niekedy je boj prehraty skor nez sa zacne .. takze ...nevravim ze pozitivne myslenie nieje zle ,ale niekedy sa netreba trapit s nadejou ,ked uz je vysledok isty ...
@5 to ano, v niektorych pripadoch urcite sa nespolieham na nadej, ani mi to nenapadne...myslel som to skor tak vseobecne, ze nadej je dolezita a v dlhodobejsich zalezitostiach som skor optimista ako nie. Jasne, ze ked si zlomim nohu a vidim, ze je zlomena, tak nebudem si davat nadeje, ze nie je zlomena alebo ze sa mi to sniva (hoci to mi niekedy napadne, ked som fakt v srackach, ze "kurnik, keby sa mi to len snivalo!"
a k @4 - len myslenie nestaci, ved myslenie neovplyvnuje vysledok toho, ako nieco dopadne - ale ovplyvnuje to, ako veci vnimas a prijimas a casto je myslenie jedine, co je v nasich rukach - ked sa vysledok niecoho odvija od inych ludi/okolnosti a ja s tym nic nemozem robit, vzdy mozem aspon ovplyvnovat to, ako veci vnimam a prijimam, takze rozhodne nepodcenujem prístup a myslenie a myslim, ze pozitivne je vzdy lepsie ako negativne
@purenarcissism to rozhodne...mam takeho kamosa, co je vseobecne velmi pozitivne ladeny (nemyslim tym, ze je daky saso prilis vesely alebo co, len proste o optimizme hovorim ).
No a minule som sa ho pytal ohladne nejakych liecebnych praktik - len tak zo srandy, bol som trochu chory a sa mi zdalo, ze on kedysi predtym mi vravel, ze neuziva tablekty, ani antibiotika ani nic, len cesnaky zerie a tak...tak som sa ho pytal podrobnejsie ako to liecenie prebieha. A pomedzi tie otazky som spomenul "predpokladam, ze pozitivne myslenie ma v tom tiez svoju rolu". Totiz on aj spava malo a raz mi o tom vravel, ze on to berie tak, ze ked tomu veri, ze tolko mu staci a ze je to v pohode, tak je to rozhodne ine, ako keby spal tolko isto, ale stazoval sa, ze kolko malo on spi a podobne
No a na tu otazku s pozitivnym myslenim mi odpisal, ze on vlastne ine ako pozitivne myslenie ani nikdy nemal
Tak to mu trochu zavidim, lebo si myslim, ze hadam kazdy clovek vie, ze pozitivne myslenie a postoje su lepsie ako negativne, ale nie kazdy a nie vzdy aj naozaj dokaze mat take postoje...myslim si, ze proste suvisi to dost s povahou a neda sa to len vôľou ovplyvnit. Ciastocne urcite a verim, ze cim dlhsie sa clovek snazi v tom zlepsovat, tym lepsie mu to pojde, ale aj tak to nie je iba o voli...tak mu trochu zavidim, ze on je taky pozitivny a ja casto nie, aj ked by som chcel
@pubertslatinocelny tak takého človeka by som chcela poznať....ako ja nehovorím, že som nejaká vkuse negatívna, sa spýtaj alžbetky, šak som vkuse usmiata ....ale proste neviem si vždy povedať, že to je dobré...lebo je oveľa ľahšie sa poddať tomu pocitu akejsi beznádeje a tak ale tak...snažím sa s tým bojovať a byť pozitívnejšia
@purenarcissism hej no je to inspirativny clovek pre mna dost na druhej strane, ak naozaj nikdy nezazil, ake to je, ked mysli negativne, tak je trochu ochudobneny - prinajmensom o to poznanie, aj ked to mozno nie je poznanie dobrej veci, je to poznanie a mohlo by ho obohatit.. Neviem no, neda sa to tak jednoznacne povedat
A rozumiem (urcite prinajmensom ciastocne), ze je lahke poddat sa tym negativnym veciam niekedy.
