Ježiš bol mimozemšťan a na Zem Vás priviezli obyvatelia jednej vzdialenej galaxie ako biologický odpad. A dobre spravili, že si ho tam nenechali. Verím vo všetko v čo veriť chcem. Znamená to, že som veriaci nie? verím v to, že vyhrám v lotérii, že budem zdravý alebo šťastný a aj to, že Ježiš bol, alebo stále je mimozemšťan Nech si tvrdí kto chce, čo chce. verím vo víly, jednorožcov, elfov, Spoka, aj Q, verím v duchov a všetky nadprirodzené sily. verím v reinkarnáciu, no už menej v karmu...a veľa toho je a neviem to zaradiť nikam
Verím, že môžu existovať veci, pre ktoré nemáme racionálne vysvetlenie
Ale nie je to nič nadprirodzené, len naše poznanie sveta a veda ešte nedospela k bodu, aby to vedela vysvetliť
Podobne, ako ľudia kedysi nerozumeli ohňu alebo striedaniu dňa a noci, tak si vymysleli rozprávky okolo toho, ale v skutočnosti to má racionálne vysvetlenie
@xxar3s Boh, karma aj reinkarnácia sa dajú dokázať, ale nie v skúmavke. Stačí nám na to logický argument. Všetko čo vidíme okolo seba ma inteligentný design a osobu, ktora to navrhla. Kto tvrdí, že existuje niečo, čo nemá inteligentnú príčinu, je to zas len jeho viera... Karma je zas príncip akcie a reakcie, to poprieť nemôžeme tiež. A reinkarnácia, kto tvrdí, že vedomie po smrti zaniká, tak by mal ukázať dôkaz, vedeckú štúdiu, ktorá vysvetluje vznik a zánik vedomia... Odporúčam ti prečítať si Bhagavatam, Kalki Puranu, a odporúčam aj knihu Vedic prophecies – autor Stephen Knapp. Čo sa týka duchovného života, to si vieš tiež experimentálne overiť, stačí to skúsiť. Lenže nesmieš mať nevedecké predsudky a byť fanatický veriaci mechanický redukcionista. Určite to vyskúšaj. To je gros tejto filozofie.
Atesti proste nasledujú nedokonalé autority, a potom majú nedokonalé výsledky. Snažia sa prekonať úroveň materialistického vnímania materialistickými prostriedkami. Ako chcú napríklad skúmať myseľ, bez toho aby si ju do toho zapojil? Nech vymyslia na to experiment, som zvedavý. Týmto chcem poukázať na to, že veda neoperuje s pravdou, iba s meniacimi sa pohľadmi na Pravdu, ale stále dúfa, že bude mať raz komplexný pohľad na realitu okolo seba. Máš ten pocit, že sa k niečomu blíži? Pred 100 rokmi si "vedci" mysleli, že už majú skoro popis fyzikálnej reality okolo seba, teraz po tom všetkom "pokroku", majú v podstate dve megazložité teórie, ktoré sa navzájom vylučujú. Bravo….Tohoto nech sa ateisti držia… Napr. to, že život vznikol z chemických prvkov sa overiť nedá, ale to, že Východné filozofie a náboženstvá (hlavne Sanatana Dharma) fungujú v praxi si overilo na sebe už milióny ľudí. Takže tak
Ja to beriem tak, že slovo "boh" je proste slovo, takže ho môžeme používať v rôznych zmysloch. Určite neverím v kresťanského a moslimského Boha. Ale verím, že existuje čosi, čo riadi náš svet a dalo by sa nazvať Bohom, len nedokážem povedať, čo to je. Možno je to logika, možno mat-fyz-biočosi ale určite neverím v boha ako nejakú osobu, ktorá nám cez proroctvá a knihu písanú ľuďmi diktuje, ako máme žiť s kým máme spať a čo si máme myslieť a keď to neposlúchneme, zavrhne nás... v toto nie
