Boha je najväščia šľudská obeta...
nejdem ti protirecit lebo suhlasim, lenze.......viera nieje vec ktora sa da zmenit v priebehu 50tich rokov...ma tu zapustene korene a bojim sa toho ze moze zmiznut jedine casom a tym ze ludia sami pochopia ze uz je cas nezivit tuto zapachajucu zdochlinu a az potom sa budu moct sustredit na skutocny zivot...
ako vravim da sa to zakazat (vsetko sa da) ale nechcem si predstavit potom ten bordel na svete a strach z vychadzania na vzduch bez zbrani a podobne...
pozri napriklad ty a ja sme prikladom ludi ktori vzdelanim a myslenim dosiahli bod kde uz vieru vo vyssieho boha nepotrebuju na to aby zili... mam pocit ze jedine mozne riesenie je bud teda cez nasilie alebo cez sebauvedomenie ludi, tym ze sa racionalne povznesu vyssie a to chce cas @notme
@savvym Mam za to, ze kedze vedu aj metafyziku zaviedlia Vedska civilizacia, a nerozlisuje medzi nabozenskym a nenabozenskym, ale je to jeden celok, tak rovnako akekolvek presvedcenie (aj ateizmus) sa da nazvat nabozenskym, kedze konecny ciel vedy je nabozensky. Takto to bolo definovane ako prve a drzim sa povodnej definicie. To, ze vy ste si vybrali nejaku o tisice rokov neskorsiu sektarsku dialektiku nie je moj problem. Vy tomu verite, dalsie miliardy ludi vam na to seru, tak ma tu nepoucujte, ze nieco je tak a hotovo. Maximalne tak vo vasej viere.
správaj sa slušne, aj tak píšeš od veci. Konečný cieľ vedy je náboženský? Neviem odkiaľ berieš takéto články, ktoré takto pekne určite opakuješ, ale sú to nezmysly. @darksider96
@melancholik chapem, ze nahly zakaz je ozaj nerealny, no na druhej strane kompromis nieje riesenim. idealne by podla mna bolo zacat s pomalym, nenapadnym utlacanim cirkvi (zdanovat, odlucit od statu, ...), co su logicke a relevantne kroky, pri ktorych nikto nemoze kricat "diskriminacia", az do bodu, kym by nezanikli a nasledne by bolo utlacanie nabozenstva ako takeho omnoho jednoduhsie. ale toho sa v dohladnej dobe nikto neujme, no.
Odpoviem úryvkom z knihy, ktorý som tu už zdieľal:
z knihy od Chris Hedges - I don't believe in atheists.
Nemienim o tomto teraz špekulovať takým spôsobom, akým špekuluješ Ty. Zaujíma ma len to, čo je Tu a Teraz a zdá sa mi, že väčšina z oných propagandistických materiálov (celkovo v médiách, či už z tábora "križiackeho", banálne násilného Daesh, alebo zo strany impéria US, ktoré "vojnami proti terorizmu" plodí len ďalšie vojny a terorizmus, alebo z portálov táborov krajne pravicových, nacionalistických, niekedy až fašizujúcich hnutí v európe) sú značne nafúknuté.
Ale otázka je to, samozrejme, zaujímavá.
Napadá mi k tomu ešte uviesť dve veci: pútavú esej » medium.com/...@nntaleb /the-most-intolerant-wins-the-dictatorship-of-the-small-minority-3f1f83ce4e15#.7unewnrgy
a tú druhú vec som zabudol, lebo som sa začítal do tej eseje
Preklad úryvku
"Zlo však nemôže byť zničené vzdelávaním. Zlo bude vždy s nami.
Veda a ľudský dôvtip, tak, ako inštitucionalizované náboženstvo, priniesli toľko isto utrpenia, ako komfortu. Obete táborov smrti, tí zabití v Hirošime, desiatky miliónov, ktoré umreli v sovietskych gulagoch, alebo tie milióny nevinných pozabíjaných vo Vietname, Angole, Sierra Leone, Afganistane alebo Iragu a myriáde ďalších vojen, poznajú strašnú pravdu: "Chyba, drahý Brutus, nie je v naších hviezdach/Avšak v nás..."