@pubertslatinocelny no hej zrejme mu chýba nejaký ten druhý pohľad na vec, ale je šťastný, tak aspoň to a zrejme robí aj tento svet krajším ...a som rada, že rozumieš porozumenie je naozaj niečo, čo mi v tomto svete chýba, tak ma vždy poteší, keď ho nájdem
@purenarcissism samozrejme, že samotné myslenie nestačí... je potrebné sa aj snažiť a nielen sa utápať v nádejach a predstavách ako sa to všetko podarí...treba byť realistom, s pozitívnym myslením..
@purenarcissism nádej určite umiera posledná, je však dobré si uvedomiť že aj keď umrie nič zlé sa nestane. Ide o to že táto veta sa väčšinou používa v ťažkých životných situáciách (viem o čom hovorím) a keď sa náhodou z takejto situácie nepodarí vykľučkovať vždy môžme začať od istého bodu (ale z určitými obmedzeniami - treba to brať ako daň za smrť nádeje) - tým že sa nám niečo nepodarí život nekončí - "narodí sa" ďalšia nádej pripravená čakať na svoju smrť + Myslieť pozitívne ale realisticky (@16 )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a k @4 - len myslenie nestaci, ved myslenie neovplyvnuje vysledok toho, ako nieco dopadne - ale ovplyvnuje to, ako veci vnimas a prijimas a casto je myslenie jedine, co je v nasich rukach - ked sa vysledok niecoho odvija od inych ludi/okolnosti a ja s tym nic nemozem robit, vzdy mozem aspon ovplyvnovat to, ako veci vnimam a prijimam, takze rozhodne nepodcenujem prístup a myslenie a myslim, ze pozitivne je vzdy lepsie ako negativne
No a minule som sa ho pytal ohladne nejakych liecebnych praktik - len tak zo srandy, bol som trochu chory a sa mi zdalo, ze on kedysi predtym mi vravel, ze neuziva tablekty, ani antibiotika ani nic, len cesnaky zerie a tak...tak som sa ho pytal podrobnejsie ako to liecenie prebieha. A pomedzi tie otazky som spomenul "predpokladam, ze pozitivne myslenie ma v tom tiez svoju rolu". Totiz on aj spava malo a raz mi o tom vravel, ze on to berie tak, ze ked tomu veri, ze tolko mu staci a ze je to v pohode, tak je to rozhodne ine, ako keby spal tolko isto, ale stazoval sa, ze kolko malo on spi a podobne
No a na tu otazku s pozitivnym myslenim mi odpisal, ze on vlastne ine ako pozitivne myslenie ani nikdy nemal
Tak to mu trochu zavidim, lebo si myslim, ze hadam kazdy clovek vie, ze pozitivne myslenie a postoje su lepsie ako negativne, ale nie kazdy a nie vzdy aj naozaj dokaze mat take postoje...myslim si, ze proste suvisi to dost s povahou a neda sa to len vôľou ovplyvnit. Ciastocne urcite a verim, ze cim dlhsie sa clovek snazi v tom zlepsovat, tym lepsie mu to pojde, ale aj tak to nie je iba o voli...tak mu trochu zavidim, ze on je taky pozitivny a ja casto nie, aj ked by som chcel
A rozumiem (urcite prinajmensom ciastocne), ze je lahke poddat sa tym negativnym veciam niekedy.
@pubertslatinocelny no hej zrejme mu chýba nejaký ten druhý pohľad na vec, ale je šťastný, tak aspoň to a zrejme robí aj tento svet krajším ...a som rada, že rozumieš porozumenie je naozaj niečo, čo mi v tomto svete chýba, tak ma vždy poteší, keď ho nájdem
@bludiacisvetom chápem
@nathalicatko tak s týmto už viacej súhlasím, teda aspoň to chápem, aj keď ja sama taká asi nikdy nebudem
@obcan89 pekná myšlienka s znovunarodením nádeje