Verím v inteligenciu, a v skutočnosť. Fakty. V nič čo nemá oporu v niečom, čo sa nedá preukázať neverím. Láska je tiež nehmotná. Ale vieš ju dokázať. Zdravie takisto. Iba náboženstvá ktoré brzdia rozvoj ľudskej spoločnosti po celú históriu, skrz ktoré celú históriu ľudí ovládajú a vkladajú im iba "vhodné myšlienky a názory" do hláv a tým si upevňujú moc ešte aj v 21. storočí. Avšak pomaly sa náboženstvá dostanú do pozadia a zostanú len ako bočný argument historikov a nadšencov. Ľudia sú čoraz viac presvedčení, že náboženstvá nič dobré neprinášajú, nemajú pravdu a nevedia dokázať to čo hovoria. A prečo by vôbec mali počúvať niekoho ďalšieho kto im bude prikazovať čo robiť a čo nie? Dovolím si však povedať, že v súčasnosti sme na približne 30% obyvateľstva, ktoré na náboženstvo kašlú, resp. v neho neveria. Čím viac bude urbanizmus pokračovať, tým viac sa to bude rozširovať. Tak v roku 2100 to môže byť blízko 40%. Ale kým im to dôjde, že to k šťastiu nepotrebujú to bude trvať dlho... pretože, tak či tak... všetko záleží od rodičov... A to náboženstvá vo veľkom využívajú v školách, na prijímaniach a sprostostiach v rannom veku, aby na nich boli závislí. Pritom to niekto robí len aby mal "moc", nie v záujme spoločnosti, ani bezpečnosti, ale vo vlastnom záujme presadzovať vlastné názory do más.
@majmarad Dúfaš márne. Čím viac budeš zo seba vypúšťať také sračky tým viac ich bude. To je normálna matematika. Ale samozrejme ak na matematiku neveríš tak nič.
som cisty ateista , ak sa mi stane niekedy nieco nadprirodzene bude to mat 100% logicky fyzikálny dovod a to ze ho nebudem vediet rozanalyzovat neznamena ze to tak nie je
aj demoni a padli anjeli veria v Boha a nebudu spaseny .... nestaci len VERIT jak ovca treba svoj zivot naplnit skutkami aby sa clovek aspon z casti priblizil ku Kristovi ... nesmieme ostat vlazny vo viere musime sa rozhodnut ktoru stranu si zvolime obzvlast teraz tesne pred koncom casov ... uz sa takmer vsetky proroctva naplnili...(taka pikoska historici skumali proroctva knihy Daniel a presnost vyplnenia vsetkych proroctiev bola tak zarazajuca ze zacali sirit myslienky ze boli napisana po uskutocneni danych udalosti.. bol detailne predpovedany prvy prichod Krista cize jeho narodenie a umrtie a bol predpovedany aj jeho druhy prichod tesne pred koncom casov!!!! )
@palec223 lenze ako zistime ze kristus je ta spravna cesta. Co ak je to omnoho zlozitejsie ako si myslime? Co ak krestanstvo vzniklo len z niecoho co staroveki ludia nepochopili?
Predstav si ze si boh a mravce su ludia. Doakze mravec pochopit cloveka? Asi tazko. Mravec si zije vo svojom 2D svete a vôbec nerozumie tomu ze existuje nejaky trojrozmerny typek co ho prave sleduje. Tak by sme aj my vnimali boha alebo nejake vyssie bytosti (anieli demoni)
@melancholik ak existuje nieco co my ludia vnimame ako nadprirodzene tak aj to podlieha fyzikalnym zakonom to len z nasho obmedzeneho pohladu je nieco nadprirodzene. "Nadprirodzene" moze posobit vsetko comu nerozumieme a nevieme to obsiahnut nasim doterajsim vedeckym poznanim. Pre ludi v stredoveku by aj mobilny telefon vyzeral ako cierna magia.