V Spojených štátoch sú vedci - obrovská časť z ktorých pracuje pre priemysel spojený s obranou - konštruujúci sofistikované zbrojné systémy, ktoré sú schopné zničiť milióny ľudí. Je toto racionálne podnikanie? Je to prospešné pre ľudstvo? Je to dôvod pre nás na to, aby sme vkladali našu vieru v budúcnosť ľudského druhu do dôvtipu a vedy?"
@tom1995cz Šak aj starostu máte v Londýne moslima, či sa mýlim? : )
"Když se nesnášenlivost – jak vidíme na blízkém východě – bezostyšně zaštiťuje islámem, je to nepřijatelné.
Když nesnášenlivost na druhé straně účelově spojuje vlastenectví s bojem proti islámu (...), je to zrovna tak nepřijatelné.
Tak si obvykle demagogové pokrytecky připravují podmínky pro cílenou manipulaci lidí."
"Pětačtyřicetiletý právník Sadiq Khan byl zvolen a stal se prvním muslimským starostou britské metropole Londýna! V této době a s jejich zkušeností - klobouk dolů!"
- môj bývalý rektor školy
"London is also united and comfortable in its diversity. We don't just tolerate differences, we celebrate them. #LondonIsOpen "
-webstránka Londýna, podstránka "Mayor's 100 Days in Office"
A čo máš proti tomu, že si niekto nedá z hlavy klobúk čiapku, šatku, turban alebo šiltovku alebo že má svoje vyhradené miesto na modlitbu, meditáciu alebo proste nejakú chvíľku pre seba..? Nechápem.
@thrwtchr tak to o londyne som len cosi pocul no
ale sak neni moslim ako moslim, sam som sa tu skamaratil s jednym z egypta, absolutne najfajnovejsi clovek je to, aj ked nepije, neje bravcove, ja som pivovy a gulasovy fajnsmeker, a boli sme uz x razi von, aj v klube, vieme sa rozpravat v robote o vsetkom. Ale sam vravi ze sa pomodli doma a v robote by mu to aj bolo divne.
A je to divne, moj nazor je ze mi to tam nesedi vobec, este aj polohovo je to pri kraji pracoviska a dakedy sa aj zlaknes ked z tej steny vstane typek a recituje daco.
Bolo by mi to divne aj keby sme mali v robote jezisa krista na krizi, alebo obraz duhy s napisom "gay and fabulous", nepatria do roboty tieto veci jednoducho moj nazor.
@savvym ja si myslim, ze nikomu nevadu, ze oni maju nejake nabozenstvo, ide o to, ze maju nebezpecnu agendu a ta sa tyka kazdeho....v takomto pripafe nejde o to rozdelovat ludi podla nabozenstva a pytat sa co by ateisti robili.....vsetci by boli rovnako zasiahnuti, lebo podla koranu su vsetci co neveria v alaha nepriatrlia. Hlavne sa treba sustredit na tych debilov, co ich sem pustili....Nemali sa vobec babrat v blizkom vychode....ti ludia nie su pripraveny na slobodu...oni potrebuju tu zeleznu past....a toto je problem......ale naspat k otazke.....kazdy bude musiet bojovat ak k tomu pride....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Myslim ze vojna ako taka nebude, ale mensich roztrzkam sa nebude dat vyhnut. Predsa len je to iny svet, ina ideologia...
@tom1995cz
» reinkarnacia.sk/comu-veri-ateis...