@xxar3s ano ano anoooo pochybnosti su prvorade priam by som povedal spravne .... kazdopadne celozivotne ovplyvnovanie cez filmy, nazory, skolstvo a celkovo pristup dnesnych ludi to cele zahmlieva ba co viac zosmiesnuje celu tuto temu ....no aj napoleon povedal ze svojich vojakov musel neustale navstevovat musel sa im ukazovat na oci musel ich trestat odmenovat davat rozne prejavy aby bol stale v ich povedomi ... povedal ze je velmi zaujimave ze Boh toto nerobi a aj tak je v nasich mysliach aj tak je tu ten opar jeho pritomnosti a kazdy to citi ... ja som chcel povodne dat len zaujimavy komentar tato odpoved je uz nad ramec cize ja ta nebudem o nicom presviedcat sam sa rozhodni pokial mame dobu milosti ta sa coskoro skonci .... 21 Lebo vtedy bude veliké súženie, akého nebolo od počiatku sveta až doteraz, ani už nikdy viac nebude. 22 A keby neboly zkrátené tie dni, nebolo by zachránené niktoré telo; ale pre vyvolených budú zkrátené tie dni. 23 Vtedy keby vám niekto povedal: Hľa, tu je Kristus! alebo: Tu! neverte! 24 Lebo povstanú falošní kristovia a falošní proroci a dajú veliké znamenia a budú robiť zázraky, takže by zviedli v blud, keby bolo možné, aj vyvolených. 25 Hľa, predpovedal som vám to! 26 Tedy keď vám povedia: Hľa, je na púšti! nevychádzajte! Hľa, vo vnútorných chyžiach! neverte! 27 Lebo jako vychádza blesk od východu a ukazuje sa až na západ, tak bude aj príchod Syna človeka. 28 Lebo kdekoľvek bude mŕtvola, tam sa shromaždia aj orli. 29 A hneď po súžení tých dní zatmie sa slnce, a mesiac nedá svojej žiare, a hviezdy budú padať s neba, a nebeské moci sa budú pohybovať. 30 A vtedy sa ukáže znamenie Syna človeka na nebi, a vtedy budú plakať všetky pokolenia zeme a uvidia Syna človeka, prichádzajúceho na nebeských oblakoch s mocou a slávou velikou. 31 A pošle svojich anjelov s trúbou veľkého zvuku, a shromaždia jeho vyvolených od štyroch vetrov, od jedných končín nebies až po ich druhé končiny. 32 A od fíka sa naučte podobenstvu: keď už zmäkne jeho letorast a vyženie lístie, viete, že je už blízko leto. 33 Tak aj vy, keď uvidíte všetko toto, vedzte, že je blízko, predo dvermi. ......... to podobenstvo je perfektne !!! narocky som skopcil celu pointu nielen ten vynatok aby si vedel o co tam ide je to vsetko natebe kludne si to precitaj a zabudni na to alebo to zosmiesni ... cokolvek Boh nas obdaroval slobodnou volou ... nebol som ja takyto nikdy ... prave naopak jeden z tych najhorsich fotky mam stare mozes si podla nich domysliet.. trvalo mi riadnu cestu skutocne najst Krista a tiez to domna neslo ... ale nastastie okolnostami ktore ma postihli som sa uplne zmenil i ked mam stale tie svoje hriechy ktorych sa neviem zbavit ....
studoval som vychodnu ezoteriku, zapadny hermetizmus, a mexicky samanizmus, mal som dlho obdobie kedy som vsetkym tymto veciam veril a pokladal som ich "len" za dosledky zatial neobjavenych casti fyziky, doteraz sa o tom vsetkom viem rozpravat a vysvetlovat to z tohto pohladu, ale uz neviem (a ani prilis neriesim) ci tomu verim alebo nie. kazdopadne zmysel to vie davat, a ked clovek odfiltruje vsetkych sarlatanov a ich hluposti, tak je to velmi pekne inetrne konzistentny system hypotez.
@sasi2680 Počuj , ty máš doma tieto knihy? Take základne hinduistické? Veľmi by ma to zaujimalo a bola by som ti vďačná ak by si mi nejaké požičala snáď to neni príliš trúfalé
@xxar3s ako to myslíš? vieš čo je problém? problém stvorenia sveta je ten, že ľudia neovládajú základné princípy filozofickej teologie. jeden z nich hovorí, že stvorenie sveta nemá svedka. a to, čo je písané v písme sv. je to, že mojžiš mal zjavenie, ktoré mu Boh nejakým tajomným spôsobom ukázal ako film, a on ho zapísal na 6 resp. 7 krát, a preto hovoríme že Boh tvoril svet 6 dní a siedmy odpočíval a tento den je zasvätený pánovi. či to takto bolo, to nevieme povedať, ako hovorím, nie je na to svedok. ale ked mi to hovorí biblia, prečo by som tomu nemal veriť.
@xxar3s problém tohoto ešte je, že nijaké náboženstvo mi nehovorí napríklad to, že mám sa s niekým podeliť o chlieb, lámať chlieb hladnému, a menovať skutky telesného a duševneho milosrdenstva- ich konať. a to, že v týchto veciach sa prejavuje pravda Boha, ktorá trvá naveky. a druhá vec. v písme sa píše, že v nikom inom niet spásy iba v Kristu ježišovi. Mnohí nechápu, že východné náboženstvo nie je náboženstvo v pravom slova zmysle, ale slúži niečo ako životná filozofia, ktorá je hodná nasledovania, že prospieva duchovnému životu (ako takému) pretože duchovný život je život vychádzajúci z milosti, ktoré som obsiahol kresťanským krstom, pri ktorom sa vzýva Duch Svätý, a kde sa leje na krstenca voda. pri inom náboženstve napríklad akási forma krstu existuje podobne ako napríklad v kresťanstve, to nepopieram, ale nevzýva sa pravý Boh. Tu sa dostávame do bodu, kedy ja ako kresťan kategoricky odmietam veriť v niečo iné, ako mi ponúka portfolio kresťanstva obsiahnuté jednak v základných pravdach, v Desatore, v tradícii, v Písme Svätom. iný prameň ako veriaci nepotrebujem, som pevne presvedčený. A ďalšia vec. problém posudzovania viery kresťanskej, a ino - kresťanskej spočíva v hľadaní senzácie a akéhosi sebauspokojenia, a to by som povedal je kategorický nezmysel, pretože na dosiahnutie akejsi vnútornej duchovnej harmónie v pravom slova zmysle nepotrebujem náboženstvo. V tomto nemá službu a postavenie náboženstvo ani nijaká odnož čo si vieme pod týmto slovom predstaviť. Ide o to, že verím, a to je podstatné, verím, že život sa smrťou neodníma iba mení, a biblia mi ponúka prehľad dejín spásy naprieč... od adama, až po smrť posledného apoštola okolo roku sto. Ďalej ako sa vyvíjalo kresťanstvo, a ako žije do dnešného dňa, hovoria dejiny a súčasná situácia. dalej. nadprirodzené javy ti práveže nedávajú logiku a v poňatí kresťanstva je to spojené s démonickými silami, ktoré reálne existujú, a práve oni prekračujú naše myslenie. takže toľko som ti chcel povedať k tomu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Ale nie je to nič nadprirodzené, len naše poznanie sveta a veda ešte nedospela k bodu, aby to vedela vysvetliť
Podobne, ako ľudia kedysi nerozumeli ohňu alebo striedaniu dňa a noci, tak si vymysleli rozprávky okolo toho, ale v skutočnosti to má racionálne vysvetlenie
Atesti proste nasledujú nedokonalé autority, a potom majú nedokonalé výsledky. Snažia sa prekonať úroveň materialistického vnímania materialistickými prostriedkami. Ako chcú napríklad skúmať myseľ, bez toho aby si ju do toho zapojil? Nech vymyslia na to experiment, som zvedavý. Týmto chcem poukázať na to, že veda neoperuje s pravdou, iba s meniacimi sa pohľadmi na Pravdu, ale stále dúfa, že bude mať raz komplexný pohľad na realitu okolo seba. Máš ten pocit, že sa k niečomu blíži? Pred 100 rokmi si "vedci" mysleli, že už majú skoro popis fyzikálnej reality okolo seba, teraz po tom všetkom "pokroku", majú v podstate dve megazložité teórie, ktoré sa navzájom vylučujú. Bravo….Tohoto nech sa ateisti držia… Napr. to, že život vznikol z chemických prvkov sa overiť nedá, ale to, že Východné filozofie a náboženstvá (hlavne Sanatana Dharma) fungujú v praxi si overilo na sebe už milióny ľudí. Takže tak
Predstav si ze si boh a mravce su ludia. Doakze mravec pochopit cloveka? Asi tazko. Mravec si zije vo svojom 2D svete a vôbec nerozumie tomu ze existuje nejaky trojrozmerny typek co ho prave sleduje. Tak by sme aj my vnimali boha alebo nejake vyssie bytosti (anieli demoni)
Hlavne v jednorožcov