» reinkarnacia.sk/metody-poznavan...
ale co druha strana nabozenstiev? nemozu zakazat slobodu vierovyznania ( to po 1. ) v tom spociva zakladna sloboda, sloboda mysliet ... po 2. zakazom viery by si nevzal ludom len zaklad slobody ale aj nadej a komu prostym ludom aj dovod konat dobro a snazit sa zit plnohodnotne zivoty... nastal by neskutocny chaos a vela ludi by zomrelo (omnoho viac ako si dokazeme predstavit) nabozenske skupiny su velmi pocetne..jednoducho dnes nieje cela populacia schopna adaptovat sa na novy system myslenia ...
navrhoval by som teda kompromis, zatlacit veriacich do dohody o nasili a agresii kde by museli plnit striktne zakon o neporusovani slobody ineho cloveka a prisneho zakazu zabijania... a myslim si ze komu normalnych jedincov by s tym problem nemalo ale co ta vzorka fanatikov a bezmozgov extremistov? nuz, nieje to vina nabozenstva ale vina ludstva... zrejme je este stale nutne obsahovanie destruktivnych ludi v populacii, kedze tu este stale su znamena to ze to este stale od nas priroda vyzaduje (a mozno sa toho zbavit sni neda) @notme
to čo je na tom videu nie je nič nové, satanizmus ovládol ľudstvo, toto všetko sa v skutočnosti na zemi aj deje, hlavným cieľom mocnosti zla - diabla je, aby ľudia uverili, že Boh neexistuje a to sa mu aj úspešne darí
Pretoze Europania niesu o nic lepsi ako vacsina Islamistov.
clovek, ktory tvrdi, ze kona dobro kvoli viere za prve nekona dobro a za druhe na tom viera nic nemeni. pokial je niekto dost psychicky labilny na to, aby bola viera zmyslom jeho zivota, tak je dost labilny aj na to, aby nasiel novy zmysel zivota napriklad aj v kavovare, ak tomu niekto vymysli dostatocne cool backstory.
veriacich ludi k rozumnemu kompromisu nedotlacis. keby veriaci ludia vedeli rozumne uvazovat, tak by neexistovali.
táto doba nebude dlho trvať, Biblia nám jasne hovorí, že po tomto všetko sa uskutoční druhy príchod Ježiša Krista...
pred tým však pride k obrovskému zázraku, kedy každému človeku sa Boh odhalí akoby vo sne, premietne každému z nás život v akom hriechu žil, čo dobré a zle sme činili...
tento "zážitok" zažije každý človek na zemi...
vedci to nebudú vedieť jasne vysvetliť a pomenujú to davovou psychózou...
to už ale miliardy ľudí nasmeruje svoju vieru na skutočného Boha, Boha Trojjediného, kde Ježiš Kristus naplní svoje slova - Ja som cesta, pravda i život, nik sa do večnosti nedostane jedine skrze mňa...
po tomto všetko, sa naplnia predpovede 7 poľníc, kedy bude svet zničený a tí čo aj po týchto dôkazch o existencii Boha neuveria budu zničení...
diabol a jeho impérium zla bude navždy zničené, a príde Nová zem a Nové nebo, kde už nebude existovať smrť, choroby a zlo, iba láska a večný život...
Denne sa modlím, aby sa slova Biblie čo najskôr naplnili, aby ľudia konečne spoznali skutočnú lásku, šťastie, ktorú ako sa píše v Písme svätom naša myseľ si nevie ani predstaviť...
tie časy budú veľmi ťažké a mnoho z nás ich neprežije...
ľudia hľadajte, skúmajte a uverte Slovu Božiemu, dajte si svoje životy do poriadku, smrťou musí prejsť každy, uľahčíme si ju svojou vierou v Spasiteľa, zomrieť pre Pravdu, je mučenícka smrť, umrieť pre Boha je najväščia šľudská obeta...
ako vravim da sa to zakazat (vsetko sa da) ale nechcem si predstavit potom ten bordel na svete a strach z vychadzania na vzduch bez zbrani a podobne...
pozri napriklad ty a ja sme prikladom ludi ktori vzdelanim a myslenim dosiahli bod kde uz vieru vo vyssieho boha nepotrebuju na to aby zili... mam pocit ze jedine mozne riesenie je bud teda cez nasilie alebo cez sebauvedomenie ludi, tym ze sa racionalne povznesu vyssie a to chce cas @notme
inak vedel si, ze definicie tisicky rokov stare su lepsie ako tie nove? ja som to kurva vedel, ze ta geocentricka sustava bola v skutocnosti spravna!
z knihy od Chris Hedges - I don't believe in atheists.
Nemienim o tomto teraz špekulovať takým spôsobom, akým špekuluješ Ty. Zaujíma ma len to, čo je Tu a Teraz a zdá sa mi, že väčšina z oných propagandistických materiálov (celkovo v médiách, či už z tábora "križiackeho", banálne násilného Daesh, alebo zo strany impéria US, ktoré "vojnami proti terorizmu" plodí len ďalšie vojny a terorizmus, alebo z portálov táborov krajne pravicových, nacionalistických, niekedy až fašizujúcich hnutí v európe) sú značne nafúknuté.
Ale otázka je to, samozrejme, zaujímavá.
Napadá mi k tomu ešte uviesť dve veci: pútavú esej
» medium.com/... @nntaleb /the-most-intolerant-wins-the-dictatorship-of-the-small-minority-3f1f83ce4e15#.7unewnrgy
a tú druhú vec som zabudol, lebo som sa začítal do tej eseje
"Zlo však nemôže byť zničené vzdelávaním. Zlo bude vždy s nami.
Veda a ľudský dôvtip, tak, ako inštitucionalizované náboženstvo, priniesli toľko isto utrpenia, ako komfortu. Obete táborov smrti, tí zabití v Hirošime, desiatky miliónov, ktoré umreli v sovietskych gulagoch, alebo tie milióny nevinných pozabíjaných vo Vietname, Angole, Sierra Leone, Afganistane alebo Iragu a myriáde ďalších vojen, poznajú strašnú pravdu: "Chyba, drahý Brutus, nie je v naších hviezdach/Avšak v nás..."
V Spojených štátoch sú vedci - obrovská časť z ktorých pracuje pre priemysel spojený s obranou - konštruujúci sofistikované zbrojné systémy, ktoré sú schopné zničiť milióny ľudí. Je toto racionálne podnikanie? Je to prospešné pre ľudstvo? Je to dôvod pre nás na to, aby sme vkladali našu vieru v budúcnosť ľudského druhu do dôvtipu a vedy?"
"Když se nesnášenlivost – jak vidíme na blízkém východě – bezostyšně zaštiťuje islámem, je to nepřijatelné.
Když nesnášenlivost na druhé straně účelově spojuje vlastenectví s bojem proti islámu (...), je to zrovna tak nepřijatelné.
Tak si obvykle demagogové pokrytecky připravují podmínky pro cílenou manipulaci lidí."
"Pětačtyřicetiletý právník Sadiq Khan byl zvolen a stal se prvním muslimským starostou britské metropole Londýna! V této době a s jejich zkušeností - klobouk dolů!"
- môj bývalý rektor školy
"London is also united and comfortable in its diversity. We don't just tolerate differences, we celebrate them. #LondonIsOpen "
-webstránka Londýna, podstránka "Mayor's 100 Days in Office"
A čo máš proti tomu, že si niekto nedá z hlavy klobúk čiapku, šatku, turban alebo šiltovku alebo že má svoje vyhradené miesto na modlitbu, meditáciu alebo proste nejakú chvíľku pre seba..? Nechápem.
ale sak neni moslim ako moslim, sam som sa tu skamaratil s jednym z egypta, absolutne najfajnovejsi clovek je to, aj ked nepije, neje bravcove, ja som pivovy a gulasovy fajnsmeker, a boli sme uz x razi von, aj v klube, vieme sa rozpravat v robote o vsetkom. Ale sam vravi ze sa pomodli doma a v robote by mu to aj bolo divne.
A je to divne, moj nazor je ze mi to tam nesedi vobec, este aj polohovo je to pri kraji pracoviska a dakedy sa aj zlaknes ked z tej steny vstane typek a recituje daco.
Bolo by mi to divne aj keby sme mali v robote jezisa krista na krizi, alebo obraz duhy s napisom "gay and fabulous", nepatria do roboty tieto veci jednoducho moj nazor.